מסתמן: אסם לא תפתח מפעל למפוטרי ערד
אין אור למפוטרי ערד: יאיר לפיד הבטיח כי אסם תקים מפעל חדש בעיר הדרומית כדי לסייע למפוטרי מגבות ערד - אבל הקדמת הבחירות הביאה לקיפאון במו"מ עם האוצר והיוזמה עומדת לרדת לטמיון. עובדים: "לפיד נעלם מהממשלה עם ההבטחות"
הבטחות לחוד ומעשים לחוד: הנהלת אסם נתקלת בגלל הבחירות, בקשיים בהליך להקמת המפעל החדש בערד, שעליו הכריז שר האוצר לשעבר יאיר לפיד, כ"גלגל הצלה" לעיר לאחר סגירת מפעל המגבות. גורמים המעורבים במו"מ אמרו - ynet כי יתכן שהיוזמה ירדה מהפרק לחלוטין. עובדים במפעל מסרו כי "לפיד רצה להצטייר כמושיע של העיר ונעלם מהממשלה עם ההבטחות".
- לפיד: אסם תקים מפעל חדש בערד
- עובדי אסם בקריית מלאכי נגד העתקת המפעל לערד
- מכת פיטורים: "ערד בדרך לקריסה"
ימים ספורים לאחר שהחלה הסערה בעיר הדרומית סביב סגירת מפעל המגבות, התייצב לפיד וניסה להרגיע את התושבים. לפיד אמר כי הוא סיכם עם אסם על הקמת מפעל חדש של החברה בערד - מהלך שנועד לסייע לאבטלה הגובה בעיר. הצהרתו נתנה מצד אחד תקווה לתושבי ערד, אך מצד שני עוררה סערה בקרב עובדי מפעל החברה בקריית-מלאכי, שעתיד היה להיסגר בעקבות צעד זה.
כך או כך, החברה והאוצר החלו במגעים לקידום המהלך, אבל כעת, עם התפרקות הממשלה, נראה כי גם הרעיון על סף פירוק. בשבועות האחרונים, מאז הוכרז על בחירות מחדש וסיום תפקידו של לפיד, התברר כי הפרויקט תקוע וספק רב אם יצא לפועל.
בחברת אסם אמרו כי לא מתקיים פגישות עם נציגי האוצר. "לא היתה פגישה, אך הקמת המפעל בערד נתקלת בקשיים שנובעים מהשינויים בממשלה והקדמת הבחירות", מסרו בחברה. "במידה שהקמת המפעל בערד לא תתאפשר, תבצע אסם את תכניתה המקורית ותקים מפל גלידות חדש ומתקדם באזור קרית מלאכי".
העובדים במפעל בקריית מלאכי שמעו היום לראשונה על עצירת הפרויקט. "מלכתחילה היה ברור כי אין כדאיות בהעתק המפעל לערד", אמר אחד העובדים ל-ynet. "זה היה צעד פופוליסטי מצד שר האוצר על מנת להצטייר כמושיע של העיר. בסופו של דבר, מאחורי הכותרות וההצהרות, המציאות חזקה יותר מכל דבר אחר וכעת מתברר שהמדינה לא תסייע למהלך הזה, והכל דיבורים באוויר".
אותו עובד הוסיף כי "כמובן שלא התכוונו לתת לזה לקרות. היינו נלחמים על מקום העבודה שלנו עד הרגע האחרון. נשמח מאוד אם הנהלת אסם תשוב לתוכנית המקורית ותקים את המפעל החדש באזור קרית מלאכי, כפי שתוכנן מראש".
ממשרד האוצר נמסר: "הגורמים המקצועיים במשרד הכלכלה והאוצר קיימו דיונים עם אסם, בהם נבחנו היקף ההשקעות להקמת במפעל והיקף התעסוקה שתיווצר בעקבות הקמתו. עמדת גורמי המקצוע היא שאסם יכולה להסתייע בכלים הקיימים במרכז להשקעות הון כך שההחלטה נתונה לידיה של חברת אוסם".