שתף קטע נבחר

 

הכבשה השחורה: לבקנים מופרדים באפריקה

קוראים להם "רוח רפאים" ומאמינים שאיבריהם הם מצרך לשיקוי שיקנה עושר. הלבקנים בטנזניה שהותקפו והופרדו ממשפחתם חשופים שוב להתעללות

ההגנה על הלבקנים הפכה להפרדה: גל מתקפות נגד ילדים לבקנים בטנזניה הוביל לפני כעשור את הממשלה במדינה המזרח-אפריקנית להפרידם ממשפחותיהם. הם נלקחו למרכזים חינוכיים - לכאורה כדי להגן עליהם. אולם שנים לאחר מכן נראה שההגנה הפכה לסגרגציה. "אנחנו חוששים שצעד חירום שהיה מבורך הפך למדיניות קבועה", אמרה נציגת המשרד לזכויות אדם של האו"ם.

 

עוד חדשות בעולם:

הולכים לקלפי: נשיא אוקראינה פיזר הפרלמנט

כאב הראש של אובמה הוא טיפול שורש בדאעש

מרוץ לזהב ונפט. הפוליטיקה של הקוטב הצפוני

 

לפני כשמונה שנים החל גל התקיפות בעקבות טענת רופאי אלילים כי חלקי גופם של הלבקנים משמשים להכנת שיקוי לעושר, להצלחה ולריפוי מחלות. בעקבות כך, העבירה הממשלה ילדים ומבוגרים לבקנים למרכזים חינוכיים כדי להגן עליהם. גל תקיפות חדש שהחל בשנה האחרונה ופורסם בתקשורת המערבית העלה את הנושא לסדר היום העולמי.

 

"המצב במרכזים מחריד", סיפרה אליסיה לונדונו, נציגת המשרד לזכויות אדם של האו"ם שביקרה באזור בחודש האחרון. באו"ם חושדים שבחלק מהמרכזים פועלים לסגרגציה בעוד הממשלה מנתקת כל קשר בין הילדים למשפחותיהם לאחר שהם מוצאים מבתיהם בכוח. לדברי לונדונו, המרכזים צפופים מאוד והילדים חשופים בהם להתעללות מינית ופיזית.

 

על פי הדו"ח של המשרד לזכויות אדם לפחות 151 לבקנים הותקפו ברפובליקה האפריקנית מאז שנת 2000, כמחצית מהם נרצחו. הם מכונים בטנזניה "רוחות רפאים" או "אפס אפס", כינוי בסוואהילי ליצורים פחותים מבן אנוש, ורבים במדינה מאמינים כי חלקי גופם מעניקים בריאות, עושר והצלחה. אחד מכל 14,000 אזרחים בטנזניה הוא לבקן, בעוד הממוצע בעולם עומד על אחד מכל 20,000 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
AFP
לבקנים בבורונדי, הגובלת בטנזניה. ארכיון
AFP
מומלצים