הממשלה עם סער נגד בג"ץ: 9-6 חודשי מעצר למסתננים
לאחר פסילת החוק שיזם שר הפנים הפורש סער, החליט נתניהו בתום דיון עם השרים להכין חוק שיוביל למעצר מסתננים לתקופה קצרה יותר, ושישאיר על כנו את מתקן המעצר חולות. סער התעמת עם לבני
סערת מבקשי המקלט מובילה למתיחות בין השרים, וגם לעימות ישיר בין ראש הממשלה לבג"ץ. בסופו של דיון אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו הטיל נתניהו על שר הפנים הפורש סער להכין תזכיר חוק שיכלול תקופת מעצר בין 6 ל-9 חודשים על המסתננים ושיוביל להמשך קיומו של מתקן חולות. זאת למרות פסיקת בג"ץ, שהתנגד להטלת שנת מעצר ללא משפט על מסתננים והחליט על סגירה למעשה של מתקן המעצר בדרום. למעשה, עמדתו של סער, שהחוק שיזם פורסם לראשונה ב-ynet, התקבלה על ידי ראש הממשלה.
בהחלטה של שופטי בג"ץ ביום שני שעבר נקבע כי מתקן חולות יפורק תוך 90 יום. השופטים הורו לבטל את הסעיף המאפשר את החזקתם במשמורת של מסתננים לתקופה של שנה. עוד הוחלט על ביטול החלק בחוק המסדיר את הקמתו והפעלתו של מרכז השהייה למסתננים "חולות", ולכך התנגדו נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס והשופט ניל הנדל, שסברו כי אין מקום לבטל את הפרק כולו, אלא רק את ההוראה המחייבת את השוהים במרכז השהייה להתייצב לרישום נוכחות אף בשעות הצהריים.
השר סער, שתיקון החוק שיזם נפסל על ידי בג"ץ בחודש שעבר, התעמת עם שרת המשפטים ציפי לבני בדיון שנערך בנושא אצל ראש הממשלה. סער אמר כי יש לפעול לפסקת הגבלה בחוק כבוד האדם כדי לטפל במסתננים, ולבני אמרה בתגובה כי לא צריך לטפל בבג"ץ - אלא במסתננים. "זו סיסמה טובה לבחירות", ענה לה סער, ולבני השיבה: "כנ"ל".
סער הציע בישיבה שאורך המעצר בחוק החדש יעמוד על תשעה חודשים, היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין אמר כי כלל אין צורך בקביעת אורך המעצר בחוק - ונתניהו קבע כי אורך המעצר יהיה בין חצי שנה לתשעה חודשים. בעניין פסקת ההגבלה בחוק יסוד, שתוביל למעשה לכך שבג"ץ לא יוכל לפסול את החוק, אמר נתניהו שיש
לדון בסוגיה, אך לא להכריע דווקא בהקשר של המסתננים.
ראש הממשלה הכריע כי פסיקת בג"ץ תוביל לחקיקה, שאותה יכין שר הפנים. תזכיר החוק יוגש אחרי החגים. במקביל, חברי כנסת צפויים להגיש הצעות חוק פרטיות בנושא, אך לבני תפעל על מנת לבלום את אותן הצעות. הדיון התקיים לפני ישיבת הממשלה שעסקה בעיקרה בנושא התקציב, וביום בו נערכה גם ישיבת קבינט.
גם תושבי דרום תל אביב הביעו במהלך השבוע את מחאתם על ההחלטה וטענו כי היא גובלת בהפקרות. "אני גר בשכונה כבר 60 שנה ואף פעם אנשים לא פחדו להסתובב בלילות כמו עכשיו. אנחנו דורשים שהמדינה תגן עלינו", אמר פנחס אלוף, שצעד ברחובות העיר יחד עם אלפי תושבים אחרים.