שתף קטע נבחר
 

אקמולי ולגן: הורים, על מי בדיוק אתם עובדים?

אין הורה שלא מכיר את הסיטואציה: הבוקר הגיע, הילד עם חום - ולכם ברור שהבוס לא יקבל עוד היעדרות שלכם מהעבודה. הפתרון: לתת לילד אקמול - ולשלוח אותו לגן. הנפגעים: הילדים בגן והוריהם, חברי הצוות וכמובן הילד החולה שלכם, שזקוק למנוחה. אור ייני בטור אישי זועם

החורף כאן בגדול - ואיתו מגיע גם הטלפון הקבוע מהגן: "תגיעו לקחת את הילד, הוא חולה". לא, זה לא מעניין את הגננת שאתם בדיוק בעיצומה של ישיבה סופר-חשובה, שעתיד החברה מונח על כתפיכם או שהבוס כבר מסתכל בעין עקומה. כשהילד שלכם חולה - האחריות מוטלת עליכם, ההורים, ואתם מתבקשים להגיע באופן מיידי לאסוף אותו.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

 

כן, גן הילדים הוא "חממה" למחלות. הילדים נמצאים זה במחיצת זה במשך שעות ארוכות, בחלל קטן וסגור (בטח בימים הגשומים) - ומעבירים זה לזה וירוסים ומחלות שונות. תוסיפו לזה את העובדה שלילדים בגן יש נטיה לנדוד בין המזרונים, ולרעות בשדות זרים (כלומר לנסות מזרונים של ילדים אחרים), להכניס הכל לפה וכמובן להשתעל ולהתעטש לכל עבר - והוצאה כבר ברורה לחלוטין.

  

הבוס עצבני? גם ההורים האחרים, שאת הילד שלהם הדבקתם

אבל בואו נחזור לרגע להתחלה: השארתם את ילדכם בגן בבוקר ולאחר שעה קלה אתם מקבלים טלפון, כשעל הצג המספר של הגן. תחושת הבטן ההורית אומרת לכם שמתקשרים אליכם בעניין שאינו קשור בתשלומי הועד. הילד חולה. הוא בוכה, חלש ויש לו חום. אתם מתבקשים להגיע לאסוף אותו מיידית.

 

בכל רגע שעובר ילדים שנמצאים בקרבת ילדכם עשויים להדבק, וכך גם צוות הגן.

הצוות מנסה לבודד את ילדכם מילדים אחרים עד כמה שניתן, ועדיין להרעיף עליו תשומת לב עד שתגיעו.

 

אתם מגיעים לאסוף את ילדכם, מחבקים אותו ונוסעים אל הרופא ומשם הביתה. בערב החום יורד, ילדכם מתנהג כרגיל, ואתם מתחילים לתהות האם תוכלו להחזיר אותו לגן למחרת בבוקר.

 

הבוקר הגיע - ושוב לילד יש חום. שניכם עובדים קשה, כבר הפסדתם אי אלו ימי עבודה החורף, ואין לכם אפשרות לותר על יום נוסף. אתם יושבים וחושבים יחד מה לעשות, ומחליטים לתת לו תרופה להורדת חום - ולשלוח אותו לגן. מי ידע? הרי הילד נראה בריא בעת שהתרופה עדיין משפיעה.

 

ואז מגיעות שעות הצהריים, והשפעת התרופה מסתיימת. החום חוזר בבת אחת. אתם שוב נקראים לאסוף את הילד, ושוב מושכים בשערות כי אתם לא יודעים מה תעשו מחר. אבל על דבר אחד אתם לא חושבים לכל אורך אותן שעות: על הילדים הנוספים שבנכם הספיק להדביק בינתיים ועל הוריהם, שככל הנראה יעמדו במצב שלכם בעוד מספר ימים או שעות.

