הרב הראשי: אמרו קדיש לזכר ששת המיליונים
באיגרת שהוציא הרב דוד לאו לקראת עשרה בטבת, והופצה בקהילות ברחבי הארץ - הוא קורא להגיד "קדיש" לעילו נשמתם של קורבנות השואה שיום פטירתם לא נודע גם אם אינם קרובי משפחתם של המתפללים, מאחר ו"בשנים האחרונות נתמעט הדור שעדיין אומר 'קדיש' על קרוביו שנהרגו בשואה"
ערב עשרה בטבת, יום הקדיש הכללי שיחול מחר (יום ה'), מפרסם הרב הראשי לישראל, דוד לאו, קריאה כללית להגיד "קדיש" לעילוי נשמתם של קורבנות השואה, וכן להדליק נר לזכרם וללמוד משניות לאחר התפילה.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
באיגרת שהוציא הרב, והופצה בכלל הקהילות, כתב הרב כי בשנים האחרונות "נתמעט הדור שעדיין אומר 'קדיש' על קרוביו שנהרגו בשואה, ולפיכך הוא פונה ומבקש "שמי שהוא קרוב לקדושי השואה ויכול – שיאמר 'קדיש' לעילוי נשמתם".
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- הופסקה קצבת הבטחת הכנסה לאברכים: "אין ממה לחיות"
- ראש השנה האזרחי זה חג/ רינה זיסמנוביץ'
- אתמול היה רע, ו(אולי) יהיה גם מחר/ הרב יואל בן-נון
הרב מוסיף כי "אם אין קרוב ראוי, אזי שמישהו אחר יאמר את ה'קדיש'". י' בטבת מוכר גם כ"יום השואה" שקבעה הרבנות הראשית לישראל לפני 64 שנים, לזכר קורבנות השואה שיום מותם לא נודע. "על פי ההלכה, אם לא ידוע יום הפטירה", מסביר הרב לאו, "קרוב משפחה צריך לקבוע לו יום מיוחד בשנה, שבו יתענה ואמר 'קדיש'". העובדה כי "הדור הראשון" מתמעט והולך בדרך כל בשר, הוציאה את הקריאה לכלל ישראל לקחת על עצמם את אמירת הקדיש, לבל ישתכחו הנספים.
עשרה בטבת הוא אחד משלושת הצומות על החורבן, בנוסף לשבעה עשר בתמוז ותשעה באב. בעשרה בטבת החל המצור של נבוכדנאצר מלך בבל על ירושלים, בשנה התשיעית למלכות צדקיה. בשבעה עשר בתמוז הובקעה החומה (בבית שני), ובתשעה באב – חרב הבית.
הרב דוד לאו
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים