שתף קטע נבחר

מעלית פספסה ב-25 ס"מ. הפיצוי: 240 אלף ש'

עובדת בבית אבות לא הבחינה שהמעלית שהזמינה נעצרה מתחת למפלס הקומה, מעדה ונפצעה. בית המשפט קבע שחברת המעליות תפצה אותה

עובדת בכפר האבות "דרורים" שבשרון, שרצתה להגיע בבוקר למשרד שלה שבקומה 1-, מעדה ונפלה משום שהמעלית שהזמינה נעצרה 25 סנטימטרים מתחת למפלס הקומה. בעקבות המעידה נגרם לה שבר בכתף, ובתביעת פיצויים שהוגשה לבית משפט השלום בכפר סבא הוחלט שחברת המעליות "ישראליפט" תפצה אותה במאות אלפי שקלים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש בנובמבר 2010, ואת התביעה הגישה העובדת לא רק נגד חברה המעליות אלא גם נגד חברת הניהול של הכפר וחברות הביטוח שלהן. לטענתה, הנתבעות התרשלו בפיקוח על תקינות המעלית וכי על "ישראליפט" היה לדאוג שדלתות המעלית לא ייפתחו במקרה שהיא לא מגיעה לקומה. לכל הפחות, טענה, היה עליהן לכתוב על גבי המעלית אזהרה מפורשת המתריעה מפני מקרה שכזה.

 

העובדת הוסיפה שנותרה לה נכות צמיתה בשיעור של 15%, שנקבעו על ידי הביטוח הלאומי וגובתה בחוות דעת מומחה מטעמה.

 

חברת הניהול טענה מנגד שנקטה אמצעי זהירות סבירים וכי אין לייחס לה אחריות לתאונה. לדבריה, "ישראליפט" התחייבה כלפיה בחוזה כי תהיה אחראית לכל נזק שייגרם כתוצאה מרשלנות הקשורה למעליות שלה. לפיכך, חברת הניהול גם הגישה הודעת צד שלישי נגד "ישראליפט" והמבטחת שלה.

 

חברת המעליות טענה שהקפידה על תחזוקה שוטפת של המעלית ועל עריכת בדיקות תקופתיות. היא הוסיפה שלא נמצא כל פגם שעלול היה לגרום לתקלה ולא ניתן היה לצפות את האירוע.

 

שתי הנתבעות הוסיפו וביקשו לייחס לתובעת אשם תורם משמעותי, משום שהתרשלה בכך שלא הבחינה במצב המעלית לפני שנכנסה לתוכה.

 

אין אשם תורם

השופט אלדד נבו קבע כי בהיעדר ראיה אחרת, ההנחה היא שהתקלה אירעה כתוצאה מתחזוקה לקויה של "ישראליפט", שהתקינה את המעלית ותחזקה אותה באופן שוטף, והיא בעלת הידע המקצועי הבלעדי בנוגע לתקלות העלולות להיגרם לה.

 

השופט גם קבע בפסק הדין שאין להטיל כל אשם תורם על התובעת: "אדם סביר אשר מבקש להיכנס אל מעלית לאחר שדלתותיה נפתחו בפניו, רשאי להניח כי המעלית עצרה במפלס הקומה ואינו צריך לצפות כי אין כך הדבר". הוא דחה את התביעה נגד חברת הניהול והטיל את מלא האחריות על "ישראליפט".

 

השופט נבו העמיד את סך נזקי התובעת על כ-240 אלף שקל בעבור כאב וסבל, הפסדי שכר ופנסיה לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות ועזרת צד ג'.

 

בניכוי דמי פגיעה ומענק נכות של כ-70 אלף שקל שהתובעת קיבלה מביטוח לאומי, תצטרך "ישראליפט" לפצות את התובעת ב-171,680 שקל, בנוסף להוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של כ-50 אלף שקל. כמו כן ישראליפט תישא בהוצאות המשפט של חברת הניהול והמבטחת בסך 15 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים