הכנסייה האנגליקנית תמנה נשים לבישופיות
351 בעד, 72 נגד ו-10 נמנעים: האסיפה הלאומית של הכנסייה אישרה את הצעד ההיסטורי שיאפשר לנשים לכהן בתפקיד הבכיר, בניגוד לדעת השמרנים
עוד חדשות בעולם :
בטיפול: "גלעד שליט האמריקני" חוזר לצבא
בלי גביע עולם: צרפת חגגה את יום הבסטיליה
בדרך לגריטה: "הקוסטה קונקורדיה" שוב צפה
האסיפה הלאומית של הכנסייה, שמוכרת בשם "הסינוד הכללי", הצביעה בעד הצעד ההיסטורי לאחר שהושג הרוב הנדרש של שני שלישים בכל אחד משלושת בתי האסיפה. סך הכול הצביעו 351 חברי "הסינוד הכללי" בעד מינוי נשים לבישופיות, 72 התנגדו ו-10 נמנעו.
הארכיבישוף מקנטרברי, ג'סטין וולבי, אמר שהשינוי המיוחל מסמל את סיומו של הליך שהחל לפני יותר מ-20 שנה עם אישור מינויין של נשים לתפקידי כמורה. הוא קרא לשמרנים שמתנגדים למהלך ההיסטורי לגלות סובלנות ואהבה.
"מינוי נשים לתפקיד בכיר מנוגד לברית החדשה"
"כשם שאני מאושר מתוצאת ההצבעה הזו, אני גם מודע לכך שלאנשים בתוך הכנסייה יהיה קשה ממנה והיא תגרום להם צער", אמר וולבי.ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון אמר כי "מדובר ביום גדול לכנסייה ולשיוויון".
לורנה אשוורת', חבר בכנסייה האנגליקנית, התנגד למהלך ואמר שהכנסייה נכנסה לשטח חדש. "אנחנו צריכים להבין את הדבר הזה כדי להמשיך קדימה", הוא אמר.
הכנסייה של אנגליה מייצגת קבוצות דתיות מגוונות - משמרנים אוונגליסטים לתומכי נישואים חד-מיניים.
החלטה דומה נפסלה לפני שנתיים לאחר שלא הושג רוב של שני שליש לאשר לנשים להתמנות לבישופיות. בעקבות הכישלון פעלה הכנסייה לבנות אמון בקרב חבריה שאינם כמרים וניסתה לשכנע אותם בחשיבות המהלך. באותה עת הופעלה על הכנסייה האנגליקנית לחץ גדול מבחוץ לבצע רפורמות לטובת נשים. כמה מחברי הכנסייה ששינו את הצבעתם ותמכו במינוי נשים לביש ופיות אמר שהם עשו זאת משום שלא רצו לחסום שינויים שבהם תומכים רוב חברי הכנסייה.
ההצבעה שנערכה היום היא שלב נוסף בקידום נשים בהיררכיית הכנסייה של אנגליה. "הסינוד הכללי" פסק בשנת 1975 שאין כל התנגדות עקרונית לאסור על נשים להתמנות לתפקידי כמורה, אולם עברו קרוב לשנתיים עד שהנשים הראשונות מונו לתפקידים אלה.
בעקבות ההצבעה ההיסטורית היום, חלומן של נשים להתמנות לבישופיות הולך ומתקרב. וולבי אמר לרשת החדשות הבריטית BBC שהוא צופה אישה ראשונה בתפקיד בישופית עד שנה הבאה. הוא פחות היה בטוח כשנשאל אם יראה בימי חייו אישה בתפקיד הארכיבישוף מקנטרברי. "אין לי מושג. הייתי שמח אם היה לי מושג".
הכנסייה של אנגליה נוסדה על ידי המלך הנרי השמיני, שמינה את עצמו לראש הכנסייה בשנת 1534. באופן רשמי, ממשלת בריטניה היא זו שממנה את הארכיבישוף מקנטרברי, המנהיג הרוחני של הכנסייה, והמלכה אליזבת השנייה מתפקדת על תקן השליטה העליונה שלה.
הכנסייה של אנגליה היא חלק מקהילה אנגליקנית גלובלית שמונה 77 מיליון חברים ביותר מ-160 מדינות. הכנסייה האפיסקופלית בארצות הברית הייתה החברה הראשונה בזרם האנגליקני שמינתה אישה לתפקיד בישופית, וכיום היא אף מונהגת על ידי אישה.