שתף קטע נבחר

שמרי על הפנקס שלך: גבר זייף צ'ק של אשתו

אישה גילתה שנפתח נגדה תיק בהוצאה לפועל בגין המחאה על 120 אלף שקל שמעולם לא רשמה. בבית המשפט התגלה שבעלה הסתבך כלכלית

מה את באמת יודעת על בן זוגך? יום אחד גילתה אישה לתדהמתה שנפתח נגדה תיק הוצאה לפועל בגין המחאה של 120 אלף שקל שאותה מעולם לא רשמה. בבית המשפט התגלתה האמת, ולפיה בעלה שהסתבך כלכלית השתמש בפנקס הצ'קים שלה כבשלו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האדם שלזכותו נרשם הצ'ק פתח את בקשת הביצוע בלשכת ההוצאה לפועל בעכו. האישה שההמחאה הוצאה מחשבונה הגישה התנגדות בטענה שכלל לא חתמה עליה, והדיון הועבר לבית משפט השלום בעכו. בבית המשפט הצהירה האישה שמעולם לא רשמה את הצ'ק וציינה שהגישה תלונה במשטרה בגין גניבת ההמחאה וזיופה.

 

אלא שבדיון היא שמעה מהתובע שאת הצ'ק מסר לו בעלה בגין הלוואה שנתן לו. לדבריו לא הייתה זו הפעם הראשונה שהבעל, שהיה בקשיים כלכליים, משלם לו בצ'קים של הנתבעת. האישה הודתה שאפשרה לבעלה להשתמש בחשבונה מדי פעם, אבל תמיד וידאה שכל הצ'קים שמשך מחשבונה יצאו בהרשאתה ובחתימתה.

 

תיק סגור

השופטת ג'ני טנוס קבעה שהבעל גנב את הצ'ק מהנתבעת וחתם עליו ללא ידיעתה. היא הוסיפה שאף שהנתבעת הודתה שנתנה לבעלה חופש פעולה בחשבונה, היא הוכיחה כי דרשה מאז ומתמיד שפעולותיו ייעשו בידיעתה ושהצ'קים ייצאו מחשבונה בחתימתה.

 

הפעם, קבעה השופטת, אין ספק שהנתבעת לא אישרה לבעלה להשתמש בצ'ק ולחתום עליו בשמה, ומשכך התובע לא הוכיח עילה לחיוב האישה בסכום השיק. לפיכך הורתה השופטת על דחיית התביעה ועל סגירת תיק ההוצאה לפועל.

 

מקרה זה הוא אחד מני רבים שבהם נפתחים בלשכות ההוצאה לפועל תיקים נגד אזרחים בגין צ'קים או שטרי חוב אשר כלל לא חתמו עליהם או שחתימתם זויפה. במקרים שבהם נפתח תיק קיימת לו זכות להגיש תוך 21 יום התנגדות בלשכת ההוצאה לפועל. בדרך כלל, עם הגשת ההתנגדות יעוכבו הליכי העיקול נגדו, ואם יימצא טעם ראשוני בטענותיו – הוא יופנה לבית המשפט להמשך בירור טענותיו.

 

כי יש לפעול מהר בהגשת ההתנגדות כדי למנוע שרשרת עיקולים אשר תקשה על התנהלותו היומיומית של החייב תוך הוכחת טענותיו לאי חיובו.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • עו"ד שאול מוש עוסק בהוצאה לפועל
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים