שתף קטע נבחר

 

לראשונה: הדבקה באבולה מחוץ לאפריקה

בחודש שעבר הלך לעולמו כומר ספרדי שנדבק בנגיף בסיירה לאון וטופל במדריד. אחות שטיפלה בו גם נדבקה - מקרה ראשון של הדבקה באירופה

רשויות הבריאות בספרד הודיעו היום (יום ב') שאחות ספרדייה שטיפלה בכומר המיסיונר שחלה באבולה, הובא לטיפול בספרד ומת מהמחלה, חולה בעצמה בנגיף. מדובר באדם הראשון שנדבק באבולה מחוץ למערב אפריקה. שרת הבריאות, אנה מאטו, אישרה כי האחות נדבקה על אדמת המדינה ומסרה שמצבה יציב. לדבריה, הופעלה מתכונת חירום כדי להבטיח את ביטחון האזרחים.

 

עוד חדשות בעולם :

המורה שהפכה ללוחמת בדאעש וערקה. צפו

ארה"ב: כבר 30 מדינות מתירות נישואי גייז

נשיא קניה פורש זמנית: 'אופיע במשפטי בהאג'

ברזיל לסיבוב שני: הנשיאה מול נכד הנשיא

 

גורמים מבית החולים שבו מאושפזת האחות אמרו כי אנשים שהיו איתה במגע נמצאים תחת פיקוח, אך שכרגע אין להם כל מידע על אנשים נוספים שנדבקו באבולה. לדבריהם, האחות החלה לגלות סימפטומים של המחלה ב-30 בספטמבר.

 

נדבק בסיירה לאון. הכומר הספרדי מנואל גרסיה וייחו מובא לטיפול במדריד (צילום: AP) (צילום: AP)
נדבק בסיירה לאון. הכומר הספרדי מנואל גרסיה וייחו מובא לטיפול במדריד(צילום: AP)

הכומר הספרדי מנואל גרסיה וייחו נדבק באבולה במהלך שהותו בסיירה לאון. וייחו בן ה-69 היה הספרדי השני, אחרי הכומר מיגל פחארס, שנדבק ומת מהנגיף שגבה כבר את חייהם של יותר מ-3,400 בני אדם. יותר מ-7,400 נדבקו בנגיף. פחארס נדבק בנגיף בליבריה והלך לעולמו והוא בן 75 אחרי שהתרופה הניסיונית שקיבל לא עזרה לו. 

 

האחות שנדבקה הייתה חלק מהצוות הרפואי שטיפל בכומר שהלך לעולמו ב-25 בספטמבר. שרת הבריאות מאטו סיפרה שהאחות הגיעה לבית החולים אלקורסון בפרברי מדריד והיא סובלת מחום גבוה. תוך זמן קצר היא הושמה בבידוד. לאחר שעברה שתי בדיקות היא אובחנה כחולה באבולה. 

 

גם בארץ נערכים להגעת הנגיף. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כינס דיון בלשכת ראש הממשלה בירושלים בנושא היערכות ישראל להתמודדות אפשרית עם נגיף האבולה. בדיון השתתפו שרת הבריאות יעל גרמן, שר התחבורה ישראל כץ, סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום ונציגי צה"ל, משטרת ישראל, רשות שדות התעופה, ומשרד החוץ.

 

בדיון הציגו אנשי משרד הבריאות תמונת המצב העדכנית בעולם באשר להידבקות בנגיף האבולה. בסקירה נמסר שהמדינות שבהן קיים החשש העיקרי להידבקות במחלה הן ליבריה, גיניאה וסיירה לאון. לאור כך הוחלט להגביר את איתור הנכנסים ממדינות אלה, ומשרד החוץ ומשרד הבריאות מזהירים מביקור בשלוש מדינות אלה.

 

האבולה מועברת לאחר מגע ישיר עם חולים או מתים, בעיקר באמצעות הפרשות ונוזלי גוף, במיוחד בבתי חולים לאחר שימוש במחטים מזוהמות, או לאחר מגע עם הפרשות של בעלי חיים מתים או חיים.

 

זמן הדגירה של הנגיף נע בין יומיים לשלושה שבועות. כלומר, אדם עלול להידבק בנגיף, אך לסבול מתסמיני המחלה רק כעבור כמה שבועות. תחילה מופיעים חום גבוה, כאבי ראש, שרירים, בטן, תשישות ובחילות. בהמשך מופיעים דימומים מפתחי הגוף, ובהם אף, פה, פי הטבעת ואיברי המין. במקביל נוצרים שטפי דם על פני העור ובעיניים. המחלה ממשיכה להסתבך לכדי פגיעה בכבד, פגיעה נוירולוגית וכשל רב מערכתי. כשבוע עד שבועיים מהופעת הסימפטומים הראשונים, מתים 40 עד 90% מהחולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים