אחרי ישראל: רוסיה עוברת לשעון חורף - לנצח
במשך שלוש שנים הונהג ברוסיה שעון קיץ תמידי, אלא שהניסוי של הנשיא לשעבר מדבדב ספג ביקורת ציבורית ונכשל. מחליפו פוטין פסק: עוברים לשעון חורף לצמיתות. המשמעות - מספר אזורי הזמן ברוסיה יעלה מ-9 ל-11
עוד חדשות בעולם :
חלוצת "האביב הערבי" מתקשה להבקיע גול
המלחמה של בריטניה באפגניסטן הסתיימה
כמו גנגסטר: מי רוצה לגור בבית אל קפונה?
ברזיל בוחרת: הנשיאה דילמה בסכנת הדחה
עם המעבר לשעון חורף תמידי יגדל מספר אזורי הזמן ברוסיה מתשעה לאחד עשר - מקמצ'טקה בחוף האוקיינוס השקט ועד לגבולות המדינה עם האיחוד האירופי. מי שחתום על הניסוי הכושל ועל ביטול שעון החורף היה ראש ממשלת רוסיה הנוכחי והנשיא לשעבר דמיטרי מדבדב, שטען כי המעבר בין שעון חורף לקיץ ולהיפך פוגע בשעון הביולוגי של הרוסים, ונועד בעיקר למען "פרות לא מאושרות".
אלא שביטול שעון החורף הוליד מחאה ציבורית גדולה נגד הקרמלין - רוסים רבים התלוננו שהם נאלצים לקום מוקדם יותר בבוקר בימי חורף חשוכים.
שעון חורף כל השנה: "לא מזיק לבריאות"
בחודש יולי חתם פוטין - שלעתים נדירות מופיע בפומבי בשעות הבוקר - על חוק שמשיב את שעון החורף לרוסיה. הוא פסק כי שעון החורף יחול כל השנה ולא יעבור לשעון קיץ.
הרפורמות התכופות של הרשויות בנושא השעונים מרתיחות את הרוסים. היומון "מוסקובסקי קומסומולץ'" פרסם קריקטורה של אדם שתולה את עצמו על מחוגי שעון ואומר: "גרמתם לי להיות חולה עם כל שינויי הזמן האלה". אולם, גורמי בריאות הרגיעו את האזרחים ואמרו שהצעד חזרה לשעון חורף איננו מזיק.
רק 17% מתנגדים למעבר שעון חורף
סקר שנערך האחרונה על ידי המכון הממשלתי VTsIOM הראה כי 17 אחוזים מהרוסים מתנגדים למעבר לשעון חורף, ואילו 40 אחוזים אמרו שלא אכפת להם. במהלך תמכו 39 אחוזים.שעון הקיץ הוחל לראשונה בברית המועצות בשנת 1981. להזזת השעון יש גם משמעות פוליטית ברוסיה ובכלל באזור שבעבר היה חלק מברית המועצות. בחצי האי קרים הזיזו בחודש מרס את המחוגים שעתיים קדימה לזמן מוסקבה, זמן קצר לאחר שסופחו לרוסיה מידי אוקראינה.
גם בלרוס הלכה בעקבות רוסיה והנהיגה שעון קיץ נצחי בשנת 2011, אולם נשיאה אלכסדר לוקשנקו מסרב כעת לשוב לשעון חורף כפי שעומדים הרוסים לעשות. אוקראינה מצדה שומרת לפי שעה על שני השעונים - קיץ וחורף.