לבד, בלי הורים. ילדים מהגרים לארה"ב
לא כך דמיינו כ-50,000 ילדים ממרכז אמריקה את החלום האמריקני: ישנים בצפיפות, עטופים בשמיכות אלומיניום וריח רע של זיעה ולכלוך באוויר. זינוק בהגירת ילדים אילץ את הרשויות להסב מתקני קליטה לשהייה. צפו במראות
בין אוקטובר 2013 למאי 2014 יותר מ-47,000 קטינים, רובם ממרכז אמריקה, חצו את הגבול ללא הוריהם לארץ המובטחת, ארצות הברית - כפול מהכמות שנכנסה לארה"ב ב-12 החודשים הקודמים. אתמול (יום ד') אפשרו רשויות המכס והגנת הגבולות לעיתונאים, בין היתר מסוכנויות AP ורויטרס, לסייר במתקנים שבטקסס ובאריזונה, המאכלסים אלפי ילדים מהגרים שמחכים להיות מועברים למקלטים ברחבי המדינה.
עוד חדשות בעולם :
אחרי 12 ימים: חולץ ממערה באלפים. צפו
סערה באיראן: אוהדות "לא צנועות" בברזיל סרי לנקה הצליחה לתפוס נמר. ומה איתנו?
מראות הסיור לא היו נעימים בלשון המעטה. מאות בנים ובנות מכוסים בשמיכות אלומיניום לצד ספסלים הקשורים בשלשלאות זה לזה. ריח חריף שרר באוויר הנובע מהחזקת הנערים המלוכלכים מהדרך שחצו ברובעים סגורים. צפו בתמונות מהמתקנים.
תחנות הגבול כמו זו שבבראונסוויל, טקסס, לא יועדו להחזקת שוהים בלתי חוקיים לטווח הארוך. מהגרים אמורים לחכות שם עד שהליך קליטתם מושלם ואז הם מועברים למרכזי מעצר. אך העלייה הקיצונית בהגירת ילדים ללא הוריהם תפסה את הממשל האמריקני לא מוכן. הזינוק בהגירה, שהלך והתעצם בשלוש השנים האחרונות, מגיע גם על רקע עלייה במעצרי מהגרים במדינת טקסס הדרומית.
החזקת הילדים מהווה אתגר נוסף משום שהחוק מחייב את רשויות המכס והגנת הגבולות להעבירם לחזקת משרד הבריאות והרווחה תוך 72 שעות. אולם רשת המקלטים של המשרד, המונה 100 מתחמים ברחבי ארה"ב, חווה בחודשים האחרונים צפיפות יתר, ומטפלת ביותר מ-7,600 ילדים.
המתקן בטקסס שהחל להתמלא אילץ את מפעיליו להעביר כמה מהילדים לאריזונה, שבה הוקם מתקן שהייה וקליטה נוסף בעיר הגבול נוגלס. משם הם יועברו שוב למקלטים פרטיים או למתחמי מגורים בבסיסי צבא בקליפורניה,
טקסס ואוקלהומה. הם ישהו במקלטים למשך כמה שבועות בעוד הממשלה תנסה לאחד אותם עם בני משפחותיהם שנמצאים בתוך ארה"ב.
גורמים רשמיים בממשל האמריקני טוענים כי ההחמרה בעוני והעלייה באלימות של כנופיות במרכז אמריקה הן הגורמים לזינוק בהגירה. אולם המזכיר האמריקני לביטחון לאומי ג'ה ג'ונסון אמר לאחרונה במסיבת עיתונאים כי הילדים, על אף חוויותיהם במולדתם, לא יוכלו לקבל אזרחות אמריקנית תחת רפורמת ההגירה החדשה טרם התקבלה בקונגרס האמריקני.
"אלה שחוצים את גבולותינו כיום, גם הילדים שבהם, אינם כשירים למסלול לקבלת אזרחות לנוכח החקיקה הזו", אמר. הוא הבהיר גם כי אלה שנתפסו בגבול עומדים בעדיפות ראשונה לגירוש. "הם כפופים תחת חוקי ההגירה בלי קשר לגילם".