שתף קטע נבחר
 

לבני ופרץ אוכלים צמחוני: כנסת ישראל מצטרפת לשני ללא בשר

אמרו שזה טרנד, אמרו שזה למשוגעים בלבד, אבל אחרי שהבינו שמדובר במהלך שיכול להפחית זיהום אוויר, פגיעה בבעלי חיים וגם לתרום לבריאות שלנו, הצטרפו בכנסת ליום שני ללא בשר ונהנו מהמטעמים שהוגשו להם. צפו

זה כבר מזמן לא טרנד, למרות שאם תשאלו חלק מהאנשים כאן יגידו לכם שזה ייעלם מתישהו, אבל בכנסת לא חושבים על מה שפופולרי אלא על מה שחשוב לסביבה, לבעלי החיים וכמובן לאדם עצמו.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

מהלך "שני צמחוני" מגיע לכנסת עם יום אחד בשבוע שבו ממליצים לחברים להימנע מאכילת בשר. במסגרת "ימי שני ללא בשר" יוצעו לבאי המזנון הבשרי, במקביל למנות הבשר הרגילות, גם שלוש מנות צמחוניות וטבעוניות. יצאנו לבדוק מה אומרים חברי הכנסת והשרים על המהלך וכמה זה טעים.

 

צילום: ג'ורג' גינסבורג

צילום: ג'ורג' גינסבורג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מצמצמים את הנזקים

היום (ב') הצטרפה הכנסת ליוזמת "שני ללא בשר" והפכה לפרלמנט הראשון בעולם שמקיים את Meatless Monday, כשסביב שולחן אחד במזנון הכנסת התיישבו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, השר להגנת הסביבה עמיר פרץ, שרת הבריאות יעל גרמן, שרת המשפטים ציפי לבני, ח"כ דב ליפמן יו"ר שדולת שני ללא בשר בכנסת ומיקי חיימוביץ.

 

מעתה יוגשו מדי יום שני 3-4 מנות עיקריות צמחוניות וטבעוניות, בנוסף לתפריט הבשרי המוגש, מתוך מטרה לעודד את הפחתת צריכת הבשר בימי שני גם בבית הנבחרים הישראלי. מטרת המיזם היא לצמצם את צריכת הבשר ואת הנזקים הסביבתיים שנגרמים בעקבות צריכת יתר של בשר. השקת היוזמה מצטרפת לשורה של צעדים להפיכת המזון המוגש לעובדי המשכן לבריא יותר. בכללם: פתיחת מזנון חלבי לארוחות קלות, הגדלת מגוון המנות דלות השומן והפחתת נתרן וסוכר.

 

"המיזם הוא חלק ממהפכת המזון הבריא שהטמענו במערך ההסעדה יחד עם מנכ"ל הכנסת וצוותו", אמר אודי בן שימול, מנכ"ל Sodexo On-Site. "המגוון ואפשרויות הבחירה הצמחוניות יסייעו לנבחרי העם ולכל באי המשכן לקבל תזונה בריאה ומגוונת".

 

בנו תפריט טעים וגם מזין מבחינה בריאותית (צילום: דן מילר) (צילום: דן מילר)
בנו תפריט טעים וגם מזין מבחינה בריאותית(צילום: דן מילר)

 

טחינה עם מסבחה ורצועות "שווארמה"

 

המרכיבים (ל-10 מנות):

2 ק"ג טחינה מוכנה

1/2 ק"ג נתחי שווארמה מסויה בוואקום

1/2 ק"ג שעועית אדומה מבושלת או פול מבושל מראש

1/2 ק"ג שעועית לבנה

1 ק"ג חומוס גרגירים, מבושל מראש

1 ק"ג בצל, חתוך לקוביות

1 ק"ג פיטריות שמפיניון

שמן זית - לפי הטעם

כמון - לפי הטעם

מלח, פלפל שחור

 

להגשה:

15 פיתות, פרוסות לחצי

10 ביצים, פרוסות לחצי לאורכן

בצל סגול, פרוס לעיגולים

פטרוזיליה קצוצה

פלפל שיפקה - לפי הטעם

מלפפון חמוץ - לפי הטעם

רוטב שמן זית-לימון (ניתן להשיג ברשתות המזון)

פלפל ירוק חריף, קצוץ דק - לא חובה 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תבשיל הקטניות: מטגנים את קוביות הבצל בסיר עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, 2 סוגי השעועית, גרגרי החומוס ורצועות הסויה ומבשלים על אש נמוכה במשך 4-5 דקות. מוסיפים לתערובת כמון, מלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הקטניות.
  2. הגשה: מסדרים במרכז צלחת את הטחינה המוכנה, מניחים מעל את תבשיל הקטניות ומקשטים עם אפונת גינה ופטרוזיליה קצוצה.
  3. מוסיפים לרוטב הלימון והשמן זית אתהפלפל החריף (לא חובה) ויוצקים מעל התבשיל. מגישים לצד חצאי ביצים, רצועות בצל סגול, חמוצים ופיתות.

