ההמצאה שתעלים את הסטטוסקופ מצוואר הרופא
חברת ThinkLabs האמריקנית החלה בשיווק סטטוסקופ זעיר המתחבר לאוזניות ומאפשר להאזין ללב ולריאות באיכות גבוהה ובווליום גבוה פי 100 מהסטטוסקופ הוותיק. הסטטוסקופ מתחבר גם לסמארטפון, שומר את הקולות ומאפשר לשלוח אותם לרופא
האם הגיע קיצו של סמל הרופאים - הסטטוסקופ על הצוואר? נראה שכן. חברת ThinkLabs האמריקנית החלה בשיווק סטטוסקופ זעיר המאפשר להקשיב לקולות הלב והריאות בעוצמה ואיכות גבוהים, שומר את הממצאים ומאפשר לשלוח אותם לכל סמארטפון מיידית.
עד תחילת המאה ה-19 נהגו רופאים להאזין לקולות הלב והריאות על ידי הצמדת האוזן לחזה המטופל. הסטטוסקופ, ובעברית מסכת, הומצא בשנת 1816 על ידי הרופא הצרפתי רנה לאנק. הסטטוסקופ הראשון היה עשוי גליל עץ. רק בשנת 1960 פיתח ד"ר ליטמן את הסטטוסקופ שנראה כמו זה המוכר כיום. ליטמן הקים את חברת הסטטוסקופים הגדולה בעולם תחת שם זה, המוכרת את מרבית הסטטוסקופים לציבור הרופאים.
בעזרת הסטטוסקופ, כידוע, מאזין הרופא הן לקולות הלב, לאיתור אוושות ושינויי דופק, והן לקולות הריאות, לאיתור צפצופים, חרחורים או נשימה לא סימטרית. הסטטוסקופ מאפשר גם להאזין לזרימת הדם מעל עורקים מרכזיים, וגם לקולות ניע המעיים (פריסטלטיקה).
"שימו את הסטטוסקופ במוזיאון", כך קוראת עכשיו החברה המשווקת ThinkLabs, שמתגאה בפיתוח החדש מתוצרתה. מדובר בסטטוסקופ שנראה אחרת לגמרי מזה שאתם מכירים על צווארו של הרופא שלכם: המכשיר עגול וזעיר, בגודל כף יד, ומתחבר לאוזניות. הוא מאפשר להגביר את הקולות הנשמעים מגוף המטופל עד פי מאה בהשוואה לסטטוסקופ רגיל, לסנן בפילטרים את קולות הלוואי וכך להגיע לאיכות קול מעולה ולדיוק רב יותר באבחנה.
המכשיר עושה עוד הרבה יותר: הוא מאפשר לשמור את הקולות באפליקציה וגם לשלוח אותם לחוות דעת נוספת במהירות. כך יכול המטופל להצמיד את המכשיר לגופו, לשמור את הממצאים ולשלוח מביתו את הקולות אל הרופא המטפל. הפיתוח יכול להיות יעיל במיוחד לישובי פריפריה, המרוחקים ממרפאות ומרופאים. אבל העסק לא זול בכלל: עלותו של סטטוסקופ דיגיטלי כזה מגיעה ל-800 דולרים, בערך פי חמישה מסטטוסקופ רגיל.
"שימו את הסטטוסקופ במוזיאון"
מומלצים