500 אלף נעקרו מבתיהם בלילה: "עולם אדיש"
כ-13.6 מיליון בני אדם נעקרו מבתיהם בסוריה ובעיראק בעקבות סכסוכים אלימים. רבים מהעקורים ללא מזון ומקום מקלט רגע לפני החורף הקשה. "העולם פשוט לא מגיב. מדינות צריכות לפתוח את גבולותיהן ולהתחלק בנטל"
חסרי בית: כ-13.6 מיליון בני אדם נעקרו מבתיהם בעקבות סכסוכים מזוינים בסוריה ובעיראק, ורבים מהם ללא מזון ומחסה רגע לפני בוא החורף הקשה. כך מסרה היום (יום ד') סוכנות האו"ם לפליטים (UNHCR).
עוד חדשות בעולם :
הכרזה היסטורית של ארה"ב-סין בנושא אקלים
כבר לא מאחור: עסקי הישבן בארה"ב תופחים
התגלו שרידי עצמות תינוקות מעידן הקרח
אמין עוואד, מנהל מחלקת המזרח התיכון ואפריקה ב-UNHCR, אמר שהעולם אדיש לצרכי הפליטים. "עכשיו כשאנחנו מדברים על כמיליון בני אדם שנעקרו במשך חודשיים, או על 500 אלף בלילה, העולם פשוט לא מגיב", אמר עוואד לכתבים בז'נבה.
מתוך 13.6 מיליון העקורים, 7.2 מיליון נמצאים בתוך סוריה לאחר שנאלצו לברוח מבתיהם. 3.3 מיליון סורים נוספים ברחו למדינות אחרות. בעיראק, 1.9 מיליון בני אדם נעקרו השנה מבתיהם בעקבות מלחמות שבטים וכיבושי ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש), ו-190 אלף נוספים ברחו למדינות אחרות.
הרוב הגדול של הפליטים הסורים עזב ללבנון, ירדן, עיראק או טורקיה, שלדברי עוואד "מביישות" בכך שהן תומכות כמעט יחידות במשפחות סוריות רבות חסרות בית. "מדינות אחרות בעולם, בייחוד האירופיות, צריכות לפתוח את הגבולות שלהן ולהתחלק בנטל".
"תוכנית המזון העולמית של האו"ם" (WFP) קיצצה את מנות המזון ל-4.25 מיליון בני אדם, והמחסור במשאבים עשוי לגרום לעיכוב באספקת המזון לפליטים בחודש הבא, אמרה דוברת התוכנית אליזבת ביירס לסוכנות הידיעות רויטרס. לדבריה, ה-WPF קיבל הבטחות לסיוע שייתכן שימנע קיצוצים מיידיים בתוכנית המזון. למרות זאת, התוכנית עדיין זקוקה ל-325 מיליון דולר כדי לכסות את פעולותיה בסוריה, באזור המזרח התיכון ובשאר העולם בשנת 2014.
מנתוני האו"ם עולה כי התורמות הגדולות לנושא הסיוע לפליטים הסורים והעיראקים הן האיחוד האירופי, ארצות הברית, יפן, נורבגיה וכמה מדינות ערביות מהמפרץ הפרסי. רוסיה וסין סיפקו כל אחת בנפרד רק 0.1 אחוזים מסך הסיוע ההומניטרי שניתן השנה בסוריה. עוואד מתח ביקורת על שתי המדינות ואמר שהן צריכות לעשות יותר. "הן באמת לא יכולות להיות אדישות, הסיוע ההומניטרי הוא חיוני ויש לתת לו עדיפות בראש ובראשונה אם אין הסכם פוליטי. הן צריכות לתרום בצורה זו או אחרת, כמו כל היתר", אמר עוואד.
רחוק מהבית. עקורים סורים בגבול עם טורקיה
צילום: AP
מומלצים