שתף קטע נבחר
 

עובדי כיל: "מפטרים אותנו כדי שעידן עופר יהיה העשיר בישראל"

"עוד דבר מגעיל שמתחיל בכיל"; "הנהלה של חזירים - מרוויחים ומפטרים"; ו"בן גוריון היה מתהפך בקברו" - אלו הן חלק מהסיסמאות שנשמעו בהפגנה שקיימו הבוקר עובדי מפעל תרכובות ברום נגד תוכנית הפיטורים של ההנהלה. ראש עיריית ב"ש: "זה המאבק של הנגב כולו"

עובדי מפעל תרכובות ברום מקבוצת כיל (כימיקלים לישראל) הפגינו הבוקר (ג') מחוץ למשרדי הנהלת החברה בבאר שבע, במחאה על כוונת ההנהלה לפטר כ-140 מהעובדים. העובדים נשאו שלטי מחאה, עם הכיתובים: "עוד דבר מגעיל שמתחיל בכיל"; "הנהלה של חזירים מרוויחים ומפטרים"; "עידן עופר וניר גלעד - ים מלח שייך לישראל", "ניר גלעד - גם מנכ"ל כושל יכול להרוויח מיליונים", ו"מפטרים אותנו כדי שעידן עופר יהיה העשיר בישראל", ו"בן גוריון היה מתהפך בקברו". לאחר סיום ההפגנה הקימו העובדים אוהל מחאה בכניסה לבניין המטה.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

המפגינים זכו גם לתמיכה מצידו של ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', שאמר כי "זה אינו רק מאבק שלכם עובדי כיל, זה המאבק של הנגב כולו. הטענות שלי אינן מופנות כרגע להנהלת החברה אלא לכתובת האחת והיחידה - ממשלת ישראל. הממשלה חייבת להבין שדבר לא טוב עלול להתרחש בנגב אם הפיטורים יצאו לפועל. אנחנו יודעים שמפעל תרכובות ברום הוא מפעל רווחי והוגן וגם מנוע כלכלי של הנגב כולו". 

עובדי כיל מפגינים בב"ש    (צילום: הרצל יוסף)

עובדי כיל מפגינים בב"ש    (צילום: הרצל יוסף)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
דנילוביץ' שיבח בדבריו את יו"ר הוועד, אבנר-בן סניור, שמנהל לדבריו את המאבק "בצורה מכובדת ללא שבירת כלים". "מותר לחברה לבצע תוכנית התייעלות אבל רק בשיתוף פעולה עם העובדים, בהסכמה והבנה", הוסיף דנילוביץ'. "אסור לשכוח שהמפעל הזה הגיע לאן שהגיע בזכות העובדים המסורים ואני פה כדי להגיד לעובדים שאנו אוהבים אותם ואנחנו איתכם לאורך כל הדרך".
 
בן-סניור אמר בהפגנה כי "זה לא עניין של התייעלות, הם פשוט רוצים לסגור אותנו, לפגוע בעבודה המאורגנת ולהפוך את כולנו לעובדי קבלן. אנחנו התחלנו בשביתה שלא הייתה כדוגמתה בברום ב-15 שנה האחרונות. אם לא ננצח במאבק הזה לא תהיה לנו תקומה. וכולנו נהפוך לעובדים של בורגס.
 
"אני מודיע לכם - אף עובד לא יפוטר", הוסיף. אתם רואים פה את כל הועדים של כיל קיבלנו יחד החלטה משותפת. אם עובד אחד בהסכם הקיבוצי מפוטר כל כיל שובתת. בימים הקרובים נחריף את הצעדים ואם צריך נסגור כבישים ונגיע אל המנהלים האלה הביתה עד שממשלת ישראל תבין מה עליה לעשות. עד אז נמשיך לרדוף אותם ולא ניתן להם להתנהל בשקט".

 

140 זומנו לשימוע לפני פיטורים 

850 עובדי המפעל פתחו אתמול בשביתה כוללת בחברה והפגינו מחוץ לשערי המפעל עד שעות הצהריים, לאחר שההנהלה שיגרה זימונים לשימוע לפני פיטורים ל-140 עובדים. זאת בהמשך להתפוצצות המו"מ בין הצדדים בשבוע שעבר, סביב כוונת החברה לפטר עובדים במפעל במסגרת תוכנית התייעלות.

 

בוועד העובדים טענו כי ההנהלה סירבה להצעות פשרה וניצלה את התחייבות העובדים לשקט תעשייתי בזמן המו"מ, כדי לבצע פעולות חד צדדיות המפרות את הסכם הקיבוצי, בהן ביטול הסעות בשעות נוספות, קיצוץ בתקנים, סגירת מתקן ושליחת עובדים הביתה ללא משכורת. מנגד, בהנהלה טענו כי העובדים הם אלו שהכשילו את המו"מ וסירבו לכל הצעת פשרה.

 

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)


 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
אתמול, עם קבלת הזימונים לשימוע לפני פיטורים לעובדים - השבית הוועד אתכל מתקני הייצור במפעל ברמת חובב ואת המשרדים בבאר שבע. במקביל שלח בן-סניור מכתב לראש הממשלה, בו ביקש את התערבותו למען עצירת פיטורי העובדים. "לא יעלה על הדעת כי חברה המרוויחה מיליארדי שקלים בשנה ממשאבי הטבע אשר שייכים לאזרחי מדינת ישראל, מביאה לפיטורי עובדים בנגב, וזאת אך ורק כדי להעניש את ממשלת ישראל, את מדינת ישראל ואזרחי המדינה שהעזו לשלוח יד לכיסו העמוק של עידן עופר", כתב.

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

מההסתדרות נמסר אתמול, כי "הנהלת החברה הביאה את המו"מ שנמשך בחצי השנה האחרונה למבוי סתום וסירבה להצעה לפשרה שהוגשה על ידי ההסתדרות וועד העובדים, הכוללת רשימה של 70 עובדים שהסכימו לפרוש מרצון".

 

מכיל נמסר אתמול בתגובה, כי "החלטת וועד העובדים להשבית את המפעל הינה חסרת אחריות וסופה לפגוע במפעל ובעובדים". עוד נמסר, כי "משעה שתהליך ההידברות פוצץ על ידי הוועד והגיע לסופו, הודיעה ההנהלה כי היא תפעל על פי ההליכים הקבועים בהסכם העבודה. ההנהלה אכן פעלה בהתאם למנגנון המוסכם בהסכם הקיבוצי והעבירה לוועד העובדים רשימת עובדים מועמדים לפיטורים. אלא שנציגות העובדים ויתרה על זכותה להעביר רשימה נגדית ולפיכך שלחה ההנהלה לעובדים המועמדים לפיטורים זימונים לשימוע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
צילום: הרצל יוסף
צילום: הרצל יוסף
צילום: הרצל יוסף
מומלצים