שתף קטע נבחר

רחמנא ליצלן: ביה"ד הרבני דן במין בשלישייה

הדיינים המכובדים באשדוד עסקו בתביעת גירושים נגד הבעל: "רצונו הוא לקיים יחסי אישות בסגנון של מאנז'־אטרואה, זאת אומרת סגנון של פריצות"

לפעמים נאלץ בית הדין הרבני להתמודד עם סוגיות מתירניות שמאתגרות את ההלכה ומותחות עד הקצה את אוצר המילים של הדיינים המכובדים. כך למשל, לאחרונה איפשר בית הדין באשדוד גירושים של זוג שהתחתן בנישואים אזרחיים, בין השאר מפני שלגבר היו דרישות לא לחלוטין שגרתיות במיטה: הוא ביקש מאשתו לקיים מין בשלישייה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בפסק הדין הגדירו זאת הדיינים כך: "בתביעתה לגירושין מצהירה המבקשת כי הבעל עזבה לאנחות כיוון שאין רצונו לקיים יחסי אישות כמקובל אלא רצונו הוא לקיים יחסי אישות בסגנון של מאנז'־אטרואה, זאת אומרת סגנון של פריצות". הזעזוע של הדיינים היה כה גדול עד שבית הדין התיר את הנישואים ללא צורך בגט.

 

סיפורם של בני הזוג היה כמובן מורכב קצת יותר. הם התחתנו בפראג ב-2008, ועם שובם ארצה נרשמו כנשואים במשרד הפנים ונולדה להם בת. לאחר תקופה מסוימת נסעו בני הזוג לקנדה, אך מאחר שלא הצליחו להתאקלם שם, חזרו לישראל. כעבור זמן מה עזב הבעל את אשתו, חזר לקנדה לבד, והשאיר אותה עגונה.

 

בתביעת הגירושין שהגישה האישה לבית הדין הרבני באשדוד היא סיפרה שהבעל דרש ממנה לצרף נשים נוספות למיטתם, וקיים יחסי מין עם נשים אחרות בקנדה ובישראל. לכן, טענה, התא המשפחתי התפרק ואין סיכוי לשלום-בית.

 

הנתבע לא הגיע לדיונים בבית הדין וגם ההזמנות שנשלחו להוריו ולכתובתו בקנדה לא נענו. לאחר שבית הדין השתכנע שמוצו כל האפשרויות לאתר את הבעל ושהוא מסרב להגיע לדיונים, אף שדבר קיומם הגיע לידיעתו, הוחלט לקיים דיון בתביעה בהיעדרו.

 

לא חייבים גט

הדיינים אברהם שמן, מיכאל צדוק ואברהם מאיר שלוש קבעו כי חובה על בית הדין להתיר אישה עגונה שבעלה נטש אותה ומסרב לתת לה גט. הם ציינו כי בית הדין מחייב צדדים בגט לחומרה רק כאשר הם נישאו בנישואים אזרחיים כיוון שלא הייתה להם אפשרות להינשא כדת משה וישראל מסיבה כזו או אחרת.

 

לעומת זאת, במקרה שבו הוכח שהצדדים היו יכולים להינשא כדת וכדין אך בחרו "לקפוץ לחו"ל" לצורך נישואים אזרחיים מבחירתם ומרצונם, קבעו הדיינים שאין כל צורך בסידור גט – במיוחד במקרה כמו זה בו האישה נותרה עגונה.

 

לבסוף, התירו הדיינים את נישואי הצדדים והורו למשרד הפנים לרשום את הצדדים כגרושים. פסק הדין קיבל תוקף של תעודת גירושין.

 

אין ספק כי במסגרת מערכת היחסים האינטימית רשאים בני הזוג לעשות ככל העולה על רוחם, כל עוד הדברים נעשים בהסכמה ובמסגרת החוק. עם זאת, חריגה קיצונית של בן הזוג מהדרך הרגילה והשגרתית של ניהול מערכת היחסים, ובפרט כשמדובר ביחסי אישות, יכולה וצריכה לחשוף את אותו בן זוג לסיכון של סיום יחסי הנישואים לאלתר.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • עו"ד איל בר לב עוסק בדיני משפחה ומעמד אישי
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ב"כ התובעת: עו"ד מאיה חונגר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים