הזמינה מונית באפליקציה ונאנסה ע"י הנהג
עוד מקרה אלימות נגד נשים מסעיר את הודו: צעירה שהזמינה מונית דרך אפליקציית Uber נרדמה בדרך הביתה וכשהתעוררה נאנסה ע"י הנהג
עוד חדשות בעולם :
מהמטבח למחסום. חוויות שליח פיצה בבגדד
חיי העבודה של אסירי המלחמה באוקראינה
נהג המונית, שיב קומאר ידאב, הגיע לבית המשפט בידיים כבולות באזיקים וראשו מכוסה ברדס שחור. המשטרה המקומית מסרה שהוא נאשם שביום שישי האחרון אנס עובדת בחברה כלכלית שעשתה את דרכה מארוחת אירוסין לביתה.
הנאשם בן ה-32 נעצר אתמול בעיר מגוריו מאטורה, כ-160 קילומטרים דרומית לבירת הודו. חברת Uber ביטלה באופן מיידי את חשבונו של הנהג באפליקציה שלה ומסרה שהיא משתפת פעולה עם הרשויות. "הבאנו אותו לניו דלהי", אמר מפקח המשטרה בים סיין באסי. מהודו דווח כי באזור ניו דלהי השעו את פעילות חברת Uber.
שנתיים אחרי האונס הקבוצתי שהסעיר מדינה שלמה
המשטרה סיפרה לסוכנות הידיעות ההודית Press Trust of India שהיא מנסה לאמת את טענות נהג המונית לפיהן הוא זוכה בשנת 2011 מאשמת אונס אחרי שישב שבעה חודשים בכלא.
מקרה האונס של הנוסעת במונית אירע בדיוק שנתיים אחרי שסטודנטית צעירה הייתה קורבן לאונס קבוצתי באוטובוס בניו דלהי והלכה לעולמה בעקבות התקיפה הקשה שעברה, והוא עורר מחדש את הזעם הציבורי נגד טיפול הרשויות במקרים של אלימות נגד נשים.
בשנה שעברה זירזה ממשלת הודו הליך של חקיקה והכפילה את עונשי המאסר בגין אונס ל-20 שנה, והגדירה מציצנות, מעקב וסחר בנשים כעבירות פליליות. אלא שפעילים למען זכויות נשים טוענים כי פעולות הממשלה אינן מספיקות וטעונות שיפור, והציעו בין היתר חינוך טוב יותר של בני הנוער, הוספת תשתיות בסיסיות כמו פנסי רחוב ושירותים כדי למנוע מנשים להיקלע לבד למקומות חשוכים.
סוכנות הידיעות PTI דיווחה כי הצעירה בת ה-26 שהתלוננה ביום שישי במשטרה שנאנסה נרדמה במהלך הנסיעה הביתה במונית. כשהיא התעוררה היא גילתה שהמונית חונה במקום מבודד, והנהג איים לפגוע בה ואז אנס אותה.
קבוצה גדולה של מפגינים זועמים התאספה מחוץ לביתו של שר הפנים בניו דלהי ותבעה מהרשויות לפעול יותר כדי להבטיח את ביטחון הנשים. "המקרה המזעזע של אונס אישה צעירה במונית ביום שישי בלילה חושף את המצב המטריד של היעדר ביטחון לנשים בבירת המדינה", מסרה מפלגת האופוזיציה "אאם אדמי".
על פי נתונים רשמיים, בשנה שעברה בוצעו כ-25 אלף מקרי אונס בהודו, מדינה שבה מתגוררים 1.2 מיליארד תושבים. אלא שפעילים למען זכויות נשים טוענים כי המספר גדול בהרבה בפועל משום שנשים רבות לא מדווחות על תקיפתן בגלל לחץ מצד משפחותיהן או המשטרה.