טון מהפכני: 'להומואים יש מה לתרום לכנסייה'
200 בישופים וקרדינלים בכירים השתתפו בכנס בוותיקן בנושא משפחה והפגינו פתיחות חסרת תקדים כלפי נושאים שבעבר היו טאבו. על הומוסקסואלים: "צריך לקבל אותם כמו שהם", על זוגות מתגרשים: "אסור להפלות אותם"
עוד חדשות בעולם :
החיילים ברחו מהבסיס: דאעש כבש עוד עיר
הדמוקרטים מעדיפים שאובמה יישאר בבית
קרע בציר הנשק לעזה: סודן נגד איראן
תיקון היסטורי בדנמרק: ייאסר סקס עם חיות
הכנסייה הקתולית, בראשות האפיפיור פרנסיסקוס, עורכת בוותיקן כנס (סינוד) ל-200 בישופים וקרדינלים בכירים בנושא המשפחה. אורכו של הכנס שבועיים ומשתתפיו כבר עברו את מחציתו. אף החלטה רשמית עדיין לא התקבלה בכנס, אולם מסמך שמסכם את הדיונים שנערכו עד כה בדלתיים סגורות חושף מהפכה של ממש בצמרת הוותיקן - קבלה של הומוסקסואלים במקום גינויים.
הבישופים לקחו בבירור בחשבון את דעתו של האפיפיור, שהתבטאותו ההיסטורית "מי אני שאשפוט הומוסקסואלים?" אותת על הטון החדש של הכנסייה - קבלתם בברכה של ההומוסקסואלים והלסביות. הדו"ח שפורסם גם משקף את דעותיהם של קתולים רגילים, שבתגובתם לשאלונים שקיבלו מהוותיקן ערב הכנס בנושא משפחה אמרו שלימוד הכנסייה על אמצעי מניעה והומוסקסואליות מיושן ולא רלבנטי.
"הומוסקסואלים ראויים לחיות בזוגיות"
הבישופים אמרו שלהומוסקסואלים יש "מתנות ואיכויות" להציע, ושאלו באופן רטורי אם הכנסייה מוכנה לספק להם מקום מסביר פנים, "לקבל ולהעריך את נטייתם המינית מבלי להתפשר על הדוקטרינה הקתולית בנושא משפחה ונישואים". עבור מוסד בן 2,000 שנה שמלמד שיחסי מין הומוסקסואליים מנוגדים לסדר הטבעי, אפילו הצגת השאלה היא בעלת חשיבות רבה."זהו שינוי מדהים באופן שבו הכנסייה מדברת על אנשים הומוסקסואלים", אמר הכומר ג'יימס מרטין, שחיבר ספרים על הישועים. "הסינוד מקשיב בבירור לחוויות המורכבות מהחיים האמיתיים של קתולים ברחבי העולם, ומבקש לטפל בהם ברחמים, כפי שישו עשה". הבישופים חזרו ואמרו במהלך הכנס כי נישואים חד-מיניים לא באים בחשבון, אולם הודו שהומוסקסואלים ראויים לחיות בזוגיות.
ארגונים קתוליים שמרניים דחו את הדו"ח, וכינוי אותו "בגידה" ואפילו "כפירה".
"מה צריכים ההורים לומר לילדים שלהם?"
"מה הורים קתולים צריכים עתה לספר לילדים שלהם על אמצעי מניעה, חיים בזוגיות בלי נישואים או אורח חיים הומוסקסואלי?", שאלה מריה מאדיס, מתאמת ארגון "קול המשפחה" השמרני. "האם הורים אלה יצטרכו עכשיו לספר לילדים שלהם שהוותיקן מלמד שיש היבטים חיוביים וקונסטרוקטיביים לחטאים מוסריים אלה? הגישה הזו הורסת את החסד בנפשות".
הבישופים בסינוד גם קראו למצוא דרכים חדשות "אמיצות" לסייע למשפחות קתוליות, בייחוד אלה שנפגעו מגירושים. המסמך שסיכם את הדיונים לא נקט עמדה לגבי אחת הסוגיות השנויות ביותר במחלוקת בכנס הדתי - האם קתולים שהתגרשו ונישאו מחדש ללא ביטול רשמי של הנישואים זכאים להשתתף ב"קומוניון" (טקס של אכילת לחם הקודש בכנסייה). העמדה הרשמית של הכנסייה היא שללא ביטול הנישואים, הקתולים שמתחתנים מחדש חיים בחטא ולכן אינם זכאים ליטול חלק ב"סקרמנטים" (טקסים דתיים). במסמך נכתב כי קתולים אלה זכאים לכבוד ושאסור להפלות אותם.
האפיפיור פרנסיסקוס קרא לאמץ גישה יותר רחומה כלפי זוגות מתגרשים, אולם השמרנים התעקשו כי אי אפשר להפוך את דברי ישו שנישואים הם דבר שלא ניתן לפירוק.