לאנוס אישה ולצאת בלי עונש. איפה זה מותר?
ארגון למען זכויות נשים טוען כי עשרות מדינות בעולם לא קיימו את הבטחתן לבטל חוקים שמפלים נשים: ברוסיה נאסר על נשים לעבוד ב-456 משרות - בהן נהיגת רכבת ונגרות - ובאיראן עדות של אישה לא שווה לזו של הגבר
עוד חדשות בעולם :
והרי החדשות: ברק אובמה "חשוד באונס"
האיחוד האירופי נגד "סינטרה" היהודי-רוסי
תא מול תא. החבר שניסה להציל את קיילה
ארגון "שוויון עכשיו" קרא לכל הממשלות לבחון את החקיקה שלהן בשעה שפרסם דו"ח שפירט חוקים שמפלים נשים ברחבי העולם.
"רצינו להראות איך מתייחסים לנשים כמו לילדים, כרכוש ללא מחשבה תודעתית, איך נתנו להן תפקידים מסוימים בהתאם לסטריאוטיפים ואיך תפקידים אלה באים לידי ביטוי בחוק", אמרה ז'אקי האנט, מנהלת סניף "שוויון עכשיו" בלונדון. "אנחנו צריכים לוודא שממשלות יעמדו מאחורי ההבטחה שלהן", היא אמרה. "צעד ראשון להבטחת שוויון לנשים הוא להבטיח מסגרת חקיקתית חזקה. אם ממשלה מפלה בחוקים שלה זה מראה בבירור את חוסר הכבוד שיש לה לנשים ולילדות".
לוב: אנס שנישא עם הקורבן שלו לא עומד לדין
בדו"ח של הארגון למען זכויות נשים צוינו מדינות כמו לוב, שבה אנס לא יועמד לדין אם יתחתן עם הקורבן שלו, ואיראן, שבה עדות של אישה שווה פחות מזו של הגבר.
ברוסיה נשים מודרות משורה ארוכה של משרות, בהן נהג רכבת, מפעיל טרקטור, נגר, כבאי ומלח. בסעודיה, נשים אינן מורשות לנהוג במכונית משום שנהיגה היא "מקור למידות רעות".
במדינות רבות, בהן הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו וניקרגואה, יש חוקים שקובעים כי הבעל הוא ראש המשפחה ושרעייתו חייבת ללכת בעקבותיו לכל מקום שבו יבחר לחיות. עוד נכתב בדו"ח של "שוויון עכשיו" שיש מדינות שעדיין לא ביטלו חוקים שמפלים נשים ושיש מדינות, כמו קניה למשל, שהתירו בחוק פוליגמיה.
מצד שני, ציינה האנט, חלה התקדמות במצב זכויותיהן של נשים בעולם מאז "הוועדה העולמית הרביעית על נשים" בבייג'ינג ב-1995. קוסטה ריקה, אתיופיה, גואטמלה, פרו ואורוגוואי ביטלו חוקים שמתירים לאנסים להימנע מענישה אם יתחתנו עם הקורבנות שלהם.
במלזיה ובטונגה אסרו אונס בנישואים, כוויית התירה לנשים להצביע ובאיי בהאמה השוו את זכויות הנשים לאלה של הגברים בנושא ירושה, ואלג'יריה ביטלה את אילוץ האישה הנשואה לציית לבעלה.