 

 (צילום: דן מילר) (צילום: דן מילר)
(צילום: דן מילר)

 

ירקות וטופו בנוסח סצ'ואן על מצע אורז מוקפץ

המרכיבים (ל-10 מנות):

 

לתבשיל הטופו והירקות:

150 גרם גזר, פרוס לרצועות דקות

200 גרם פלפל אדום, פרוס לרצועות דקות - ניתן להשתמש בכמה סוגי פלפלים צבעוניים

100גרם בצל, פרוס לרצועות דקות

100 גרם כרוב לבן, פרוס לרצועות דקות

100 גרם פטריות, פרוסות לאורכן

100 גרם טופו, חתוך לקוביות

100 גרם אפונה קפואה

100 גרם נבטים

100 גרם בצל ירוק

100 מ"ל רוטב סצ'ואן 

100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק

100 מ"ל סויה מתוקה

50 מ"ל אבקת מרק 

 

לאורז המוקפץ:

2 ק"ג אורז לבן, מבושל

100 גרם בצל, קצוץ דק

2-3 שיני שום, קצוצות דק

100 גרם פטריות, פרוסות לאורכן

100 מ"ל סויה מתוקה

100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תבשיל הטופו והירקות: מחממים שמן במחבת (השמן צריך להיות חם מאוד) ומקפיצים את הבצל. מוסיפים את רצועות הפלפל והגזר ומקפיצים כ-5 דקות. מוסיפים לתערובת 100 גרם פטריות, אפונה, קוביות טופו, בצל ירוק, אבקת מרק ומעט מים ומערבבים. יוצקים רוטב סצ'ואן, 100 מ"ל רוטב סויה ו-100 מ"ל צ'ילי מתוק ומוסיפים את הכרוב והנבטים. מערבבים.
  2. מכינים את האורז המוקפץ: מטגנים על אש נמוכה 100 גרם בצל, שום ופטריות. מקפיצים מעט ומוסיפים את האורז. יוצקים לתערובת 10 מ"ל רוטב סויה, 100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק ומתבלים במלח ומעט פלפל לבן. מערבבים ומורידים מהאש.
  3. הגשה: מניחים את האורז המוקפץ על צלחת ושמים ומעל את תבשיל הטופו והירקות. מגישים חם.

 

 (צילום: דן מילר) (צילום: דן מילר)
(צילום: דן מילר)

 

פסטייה במילוי ירקות, טופו ופיצוחים

המרכיבים (ל-10 מנות):

20 יחידות בצק פילו

 

למילוי:

500 גרם טופו, חתוך לקוביות

200 גרם בצל, קצוץ דק

50 גרם שום כתוש

100 גרם סלרי, פרוס דק

100 גרם  גזר, חתוך לקוביות קטנות

100 גרם כרוב, קצוץ דק

100 גרם קישואים, חתוכים לקוביות דקות

100 גרם צימוקים

100 גרם שקדים, פרוסים דק

100 גרם הריסה

100 גרם אגוזי מלך

200 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק

100 גרם שמן זית

50 גרם קינמון

פלפל אנגלי

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הטופו עם מחצית מכמות הצ'ילי כשעתיים.
  2. מכינים את המילוי: מקפיצים את הבצל במחבת עם שמן זית, מוסיפים את השום וקוביות הטופו. מוסיפים את שאר הירקות, ומבשלים עד לריכוך. מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הצימוקים, השקדים והאגוזים. מתבלים עם הריסה, צ'ילי מתוק וקינמון ומערבבים. 
  3. ממלאים את הפסטייה ואופים: מורחים עלה של בצק פילו בשמן זית, מניחים מעל כף עם המילוי ומניחים בתבנית נירוסטה אישית ועגולה. חוזרים על הפעלה עם שאר עלי הפילו ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד להזהבה. מוצאים מהתנור, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

 (צילום: דן מילר) (צילום: דן מילר)
(צילום: דן מילר)

 

המתכונים פותחו בשיתוף פעולה עם יוניליוור פודסולושיינס

 

לכל כתבות שני צמחוני

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצטרפו לצמחונות. כנסת ישראל
מומלצים