4 שנות מאסר לנהג שפצע אישה בפגע וברח
אב נקרא להרגיע את בנו הסובל מפיגור שלקה בהתקף אלימות. בסערת הנפש הוא שתה אלכוהול ועלה על ההגה. זה הסתיים באופן טרגי
ארבע שנות מאסר בפועל ופסילת רישיון ל-10 שנים – זה העונש שנגזר
על נהג שפגע במאי האחרון בהולכת רגל כבת 66 בחולון, פצע אותה קשה ונמלט מהמקום. הוא הורשע על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב בעבירות של נהיגה בשכרות ובחבלה והפקרה לאחר פגיעה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- תביעה דו-צדדית: העובד פוטר, יהלומים נעלמו
- העליון: הסיבה להתחשמלות – בנייה לא חוקית
- ללא קשר לגזענות: בוטלו דמי הכניסה לספורטק
- קרא לשופט "קקמייקה" ונחסם להגשת תביעות
הנהג הוא אב לבן 23 הסובל מפיגור שכלי ואוטיזם החוסה במעון. ביום התאונה, 20 במאי, הוא נקרא להגיע בדחיפות למעון כדי להרגיע התקף אלימות של הבן. לדבריו, בשל הסערה שבה היה שרוי, הוא שתה אלכוהול לפני שעלה על ההגה ונסע למעון.
בדרכו לשם הוא פגע באישה והמשיך לנסוע, אבל פקח עירוני שהבחין במתרחש רדף אחריו והצליח לעצור אותו. בדיקת רמת האלכוהול בגופו העלתה תוצאה של 665 מ"ג בליטר אוויר נשוף – הרבה מעבר למותר. הנהג הודה והורשע ונותר לגזור את עונשו.
בטיעוניה לעונש הדגישה המדינה את הפגיעה קשה שנגרמה להולכת הרגל, ששכבה כחודש וחצי ללא הכרה, ספגה פגיעה מוחית ועדיין מרותקת למיטתה, מונשמת וניזונה דרך זונדה. המדינה הזמינה לעדות את בתה של הנפגעת, שתיארה את אמה, פסיכולוגית במקצועה, כאישה שהייתה עצמאית ובריאה עד התאונה.
המדינה הדגישה את בחירתו המודעת של הנאשם לעלות על ההגה כשהוא שיכור ואת העובדה שהפקיר את הנפגעת לגורלה, וביקשה שיוטלו עליו בין 4.5 ל-8 שנות מאסר.
הנאשם וסנגורו הסכימו שמגיע לו עונש מאסר בפועל, אך ביקשו להתחשב בחרטה הכנה שהביע ולהסתפק במאסר של עד שלוש שנים. הסנגור ציין שלנאשם אין עבר תעבורתי, ושמיד לאחר התאונה הפסיק לשתות אלכוהול. הוא הוסיף שהנאשם העביר את מכוניתו – רכושו היחיד - לידי המשטרה כדי שתמכור אותה ותעביר לנפגעת את הכסף.
השופט דוד רוזן הזכיר בפתח החלטתו את הפגיעה הקשה של הנאשם בערך של שמירה על שלום ציבור הולכי הרגל וערכי הסולידריות והערבות ההדדית. בגזר הדין הוא כתב: "אדם הנוהג ברכב כשהוא נתון תחת השפעת משקאות משכרים הינו כאדם שנטל נשק אוטומטי וירה כדורים חיים לעבר אזרחים תמימים בטבורה של עיר".
השופט הוקיע את התנהגותו של הנאשם, שהפקיר את הנפגעת בעודה שרועה על הכביש, והודיע שחומרת עבירה זו אינה פחותה מחומרתה של נהיגה בשכרות. הוא העמיד את מתחם הענישה על הטווח שבין 3.5 שנות מאסר ל-7 שנות מאסר.
בהתחשב בנסיבות חייו של הנאשם, עברו התעבורתי הנקי והתנהגותו החיובית מאז העבירה, כמו גם נכונותו לפצות את הנפגעת, החליט השופט לגזור עליו ארבע שנות מאסר בפועל ושנת מאסר על תנאי. בנוסף רישיונו של הנאשם נשלל לעשר שנים.
- לגזר הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: עו"ד ספי בראז
- ב"כ הנאשם: עו"ד אלעד רט
- עו"ד ערן בן עמי עוסק בדיני תעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים