שתף קטע נבחר

נידה וזיוף: מה עשה בעל כדי לא לשלם כתובה?

גבר ניסה להתחמק מתשלום 540 אלף שקל לאשתו לשעבר. בתחילה טען שהיא לא טבלה במקווה ובהמשך שסכום הכתובה זויף. מה הוחלט?

אחרי שקיבל את מבוקשו וזכה להתגרש הופתע הבעל לשעבר כשאשתו ביקשה שישלם לה 540 אלף שקל – כפי שהתחייב בכתובה. שלל הטענות שהציג בפני בית הדין הרבני - בהן שסכום הכתובה זויף ושאשתו קיימה איתו יחסי מין מבלי שטבלה קודם במקווה - לא סייעו לו. בית הדין הרבני המחוזי בחיפה חייב אותו בתשלום הכתובה במלואה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ראשית הפרשה בספטמבר 2011, אז לראשונה תבע הבעל להתגרש. אשתו ביקשה שלום בית והצהירה שהיא מוכנה לסלוח לו אף שהוא מנהל רומן עם אחרת, אבל בעלה התעקש. הם התגרשו רשמית בפברואר 2013, אחרי 12 שנות נישואים ושלושה ילדים.

 

אלא שהאישה לא הייתה מוכנה לעזוב בידיים ריקות ותבעה את כספי כתובתה. הגבר סירב ונימק שהיא לא זכאית לכסף מאחר שבגדה בו וקיימה עמו יחסים מבלי ללכת למקווה. טענה זאת הכעיסה את הדיין הרב דניאל אדרי: לאורך כל הזוגיות לא ניהלו בני הזוג אורח חיים מסורתי, אך לפתע, כשגילה שעם הגירושים גם יש מחויבויות כלכליות, הוא פתאום נזכר שאשתו לא טבלה במקווה.

 

כאן החליט הבעל לנמק את סירובו לשלם בגרסה חדשה: לדבריו, הכתובה שעליה חתם הייתה על סך 54 אלף שקל בלבד, ולא 540 אלף, ושהוא נפל קורבן לתרמית. להוכחת טענתו הוא הציג בפני בית הדין את קלטת החתונה.

 

אלא שלבית הדין זומן הרב דוד אבוחצירה, שחיתן את בני הזוג, והוא ערער את גרסת הבעל בשני היבטים: ראשית הוא טען שמקלטת החתונה הושמטו חלקים רבים, ובנוסף הוא העיד שהוא לא נוהג להחתים בעלים על כתובה ששוויה פחות מ-100 אלף שקל.

 

קרא לעזרת התקשורת

בפסק הדין ציין הדיין אדרי שהבעל ניסה להלך אימים על בית הדין וקרא לאמצעי תקשורת שיתעדו את ההתרחשות בדיון. הוא הזכיר שהבעל סירב לעבור בדיקת פוליגרף, וקיבל את גרסת האישה והרב אבוחצירה שלפיהם קלטת החתונה נערכה במכוון.

 

עוד נקבע שאין סיבה לחשוב שהבעל הוטעה או רומה לגבי סכום הכתובה. "אפילו נאמר שהבעל התרגש בזמן החופה ולא שם לב למה שאמר הרב המקדש, אין לי ספק שהוא ראה את סרט החתונה כמה פעמים ושמע את הסכום", סיכם הדיין.

 

בנסיבות אלה קבע הדיין אדרי כי אין בסיס לטענת הבעל לשעבר, וחתימתו על הכתובה מחייבת. משכך נפסק שהבעל יעביר לאישה את סכום הכתובה, בקיזוז 96 אלף שקל שנפסקו לה בהליך הרכושי, ובסך הכול 440 אלף שקל.

 

במעמד החופה נוהגים החתנים להרשים את קהל המוזמנים באמצעות הקראת סכום הכתובה קבל עם ועדה תוך נקיבה בסכומים גבוהים, שלא בהכרח משקפים את יכולתם הכלכלית. הגיעה העת להפנים שהכתובה היא חוזה מחייב, ובעל כזה, שירצה לגרש את אשתו, יחויב בסכום העתק שצוין בכתובה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד עמוס צדיקה
  • ב"כ הנתבע: עו"ד טלי רונן
  • עו"ד דפנה יוליוס ממשרד יוליוס-זיו עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים