שתף קטע נבחר

 

הרב עמאר: "אל נקמות ה', ודם עבדיו ייקום"

הרב הראשי לשעבר ביקר אצל משפחות הנערים, וניסה לעודד במילים וחיבוקים. "אנחנו בוכים אבל אנחנו חזקים", אמר להוריו של אייל יפרח. "מה שמחזק אותנו זו האמונה הפשוטה בבורא עולם". בכירי הרבנים פרסמו הודעות אבל ודברי חיזוק ואמונה בקהילותיהם, ובבתי ספר רבים פתחו את השערים לאמירת תהילים וטקסי זיכרון

גם הרבנים מחפשים נחמה, ומנסים לספק נחמה למשפחות הנערים ולקהילותיהם השונות. מנהיגי הקהילות הדתיות על מגזריהן השונים, שולחים מסרי עידוד, תפילות וחיזוקים.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

הראשון לציון, הרב הראשי לשעבר שלמה עמאר, מיהר מיד עם היוודע דבר האסון אמש (יום ג') לבתי המשפחות, ושוחח עימם. הרב עמאר היה בקשר עם המשפחות לאורך התקופה, חיבר תפילה מיוחדת למען הנערים – וההורים בקשו את ברכתו.

 

קראו עוד בערוץ יהדות:

 

"אנחנו בוכים אבל אנחנו חזקים", אמר הרב להוריו של אייל יפרח. "מה שמחזק אתנו זו האמונה הפשוטה בבורא עולם". לאחר מכן נסע ליישוב נוף איילון, למשפחתו של נפתלי פרנקל – ומסר שיעור בבית הכנסת המרכזי לכאלף תושבים שהתכנסו שם באופן ספונטאני, בחיפוש אחר חיזוקים.

 

 

"אל נקמות ה', ודם עבדיו ייקום", אמר הרב. "ה' לא יוותר על דם בניו הטהורים והקדושים. הקדוש-ברוך הוא ישלם בתשלומי כפל... 'והוא ישלם נקם וצריו'", ציטט. "והוא ינקום, בוודאי, אין לי שום ספק בכך. אנחנו לא צריכים לדאוג. מה שאנחנו צריכים זה להתחזק".

 

הרב עמאר עם אחיו של אייל יפרח ()
הרב עמאר עם אחיו של אייל יפרח

 

הוא הביע התפעלות מ"שלוש המשפחות שהוסיפו כבוד לעם ישראל אמונה שלהם ובעמידה האיתנה שלהם מול העולם. הם גילו את החוסן הנפשי והגבורה העילאית של עם ישראל", אמר. "יהי רצון לפני אבינו שבשמים שיחזק ויעודד אותם, וייתן להם עוד כוחות לעמוד במשימה הקשה".

 

מנחם את האב, אוריה יפרח ()
מנחם את האב, אוריה יפרח

 

את דבריו חתם: "רק הוא, בעל הרחמים, הוא יוסיף נחמה. רק הוא יכול לחזק אותם, להפוך להם לששון ושמחה - ולא יישמע עוד שוד ושבר בגבולנו, אלא קול ששון וקול שמחה בהרי יהודה ובחוצות ירושלים, ובמהרה נזכה בזכות הקדושים האלה, שנשמע באוזנינו קול שופרו של משיח צדקנו, שיתגלה ויהיה בנו גאולה שלימה, ולא נוסיף לדאבה עוד".

 

"יש להם מקום גבוה בשמים"

הרב חיים קנייבסקי, מנהיגי הציבור החרדי, אמר כי "הנערים שנרצחו זכו לחזק את העם", וספד לנערים כי "הייתה להם זכות גדולה מאוד שאלפי יהודים התחזקו במצוות בגללם. התפילות לא היו לשווא - זו זכות לנשמתם".

 

מקורביו סיפרו היום (ד') כי הרב חזר מספר פעמים על כך ש"זכו הבחורים ה' ייקום דמם, לזכות גדולה מאוד בחיזוק הגדול וההתעוררות והקבלות הטובות שקיבלו עם ישראל בזכותם".

 

שלוש המשפחות הוסיפו כבוד לעם ישראל. נוף איילון  ()
שלוש המשפחות הוסיפו כבוד לעם ישראל. נוף איילון

 

מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב שלום כהן, אמר באוזני מקורביו כי ״לקדוש ברוך-הוא יש דרכים שונות לקדש את שמו בעולם. התקיים בנערים האלה הפסוק ׳בקרוביי אקדש׳, ואין ספק שיש להם מקום גבוה בשמים״.

