טקס מילת נשים פולחני בקניה. תיעוד מיוחד
"הכאב מחזק אותה, אני גאה בבתי", אומרת אם לנערה שזה הרגע נחתכה בטקס פולחני המסמל מעבר לנשיות. לפני שלוש שנים נאסר על ביצוע ההליך. אך הוא עדיין נמשך. תמונות נדירות מספקות עדות מצולמת למאורע הכואב
עטויות עור חיות ומכוסות בצבע לבן, יושבות שפופות ארבע נערות על סלעים בכפר שכוח אל במערב קניה לאחר שעברו מילת נשים - מנהג הטומן בחובו סכנת חיים שהוצא מחוץ לחוק במדינה לפני שלוש שנים.
עוד חדשות בעולם:
שינוי בבירת האונס: סדנת מגדר לנהגי ריקשה
בניין הסחר ב-NY: מנקים נלכדו על פיגום. צפו
'ינקים הביתה'. טורקים תקפו מלחים אמריקנים
כמו ארבע הנערות, יותר מרבע מנשות קניה עוברות מילת נשים, שנחשב לטקס מעבר לנשיות, למרות מאמצי הממשלה לשים קץ לתופעה במדינה המזרח-אפריקנית.
אזהרה: חלק מהתמונות קשות לצפייה
"זו מסורת שקיימת מאז ומתמיד", אמר אב אחת הנערות, שביקש שלא לחשוף את שמו מחשש למעצר, לכתב רויטרס שנכח בטקס בהתיישבות המבודדת פוקוט, הנמצאת 80 קילומטרים ממריגאט. "הנערות נימולות כדי שיוכלו להתחתן. מדובר בפולחן המסמל את הפיכת הנערה מילדה לאישה", הוסיף.
עטופות בשלים בהירים, מבלות הנערות את הלילה שאחרי המאורע הנורא ליד מדורה, בעוד נשים מקומיות שרות ורוקדות לתמיכה בהן. אחת מהן נכנסה לטראנס אחרי ששתתה מהיין המקומי.
אם לנערה: היא מכילה את הכאב
הליך מילת נשים כולל חיתוך הדגדגן ולאחר מכן תפירת הווגינה במטרה להפחית את החשק המיני של האישה. מבצעי ההליך משתמשים באביזרים מאולתרים שונים, בהם תערים, זכוכית שבורה ומספריים. לפי קרן האו"ם לילדים יוניצ"ף, 125 מיליון נשים נימולו ב-29 מדינות באפריקה ובמזרח התיכון.
מילת נשים היא תופעה שכיחה בקהילת פוקוט ואם אחת הנערות מאמינה כי מדובר לסימן לעוצמה. "הכאב מחזק אותה. היא יכולה להראות לשאר חברי הקהילה שהיא מסוגלת להכיל אותו", טוענת האישה, רגע לאחר שבתה נחתכה על ידי זקנת הכפר העוטה קולר מעוטר בחרוזים לצווארה. "אני גאה בבתי שעשתה זאת", אמרה.
החוק בקניה מאפשר להשית עונש מאסר אם הנערה מתה כתוצאה מההליך, שבנוסף לכאב ולייסורים שהוא גורם, עלול לגרום גם לטחורים, לטראומה ולסיבוכים בלידה. בשל כך הקימה הממשלה מחלקת תביעה מיוחדת במרס האחרון שכעת חוקרת 50 מקרים.
גורמים רשמיים במדינה אופטימיים לגבי יכולתם לשנות את היחס כלפי מילת נשים אך עדיין חוששים שההליך כל כך מושרש שאיומים
משפטיים לא ישפיעו על המבצעים אותו. "אנחנו מתמודדים עם אתגרים עצומים", אומרת כריסטין נאנג'לה, שעומדת בראש מחלקת התביעה. "מילת נשים זוכה להערכה רבה. אנשים מעדיפים לשמור על שתיקה ולא לדווח על זה כי אם יעשו זאת, יעמדו בפני פעולת תגמול".
אך עדיין, נאנג'לה עדיין סבורה כי מילת נשים תיעלם מקניה לבסוף. "אולי לא מחר, אבל מתישהו כן", היא אומרת. "בסופו של יום, בלי תקווה - אין לך כלום".