צפו: איך לחיות עם סוכרת נעורים (סוג 1)
איך לאבחן ואיך להצליח לאזן את המחלה? צפו במדי יעקבזון, מנכ"לית האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל וד"ר מריאנה רחמיאל, מנהלת המרפאה לסוכרת ילדים ונוער במרכז רפואי אסף הרופא מתארחות באולפן ynet ומסבירות איך לחיות עם המחלה
סוכרת נעורים (סוג 1) היא מחלה כרונית חשוכת מרפא, המלווה את החולים למשך כל ימי חייהם. למרות הסיכונים הרבים שמזמנת המחלה לפתחם של החולים, בהתנהלות טובה ושמירה על איזון הסוכרת, ניתן לחיות עם המחלה חיים רגילים כמעט לחלוטין. מדי יעקבזון, מנכ"לית האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל וד"ר מריאנה רחמיאל, מנהלת המרפאה לסוכרת ילדים ונוער במרכז רפואי אסף הרופא, מסבירות כיצד לחיות עם המחלה.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בארץ חיים למעלה מחמישים אלף חולים המתמודדים עם סוכרת נעורים, מכל שכבות הגיל- ילדים עד מבוגרים. הגוף של החולים מפסיק לייצר אינסולין, והם נותרים תלויים באינסולין מלאכותי עד סוף ימי חייהם.
חוסר איזון עלול להיות מסוכן
חוסר איזון ברמת הסוכר עלול להוביל סיבוכים כגון ליקוי ראייה ועיוורון, פגיעה בכלי הדם, קטיעת גפיים ועוד. באמצעות שמירה על איזון הסוכרת ומעקב אחרי המחלה, ניתן לחיות חיים רגילים ומלאים.
ד"ר רחמיאל מסבירה: "מרגע האבחון של המחלה צריך לשמור על אורח חיים מאוזן, מסודר. לא מדובר בדיאטה, אבל בתזונה מאוזנת ומסודרת, פעילות גופנית מומלצת, מדידות סוכר בין 6-12 פעמים ביום ומתן אינסולין לפי הצורך."
סוכרת נעורים הינה מחלה המצריכה טיפול מקיף ומעקב על ידי כמה גורמים רפואיים, המעניקים טיפול למטופלים במרפאות הסוכרת. ד"ר רחמיאל מסבירה על הצורך במעקב וטיפול גם בגילאים מבוגרים: "סוכרת היא מצב בו אספקת האנרגיה לגוף תלויה במה שאנחנו אוכלים ובאספקת האינסולין לגוף. גם אם אני מאוזן באופן סביר ועושה הכל באופן סביר, עדיין יכולים להיות סיבוכים שישפיעו על התפקוד לטווח ארוך. כשיש ערכי סוכר גבוהים, כלי הדם נפגעים".
מחלה לכל החיים
בימים אלה מתכנסת ועדת סל התרופות בכדי להכריע אילו תרופות וטכנולוגיות יכנסו לסל, ואילו חולים יאלצו לשאת בעלויות גבוהות כדי לממן את התרופה לה הם זקוקים, או לוותר עליה. בשנה שעברה, סל התרופות לא כלל אף תרופה או טכנולוגיה חדשה עבור החולים בסוכרת.
לדברי מדי יעקבזון, מנכ"לית האגודה לסוכרת נעורים: "בשנה שעברה היה תקדים מסוכן וראשוני בכך שחולי הסוכרת לא קיבלו שום מענה או התייחסות בסל הבריאות. אסור לתת לכך לקרות השנה".
עוד הוסיפה: "צריך להבין שסוכרת נעורים זה פרויקט לכל החיים. מדברים על זה שילד לפני גיל 9 לא צריך לחצות כביש לבד, אבל יש ילדים שעוד הרבה לפני הגיל הזה מזריקים לעצמם אינסולין וצריכים להיות ערים לכל דבר שהם אוכלים. הסוכרת מלווה ומשפיעה על החולים בכל צומת שהם נמצאים בחיים, בין אם בקבלת רישיון, התנדבות לצה"ל, היריון ועוד".