 

הרב יצחק דוד גרוסמן, רבה של מגדל העמק וחבר מועצת הרבנות הראשית, אמר למשפחות כי "הפרחים שלכם שנגדעו הם של כולנו. ב-18 הימים האחרונים הרגשנו כולנו בני איש אחד, וכולנו ערבים זה לזה".

 

גם הרב גרוסמן נדרש לעניין התפילות הרבות, ואמר כי "התפילות התקווה והאמונה בוודאי שלא ישובו ריקם, ויפעלו במרום את פעולתם. אייל, נפתלי וגיל-עד הקדושים, ה' ייקום דמם, ייחרטו בזיכרון תולדות עם ישראל כמי שציוו עלינו במותם את האחדות - ובזכותה ניוושע בתשועת עולמים".

 

יש מי שחזרו ללימודים בישיבות ובאולפנות

בבתי ספר רבים, ישיבות ואולפנות חזרו התלמידים לבתי החינוך למרות החופשה, וצוותי ייעוץ וחינוך ערכו שיחות. בחלק מהמקומות נקראו התלמידים לשוב לבתי הספר, וקיימו טקסי זיכרון – ובאחרים העמידו מוסדות החינוך צוותי חירום ודלת פתוחה, שאותה ניצלו תלמידים רבים.

 

תלמידות באמי"ת חיפה, היום ()
תלמידות באמי"ת חיפה, היום

 

בישיבת אמי"ת כפר גנים יזם ראש הישיבה, הרב חגי גרוס, תפילה משותפת לתלמידים הבוקר, לאחר שגם אמש נערך ערב תפילה בהשתתפות התלמידים. "יחד התפללנו, יחד קיווינו לבשורות טובות – ויחד, כך אני מקווה, נעמוד איתנים גם בבשורות הקשות שקיבלנו".

 

גם באולפנות השונות נהגו בדרך דומה. באולפנת בני עקיבא "צפירה" נשלח מכתב לתלמידות שהזמין אותן ליצור קשר עם המחנכות והיועצות שהמתינו להן בבית הספר – ומעבר לקו. "אנו מציעים למעוניינות, לשלוח מכתבי חיזוק ותמיכה למשפחות פרנקל, שאער ויפרח. אין לנו ספק, כי מכתבים מעין אלה, יתנו למשפחות הללו כוחות מיוחדים להתמודד עם השכול והאובדן הנורא", נכתב.

 

הערב: תהילים וטקסים לעילוי נשמת הנרצחים

באולפנת אמי"ת חיפה, שבראשה עומד הרב ירון בן חיים, הגיעו רבות מהתלמידות והמורות לבית הספר, וערכו עצרת זיכרון שכללה אמירת פרקי תהילים, דברי תורה לעילוי נשמות הנרצחים והדלקת נרות נשמה.

 

צעדת הזיכרון בגוש עציון (צילום: דניאל גולדמן) (צילום: דניאל גולדמן)
צעדת הזיכרון בגוש עציון(צילום: דניאל גולדמן)

 

המורות ערכו "שיחות אוורור" עם התלמידות, ודיברו איתן על תחושותיהן בעקבות האסון הכבד. "כיום בעידן המייל, הווטסאפ והסמס קל יותר להגיע לכל תלמיד, ולהציע לתלמידים לבוא לבית הספר ולשוחח על האסון הנורא", אמר ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת בתי הספר של אמי"ת. "אני קורא לבתי החינוך לפתוח את השערים".

 

אירועי תפילות ועצרות זיכרון צפויים להתרחש במהלך ימי השבעה גם מחוץ לבתי הספר. בצהריים נערכה צעדה לכיוון הטרמפיאדה שממנה נחטפו הנערים בגוש עציון, שלוותה באמירת תהילים לעילוי נשמותיהם, ועצרת זיכרון ביישוב אלון שבות.

 

בגבעה הצרפתית שבירושלים ייערך בשעה 20:00 "ערב שירה וניגון" והדלקת נרות נשמה לזכר הנרצחים. את האירוע יזמו סטודנטים הגרים בשכונה, ופעילים במסגרת מיזם "עושים שכונה" של תנועת "רוח חדשה", ותנועת הבוגרים של "בני עקיבא".

 

צעירים המתגוררים בתל אביב החליטו כי עד לתום השבעה, מדי ערב בשעה 21:00, יתאספו דתיים וחילוניים בכיכר רבין לאירוע ספונטני שבו הם ישירו, ינגנו, ידליקו נרות נשמה וישוחחו ביניהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים