כיל יוצאת להנפקה בבורסת ניו יורק
כימיקלים לישראל, שנסחרה עד היום רק בבורסה של ת"א, הגישה תשקיף לרשות ני"ע בארה"ב. המניות צפויות להתחיל להיסחר בניו יורק ב-24 בספט'. החברה לישראל תמכור 5.7% ממניות החברה, וחלקה בכיל יירד ל-46.7%
כיל, חברת הדשנים הישראלית הנשלטת על ידי החברה לישראל, הגישה תשקיף לרישום בבורסת ניו יורק, כך נמסר הלילה (ו'). המסחר במניית החברה צפוי להתחיל ב-24 לספטמבר תחת הסימול ICL.
- עובדי כיל: לא נהיה כלי במשחק נגד ששינסקי
- כיל מוטרדת: העובדים לא נאבקים בששינסקי
- תמלוגי כי"ל: עימות בין ששינסקי לשר שלום
- שר הרווחה: "לא נקבל סגירת מפעלים בנגב"
- כיל בעקבות ששינסקי: נעצור ההשקעות בארץ
כחלק מהליך הרישום, צפויה החברה לישראל למכור כ-5.7% ממניות כיל, כאשר על פי מחירה של המניה, היקף המכירה המקסימלי יעמוד על 522.4 מיליון דולר והוא כולל גם את אופציית חיתום היתר שניתנה לחתמים. מורגן סטנלי וברקליס ישמשו החתמים הראשיים וגולדמן זאקס ודויטשה בנק יהיו חתמי המשנה. אחרי המכירה יירד חלקה של החברה לישראל בכיל ל-46.7%.
כמחצית מהעסקה, בהיקף של 36.2 מיליון מניות, תהיה עסקה של מכירה למשקיעים, כפי שבדרך כלל מתרחש בהנפקה, אלא שהמחצית השנייה של העסקה, תהיה של השאלת מניות לחתמים בהנפקה, כאשר החברה לישראל תקבל בעצם הלוואה בתמורה למניות. החתמים שישאלו את המניות ימכרו מתוכן 25.8 מיליון מניות וישמרו את יתרת המניות - כלומר 10.4 מיליון מניות.
בסך הכל יימכרו כ-62 מיליון מניות של כיל. בנוסף, לחתמי ההנפקה ניתנה אופציה לרכישה של 6.2 מיליון מניות נוספות, כאשר אם אופציה זו תמומש יימכרו בסופו של דבר 68 מיליון מניות של כיל. לפי ההודעה, בכוונתה של החברה לישראל להמשיך ולהחזיק ביתרת מניות כיל ואין לה כוונה למכור מניות נוספות של כיל.
כבר במרץ האחרון הודיעה החברה לישראל כי היא בוחנת אפשרות למכירת 7% ממניות כיל בשווי שוק של 2.7 מיליארד שקל כבר במהלך השנה הנוכחית.
החברה לישראל מבצעת את המהלך כדי לחזק את מבנה ההון שלה שנפגע בשנתיים האחרונות בעקבות כישלון מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס, ההרעה ברווחיות כיל, והקשיים העסקיים אליהם נקלעו בזן וצים. בזן נאלצה לגייס הון וחוב בבורסה בת"א כדי להימנע מהסדר חוב ואילוצים הגיעה להסדר חוב הגדול ביותר בהיסטוריה של חברה ישראלית, שבו "גילחה" 1.5 מיליארד דולר מתוך חוב של 3 מיליארד דולר, רובו הגדול לגופים זרים.
החברה לישראל נמצאת בתהליך של פיצול אחזקותיה, עליו הכריזה ביוני האחרון. לפי מתווה הפיצול המתוכנן תמשיך החברה לישראל להחזיק בשתי השקעותיה המרכזיות: כיל ובזן. יתר האחזקות, שכוללות את צים, טאואר, מיזם הרכב הסיני קורוס, זרוע השקעות הקלינטק ICG וחברת תחנות הכוח ICP, יועברו לחברה חדשה שתירשם למסחר בבורסה זרה.