  

האם חשבתם פעם שכאשר אתם דואגים שלא להפסיד יום עבודה עקב מחלות ילדיכם ייתכן והורים אחרים צריכים להפסיד שבוע עבודה? האם הרהרתם פעם בתוצאות קשות יותר שעלולות לקרות מכך, כגון ילד אחר שמגיע למצב של אשפוז בשל החמרה במצב?

 

בפעם הבאה שאתם שוקלים לתת תרופה להורדת חום לילדכם רק כדי לא לראות מבט זועם מצד הבוס שלכם, חישבו על ילדים אחרים, שאינם ילדיכם, אשר עלולים להידבק במה שהתבטא בתסמינים קלים בלבד אצל ילדיכם, ואצלם יתבטא בצורה חמורה. האם אתם מוכנים לקחת אחריות על כך?

 

וגם אם נשים לרגע בצד את נושא ההדבקות של ילדים אחרים ואת האחריות הקולקטיבית הדרושה, וכמובן את שעות העבודה שלכם, הרי שכאשר נולד לכם ילד, הוא הפך אתכם אוטומטית לאחראיים הבלעדיים לשלומו, רווחתו ובריאותו, וכהורים אחראיים עליכם לאפשר לילדכם את זמן ההחלמה המתאים, ואת התנאים האופטימליים לכך. כפי שלא הייתם רוצים למצוא את עצמכם חולים עם חום גבוה בסביבת העבודה, כאשר אין לכם טיפת כוח בגופכם, וכל שאתם צריכים זו שכיבה שקטה במיטתכם - כך גם ילדכם זקוק לשקט של הבית ולמיטתו כדי להחלים.

 

גננות, אל תתנו להורים לסדר אתכם

אך האשמה בנושא מוטלת, לדעתי, לא רק על ההורים, אלא גם על צוות הגן. אותו צוות שלא מרגיש בנוח לדרוש מההורים להביא לגן ילדים בריאים ואינו מקפיד על נהלי משרד הבריאות בנושא. 

 

כאשר שלחתם ילד חולה לביתו, עליכם לדאוג שלא לקבלו לגן עד שיחלפו לפחות 24 שעות מרגע ירידת החום באופן טבעי. מכיוון שאתם יודעים שהילד היה עם חום עוד בזמן הגן, ולא יכול להיות מצב בו החום ירד בפתאומיות באופן טבעי מיד עם עזיבתו את הגן, אל תקבלו אותו ביום המחרת. לא רק שזו חובתכם לשמור על בריאות הילדים האחרים, אלא שזו גם זכותכם הלגיטימית לשמור על בריאותכם, ולא להדבק ממחלות שלא לצורך.

 

ואתם, הורים יקרים, חישבו על צוות הגן, על חשיבותו, על חשיבות נוכחותו בגן למען ילדיכם,

אשר זקוקים לדמויות קבועות. וכעת חישבו על אותו היום בו הבאתם את ילדכם לגן למרות שטרם החלים לחלוטין, ועל אשת הצוות האהובה ביותר על ילדכם שנדבקה ונאלצה לבלות שבוע במיטתה, ובמקומה הגיעה מחליפה לגן, אשר אותה ילדיכם לא אוהב. זה לא הוגן כלפי אשת הצוות האהובה, ולא הוגן כלפי ילדכם.

 

הורים יקרים, שימרו על ילדכם החולים בבית, וחיסכו מהם ומאחרים עוגמת נפש. אתם מוזמנים לתלות את המאמר במקום עבודתכם. אולי גם הבוס שלכם יקרא ויבין שאתם הורים ויש לכם מחוייבות ראשונית כלפי ילדכם. אולי, רק אולי, הוא יראה למה הוא גורם על ידי עיקום האף...

 

רק בריאות!

 

הכותבת היא יועצת משפחתית, מדריכת הורים, ויועצת שינה . מתמחה בהתמודדות עם התנהגויות לא רצויות בגיל הרך.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הילד חולה? תשאירו אותו בבית - לטובתו ולטובת החברים בגן
צילום: shutterstock
מומלצים