אילן בן-דב התפטר מדירקטוריון פרטנר
בהודעת פרטנר נטען כי בן-דב נימק את התפטרותו בתהליכים המתרחשים בסקיילקס ובמה שהוא הגדיר כבעיות טכניות קשות במכשיר הגלקסי 4. בפרטנר הוסיפו: "הצהרתו של בן-דב משקפת את דעתו האישית". בשבוע שעבר הודח בן־דב מתפקידו כיו"ר סקיילקס
חברת פרטנר הודיעה אחר הצהריים (ב') על התפטרותו של אילן בן דב מדירקטוריון החברה. בן-דב שימש כדירקטור בחברה מטעם סקיילקס, שבה הוא משמש בעל השליטה. ההתפטרות נכנסה לתוקף אתמול. בשבוע שעבר הדיח דירקטוריון סקיילקס את בן-דב מתפקידו כיו"ר החברה.
- אחרי 5 חודשים בלבד: סקיילקס בדרך להסדר חוב נוסף
- דירקטוריון סקיילקס הדיח את בן דב מתפקידו
גלקסי S4: אם זו הסוללה שלכם, רוצו להחליף
בהודעה שפורסמה היום מוסיפה פרטנר כי בן-דב נימק את התפטרותו בתהליכים האחרונים המתרחשים בסקיילקס ומה שהוא הגדיר כבעיות טכניות קשות במכשיר הגלקסי 4. בפרטנר הוסיפו כי "הצהרתו של בן-דב משקפת את דעתו האישית ואינה משקפת את עמדתה או דעתה של החברה".
כאמור, בשבוע שעבר הדיח דירקטוריון סקיילקס את בן-דב מתפקידו כיו"ר החברה. את ההחלטה להדיח את בן-דב הוביל ככל הידוע יעקב (לוקסי) לוקסנבורג, אחד ממחזיקי האג"ח הגדולים של החברה ושל חברת האם שלה סאני – שרק במהלך סוף השבוע נכנס לדירקטוריון החברה על מנת להציל את עסקיה עבור מחזיקי האג"ח שאינן מובטחות בשעבודים על מניות פרטנר. לוקסי היה חלק מנציגות בעלי האג"ח הלא מובטחות, והוא נבחר לתפקיד באסיפה סוערת בה מתח ביקורת קשה על תפקוד החברה בעת האחרונה.
את דרכו בעולם העסקים החל בן דב (57) בשנת 1991 עם הקמתה של חברת סאני, שעסקה אז ביבוא משחקי נינטנדו וסגה, והונפקה בשנת 1993. לאחר מכן הקים את רשת חנויות האלקטרוניקה והסלולר דינמיקה, וב-1998 קיבל את הזיכיון ליבוא מכשירי סמסונג לישראל. זיכיון היבוא היה הנכס המהותי הראשון של בן-דב, וקצת אירוני שהיא גם הנכס האחרון אותו מנסים כיום לשקם מחזיקי האג"ח של סקיילקס.
עם השנים אסף בן דב שורה של נכסים אותם איבד או מכר – כמו למשל חברת ההשקעות טאו שהיתה אמורה לייצר תשואות למשקיעים אך במקום זה מחקה כסף לבעלי החוב והגיעה לפירוק, אתר האינטרנט תפוז ואתר הווידיאו פליקס שנמכרו תמורת 4.3 מיליון שקל, מגרש לאחוזת ענק בכפר שמריהו שעוקל על ידי בנק לאומי ועוד.