החל פירוק רשות השידור, יונה ויזנטל מונה לעורך ראשי
בעקבות אישור חוק רשות השידור בכנסת, החל תהליך כינוס נכסים שעליו אחראי פרופסור דוד האן. יונה ויזנטל, לשעבר סמנכ"ל התוכן של yes, מונה לעורך הראשי של הרשות במהלך תקופת הפירוק
המציאות החדשה ברשות השידור: אחרי שחוק השידור הציבורי אושר בכנסת, הליך הפירוק של רשות השידור יצא לדרך. הסמכויות המלאות ברשות השידור עברו החל מהיום (ב') לכונס הנכסים פרופסור דוד האן. במקביל מונה יונה ויזנטל, לשעבר סמנכ"ל התוכן של yes, לתפקיד העורך הראשי של הרשות בזמן תקופת הפירוק - בכפוף לאישור בית המשפט. המשמעות של המהלך היא לקיחת חלק מהסמכויות ממנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם ומיושב הראש אמיר גילת.
"אף אחד לא עדכן אותנו", אמרו עובדים ברשות השידור על המהלך המפתיע, "לא יודעים אם לקרוא לזה עבודה במחשכים, אבל אנחנו שמענו על המינויים הללו מהתקשורת".
את חוק השידור הציבורי מוביל שר התקשורת גלעד ארדן, שהכריז על כוונותיו בתחילת חודש מרס האחרון במסיבת עיתונאים משותפת עם שר האוצר יאיר לפיד, שגיבה את המהלך. ארדן הצהיר כי במסגרת הרפורמה תבוטל אגרת הטלוויזיה וכי רשות השידור תיסגר ותפתח מחדש עד 31 במרס 2015.
המפרק האן מסר בתגובה למינויו של ויזנטל: "אני רואה במשימה שהוטלה עליי - לדאוג להמשך פעילותה וניהולה השוטף של הרשות לרבות המשך קיום השידורים - כמשימה לאומית. כולי תקווה כי בסיום תקופת עבודתי תוקם רשות שידור יעילה ועצמאית אשר תהיה לגורם משמעותי בשוק התקשורת בישראל. בחרתי ביונה ויזנטל לתפקיד העורך הראשי וכן להיות זה אשר אני מקנה לו את סמכויות הניהול השוטף של רשות השידור, לאחר שהתרשמתי מקורות חייו אשר הצביעו על היותו איש מקצוע רב ניסיון, רואה חשבון בהשכלתו, המשלב ידע והבנה בניהול ארגוני ופיננסי של גופי שידור בצד התמחות עמוקה בתכנים. ההערכה כלפיו, כך למדתי, הנה רבה ביותר".
את תגובת יוני בן מנחם ואמיר גילת לא ניתן היה להשיג עד למועד פרסום הידיעה.