שתף קטע נבחר

הפסקת אש על הנייר בלבד. אוקראינה בוערת

כלי הנשק הכבדים עדיין לא הוסגו והירי עדיין נמשך: חמישה חיילים אוקראינים נהרגו ותשעה נפצעו בלחימה עם המורדים הפרו-רוסים במזרח המדינה - כשלושה ימים לאחר שהפסקת האש נכנסה לתוקפה. עיקר הלחימה בעיר האסטרטגית דבלצבה, ששני הצדדים טוענים לשליטה עליה

הפסקת אש עם יותר מדי אש ותמרות עשן: כוחות ממשלת אוקראינה וכוחות המורדים הפרו-רוסיים אמורים להתחיל היום (יום ג') להסיג את כלי הנשק הכבדים שלהם מחזית הלחימה בהתאם להסכם הפסקת האש שנכנס לתוקף בתחילת השבוע. אלא שכתבים של סוכנות הידיעות AP מדווחים כי בשטח אין כל סימני תזוזה.

 

עוד חדשות בעולם :

תינוק נולד בשירותי רכבת, נפל לפסים - ושרד

קרנבל עצוב בהאיטי: 18 איש התחשמלו למוות

לא לעצבן דוב רוסי. הפוטיניזציה במז' אירופה

הכה את כלתו כי לא הצליח להוריד את שמלתה

 

דובר צבא אוקראינה אנדריי ליסנקו סיפר לכתבים שהבדלנים הפרו-רוסים המשיכו לתקוף היום את עמדות הממשלה מסביב לעיר האסטרטגית דבלצבה ושהנסיגה תלויה בשמירה על הפסקת האש. לדבריו, לפחות חמישה חיילים אוקראינים נהרגו ותשעה נפצעו ב-24 השעות האחרונות באזור המלחמה.

 

אש גדולה באזור העיר דבלצבה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אש גדולה באזור העיר דבלצבה(צילום: רויטרס)
על פי הסכם הפסקת האש, שהושג בשבוע שעבר במינסק בתיווך מנהיגים אירופיים, הוצאת כלי הנשק הכבדים תתחיל ביום השני שלאחר הפסקת האש. אלא שדובר הצבא האוקראיני טוען כי תנאי זה לא קוים. "ברגע שהאש תיפסק, נהיה מוכנים להתחיל בנסיגה", אמר ליסנקו.

 

אלפי הרוגים, מיליון עקורים ועיי חורבות

המלחמה במזרח אוקראינה כבר גבתה את חייהם של יותר מ-5,600 בני אדם וגרמה לעקירתם של יותר ממיליון בני אדם מבתיהם.

כך על פי נתוני האו"ם שפורסמו אתמול. בנוסף, הסכסוך העקוב מדם הפך את האזור התעשייתי בלב המדינה לעיי חורבות.

 

עם זאת, הלחימה הפסיקה או שככה בכמה חלקים במזרח אוקראינה. סוכנות הידיעות דונייצק, "השופר של המורדים הבדלנים", ציטטה גורמים בקרב המורדים אומרים היום שלא חזו בהפרות של הסכם הפסקת האש באזור שלהם מאז אתמול בשמונה בערב (שעון מקומי).

 

עדיין שולטים על דבלצבה? כוחות צבא אוקראינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עדיין שולטים על דבלצבה? כוחות צבא אוקראינה(צילום: רויטרס)
כתבים של סוכנות הידיעות AP דיווחו על ירי ארטילרי שנרשם היום מאזור העמדות של צבא אוקראינה לעבר עמדות של המורדים בסביבת העיר דבלצבה, שמחברת בין לוהנסק לבין דונייצק - שנחשבות למעוזי המורדים הפרו-רוסים - ושבה נמצא צומת רכבות חשוב מבחינה אסטרטגית. עוד דווח כי הירי הארטילרי נמשך כל הבוקר, חלקו בעקבות שיגור טילי גראד.

 

המורדים: שולטים בעיר האסטרטגית דבלצבה

דבלצבה מוחזקת על ידי כוחות של ממשלת אוקראינה הפרו-מערבית, ושני הצדדים ללחימה טוענים כי היא צריכה להיות בצד קו הפסקת האש שלהם. הבדלנים הפרו-רוסים, אגב, טוענים כי השתלטו על חלקים נרחבים בעיר ושהם למעשה שולטים בה באופן בלעדי.

 

במקום אחר במזרח אוקראינה, טען מנהיג בקרב כוחות המורדים שאנשיו החלו להסיג את כלי הנשק הכבדים שלהם. "הייתי בקו החזית אתמול בערב והטנקים שלנו, הארטילריה שלנו - כולם נסוגים", אמר איגור פלוטניצקי, מנהיג הבדלנים הפרו-רוסים בלוהנסק, שנמצא צפון-מזרחית לדבלצבה. הוא הוסיף שהוא "מצפה לדבר דומה מאוקראינה". בשל סיבות ביטחוניות, לא ניתן לאשר את טענתו. דובר צבא אוקראינה מסר מצדו כי כוחותיו "לא הבחינו בפעולות מסוג זה" על הקרקע.

 

נעל צבאית ליד דבלצבה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נעל צבאית ליד דבלצבה(צילום: רויטרס)

מורד פרו-רוסי פצוע מעשן סיגריה בעיר רוסטוב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מורד פרו-רוסי פצוע מעשן סיגריה בעיר רוסטוב(צילום: EPA)

המנהיגים הסכימו להביא לסיום הלחימה. נשיא אוקראינה פורושנקו לוחץ יד לעמיתו הרוסי פוטין במינסק, בירת בלרוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המנהיגים הסכימו להביא לסיום הלחימה. נשיא אוקראינה פורושנקו לוחץ יד לעמיתו הרוסי פוטין במינסק, בירת בלרוס(צילום: AFP)

הבדלנים הפרו-רוסים צפויים לדון בהסגת כלי הנשק הכבדים שלהם עם נציגי אוקראינה, רוסיה והארגון שאחראי לפקח על הפסקת האש, "הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה" (OSCE).

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ערכה אתמול שיחת טלפון עם נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו, והשניים קראו לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין לנצל את ההשפעה שלו על הבדלנים כדי להבטיח שיפסיקו את הלחימה במזרח אוקראינה. לשכתה של מרקל מסרה ששלושת המנהיגים הסכימו על "צעדים קונקרטיים לאפשר את קיום הפסקת האש בדבלצבה".

 

לפי שעה, נציגי ארגון OSCE לא זוכים לגישה לעיר דבלצבה בשל הלחימה העזה באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אש גדולה באזור העיר דבלצבה
צילום: רויטרס
מומלצים