שתף קטע נבחר
 

אושר: 3% בעלי מוגבלויות בשירות המדינה

ממשלת ישראל אישרה את הצעת הרחבת היקף העסקת בעלי מוגבלויות בשירות המדינה. ייצוגם לא ייפחת מ-3% מכלל המועסקים בשירות המדינה. ב-2017 תיבחן העלאת שיעור זה בשני אחוזים נוספים

ממשלת ישראל אישרה היום (א') בישיבתה השבועית את הצעת שר האוצר, יאיר לפיד, להרחיב את היקף בעלי המוגבלויות המועסקים בשירות המדינה. על פי ההצעה, ייצוגם של אנשים עם מוגבלות לא יפחת מ-3% מסך המועסקים בשירות המדינה, וזאת עד לשנת 2017. בתום התקופה, תיבחן הממשלה העלאת שיעור זה בהיקף של שני אחוזים נוספים.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

יישום ההחלטה יוטל על נציב שירות המדינה, בתיאום עם שרי האוצר, הכלכלה והמשפטים. כמו כן, על ההחלטה יחול צו הרחבה שיקבע שיעורי העסקה דומים גם למגזר הפרטי.

 

"זו בשורה גדולה לכול בעלי המוגבלויות", אמר שר האוצר בפתח ישיבת הממשלה. "זה חלק מהעבודה המקיפה הממושכת שאנחנו עושים כדי להגדיל עוד ועוד את תעסוקת בעלי המוגבלויות. זה מרגש אותנו , זה משמעותי לכולנו, זה מסוג הדברים שאנחנו רוצים לעשות".

 

ההחלטה באה בהמשך להחלטה של הממשלה הקודמת שהקצתה 45 משרות ייעודיות לאנשים עם מוגבלויות בשנים 2012-2013. במסגרת החלטה זו הוקמו גם מרכזי הכוון תעסוקתי לבעלי מוגבלויות.

 

העסקת בעלי מוגבלויות בשירות המדינה הייתה עד כה אחד הנושאים שנידונו במשא ומתן בין יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, לשר האוצר, יאיר לפיד. לפני כ-5 חודשים נחתם הסכם בין ההסתדרות לנשיאות הארגונים הכלכליים אשר הסדיר את העסקתם של בעלי מוגבלויות במגזר הפרטי ומאז דרשה ההסתדרות כי גם בשירות המדינה יונהג אותו כלל.

 

ניסנקורן הגיב היום להחלטת הממשלה ואמר כי "החלטת הממשלה מהווה תיקון עוול קשה. ראוי היה שמדינת ישראל תשמש כדוגמה בתחום זה, ותחיל על עצמה את חובת ההעסקה של עובדים עם מוגבלויות עוד טרם הפך הנושא לאחת מאבני המחלוקת עם ההסתדרות. החלת החובה להעסקת עובדים עם מוגבלויות על המגזר הציבורי  משלימה תהליך חיוני שנחוץ לא רק לאוכלוסייה הנדונה אלא לחברה הישראלית כולה".

 

יו״ר עמותת אילן רו"ח אהוד רצאבי, מיוזמי ההסכם: "מדובר במהפכה שאנו מובילים מזה שנה אשר תפתח אלפי הזדמנויות בשוק התעסוקה עבור אנשים עם מוגבלות ותעניק להם אפשרות אמיתית לשילוב בחברה הישראלית. יש להחלטה זו חשיבות מוסרית, ציבורית וכלכלית רבה".

 

ח"כ איציק שמולי (עבודה), שהגיש הצעת חוק בנושא ביוני האחרון, מתח ביקורת על החלטת הממשלה ואמר כי "אנחנו נאבקים כבר חודשים במטרה לפתור את העוול הזה ויש עכשיו הזדמנות נדירה להעביר זאת בחקיקה כפי שדורשים 82 חברי כנסת מכל המפלגות. כולנו יודעים ש-80% מהחלטות הממשלה נותרות על המדף ולא מבוצעות, ולכן זה יהיה פשע חמור נגד אוכלוסיית האנשים עם מוגבלות להסתפק בהחלטה דקלרטיבית במקום בחוק מחייב. אני מקווה שאף אחד לא מנסה לקבור את הסיכוי להשתלבות של אנשים עם מוגבלות קבורת חמור אלגנטית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים