לא קים: "עובדת שפוטרה רצתה לנקום בסוני"
וה-FBI עדיין מאשים את צפון קוריאה: חברת אבטחת מידע שחקרה את הפריצה למחשבי "סוני" טוענת שעובדת לשעבר הייתה ה"מוח" מאחוריה. "הייתה בעלת ידע רב על רשתות החברה ובעלת כישורים לנהל פריצה גדולה"
אז בעצם האשימו את האנשים הלא נכונים? חברת אבטחת מידע שחקרה את הפריצה הגדולה למחשבי חברת "סוני" טוענת כי האחראית לפריצה לא הייתה צפון קוריאה והרודן שלה, כפי שטוען ה-FBI, אלא עובדת לשעבר בחברה. כך דיווחו אתמול (יום ג') כלי תקשורת רבים בעולם.
דיווח: עותקים של 'ראיון סוף' חדרו לצ' קוריאה
עוד חדשות בעולם :
לחצות את הנהר: כך נראית בריחה מצ' קוריאה
טרגדיה בארה"ב: בן שנתיים ירה למוות באמו
חברת Norse Corp מסרה שזיהתה שישה חשודים, עובדים לשעבר בחברה שמתגוררים בקנדה, שהיו מעורבים באופן ישיר במתקפת הסייבר על תאגיד הבידור הגדול. אחת מהם, שזוהתה בשם לנה, הייתה בעלת ידע רב על רשתות החברה ופעולותיהן ובעלת כישורים לנהל פריצה גדולה. על פי חברת האבטחה, ייתכן שהעובדת לשעבר רצתה לנקום ב"סוני" על שפיטרה אותה מתפקידה.
חוקרי חברת האבטחה עקבו אחרי פוסטים שהעלתה העובדת לשעבר ברשתות החברתיות וגילו שהיא מנהלת קשרים עם האקרים שונים, חלקם פעילים למען הורדה פיראטית של תוכן מהאינטרנט. מי שעוד עשוי להיות קשור לפריצה ל"סוני" היא קבוצת ההאקרים Lizard Squad , שהפילה בחופשת חג המולד את שרתי פלייסטיישן של סוני ושרתי Xbox Live של מיקרוסופט.
הממשל האמריקני הפנה אצבע מאשימה לעבר צפון קוריאה לאחר שמידע רגיש מאולפני "סוני" דלף ברשת. צפון קוריאה הכחישה מעורבות בפריצה המקוונת, שלטענת וושינגטון בוצעה כנקמה על העלאתו לאקרנים של הסרט "ראיון סוף", שמתאר ניסיון התנקשות ברודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און.
למרות הלחץ הגדול שהופעל על "סוני" והאיומים לבצע מתקפת טרור נגד צופי הסרט כמו זו של 11 בספטמבר 2001, "ראיון סוף" עלה לאקרנים במקומות רבים ואף ניתן להורדה ברשת תמורת תשלום. מאז העלאת הסרט הוא הכניס לחברת "סוני" עשרות מיליוני דולרים וגם זכה בתואר סרט הסטרימינג הנצפה בהיסטוריה.