הקיצוץ בשופרסל הגיע למשכורות של היו"רים
היו"ר המשותף שולם פישר יוותר כליל על שכר, ואילו רפי ביסקר יספוג קיצוץ - יקבל שכר בעלות מקסימלית של 1.2 מיליון שקל על 25% משרה
הקיצוץ במטה של שופרסל מגיע לקצה הפירמידה - היו"רים המשותפים של רשת המזון הגדולה בישראל, שבמשך שנים היו מגנט לביקורת של הרשתות המתחרות על ה"בזבזנות" של הרשת, יספגו קיצוץ בשכר.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר
שולם פישר, יו"ר משותף ואחד מבעלי השליטה ברשת, יוותר כליל על שכר תמורת 25% משרה ויקבל רק שכר דירקטורים. רפי ביסקר יקבל שכר עבור 25% המשרה שלו - אך שכר זה יקוצץ. אם עד היום קיבל ביסקר שכר של 63 אלף שקל ברוטו בחודש, ובונוס של 0.5% מהרווח הנקי (לא כולל עוד שורה של הטבות), מההסכם החדש יקבל ביסקר שכר של 55 אלף שקל, ובונוס על פי עמידה ביעדים של עד 6 משכורות.
בעצם, החברה מציינת כי עלות שכרו של ביסקר לפי ההסכם החדש תעמוד על 1.2 מיליון שקל במקרה של מענק מקסימלי, וזאת לעומת עלות שכר בפועל של כ-1.5 מיליון שקל בשנת 2013. גם עלות שכר זו נבעה מוויתור של ביסקר על חלק מהבונוס שהגיע לו, שאם היה משולם היה מעלה את עלות השכר ל-2.1 מיליון שקל. כך, מדובר בעצם על קיצוץ צפוי של כ-40% בעלות השכר של ביסקר מול השכר שהגיע לו לקבל.
בכל הקשור למנגנון הבונוס של ביסקר, צירפה שופרסל חישוב של הבונוס אותו היה מקבל ביסקר לפי המנגנון החדש, אם הוא היה חל על השנים 2012-2013. לפי החישוב של שופרסל, ביסקר היה אמור לקבל 4.6 משכורות בשנת 2012, לעומת 16.4 משכורות שקיבל בפועל, ואילו בשנת 2013 היה מקבל 6 משכורות, לעומת 16.8 משכורות שהיה זכאי להן, ו-8.6 משכורות שקיבל בפועל.
מדובר בחיסכון לא מבוטל עבור שופרסל - שנמצאת כיום במאבק להתייעל ולהמציא את עצמה מחדש מול רשתות הדיסקאונט. עלות שכרם של פישר וביסקר בשנת 2013 היתה אמורה לעמוד על כ-4 מיליון שקל לפי אותם הסכמי העסקה (בפועל היא עמדה על 3 מיליון שקל בגלל הוויתור של ביסקר ופישר על חלק מהבונוס).