שתף קטע נבחר
 

פותחים שנה בראש טוב: 3 מתכונים עם בירה

חשבתם שלבשל עם בירה זה מסובך? תחשבו שוב. שלישיית מתכונים חגיגיים עם בירה שישתלבו נפלא על שולחן ארוחת החג: קישואים בטמפורה לצד מטבל יוגורט עמבה, תבשיל טלה עשיר בבירה וירקות וגם תפוחים צלויים בבירה עם גלידת וניל - לקינוח

קישואים בטמפורה לצד מטבל יוגורט עמבה

מתכון של השף אוהד אמזלג

 

המרכיבים:

6 קישואים, חצויים לאורכם

1 כוס שמן

 

לטמפורה:

1 כוס קמח

1 כוס בירה לבנה

1 ביצה שלמה

1/2 כוס פטרוזליה וכוסברה קצוצה

מעט צילי חריף

מלח

 

למטבל:

200 מ"ל יוגורט כבשים

1 כף גדושה של עמבה

1/2 לימון סחוט

 

אופן הכנה:
  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הטמפורה.
  2. טובלים את הקישואים בטמפורה, ומטגנים אותם על אש נמוכה עד להזהבה מלאה.
  3. מערבבים יחד את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הקישואים המצופים.   

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

תבשיל טלה בבירה

מתכון של השף אוהד אמזלג

 

טיפ: במידת הצורך - בזמן הבישול ניתן להוסיף מים.

 

המרכיבים:

1/2 כוס שמן זית

1.5 ק"ג כתף טלה, חתוכה לקוביות גדולות

3 בצלים, חתוכים גס

3 גזרים, חתוכים גס

1 חציל מקולף, חתוך גס

4 תפוחי אדמה חצויים

6 עגבניות חצויות

4 שיני שום קלופים

1 שורש סלרי

6 ענפי טימין

4 עליי מרווה

4 עלי דפנה

מעט פלפל אנגלי

1 כפית בהרט

500 מ"ל בירה חיטה (רצוי ויינשטפן)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את החציל ותפוחי האדמה, מוציאים ומניחים בצד.
  2. משחימים את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים ומניחים בצד.
  3. מוסיפים את שאר הירקות ומשחימים קלות. מוסיפים את החציל, תפוחי האדמה, העגבניות והבשר.
  4. מוסיפים את כל מרכיבי התיבול, השום והבירה.
  5. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.  

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

תפוחים צלויים בבירה עם גלידת וניל

מתכון של אוראל קמחי ("פופינה")

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 תפוחים קלופים, ללא ליבה, חתוכים גס

1 בקבוק בירה בהירה

1/4 כפית קינמון

2 כפות חמאה

2 כפות סוכר

4 כפות גלידת וניל

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים במחבת רחבה את הבירה. מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות.
  2. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומצננים.
  3. מניחים את התפוחים על צלחת הגשה לצד גלידת וניל, מקשטים באגוזי מלך קלויים וקצוצים מעל ומגישים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תבשיל טלה בבירה
צילום: shutterstock
מומלצים