עובדי מפעלי ים המלח ישובו חלקית לעבודה
בית הדין הורה לעובדי מתקן הברום של החברה בסדום לחזור לעבודה, לאחר שהצטרפו הלילה לשביתת עובדי תרכובות ברום. יתר המתקנים של מפעלי ים המלח ממשיכים לשבות. מדובר במפעל שפס הייצור שלו עובד ללא הפסקה, ואם עוצרים את המפעל - כדי להפעילו מחדש צריך להקים מפעל חדש
עובדי מפעלי ים המלח של כיל יצטרכו לשוב לעבודה במתקן הברום בסדום - כך הורה הערב (ה') בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, שקיבל את עמדת ההנהלה בנושא. שאר מתקני החברה ימשיכו בשביתה שהחלה הבוקר.
לכתבות נוספות בערוץ קריירה
- עובדי מפעלי ים המלח פתחו בשביתה כללית
- מפוטר מכיל: "אם צריך נשבית את המדינה" חשיפה: העסקת מקורבים בהנהלת כיל ועד כיל תוקף: המנכ"ל מרוויח פי 59 מעובד
- הפיטורים בכיל: עובד קיבל מכתב בזמן צנתור
>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
עמדה זו של בית הדין היתה צפויה, משום שהשבתה של המתקן בסדום ליותר מ-72 שעות היתה גורמת לסגירתו של מפעל המגנזיום של כיל, השולח את תוצרתו לים המלח.
עובדי מפעלי ים המלח החלו להשבית את העבודה במתקן הברום בסדום החל מהלילה, ואליהם החלו להצטרף עובדים במתקנים נוספים. אתמול נמשכו השיחות בין אנשי הוועדים וההסתדרות מול הנהלת כיל בניסיון למצוא פתרון למחלוקות, והשביתה שתוכננה נדחתה, אולם כשהמגעים נקלעו למבוי סתום - הוחלט בוועד על ההשבתה.
סגירת המפעל בסדום היתה צעד בלתי נתפס, שכן מדובר במפעל שפס הייצור שלו עובד ללא הפסקה. אם עוצרים את המפעל כדי להפעילו מחדש צריך להקים מפעל חדש.
אבי בן שושן, יו"ר ועד המגנזיום, אמר מוקדם יותר ל"כלכליסט" כי "אם המתקן בסדום של מפעלי ים המלח סגור אנחנו יכולים להחזיק מעמד 72 שעות בלבד עד שסוגרים אותנו".
בן שושן אמר כי לא היה שותף להחלטה של ועד מפעלי ים המלח ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לסגור את המתקן בסדום ו"אנחנו כרגע בשיחות והתייעצויות עם ההסתדרות מה עושים. אולי אבי ניסנקורן לא ידע את כל הפרטים האלה ועכשיו העברתי לו אותם".
במקביל לשביתה, כיל פרסמה את ההצעה שלה לפרישה לפנסיה מוקדמת של עובדי מפעלי ים המלח. על פי ההצעה, כל עובד מעל גיל 55 ועם 20 שנות ותק שיפרוש יקבל מענק חודשי, מענק חד פעמי והמשך הפרשות לקרן הפנסיה כך שזכויותויו לקצבת הפנסיה לא ייפגעו אם הוא שייך למעמד דור א' של העובדים או שזכויותיו ייפגעו חלקית אם הוא שייך לדור ב'.
עובדי מפעלי ים המלח שהחלו כאמור הלילה בשביתה, מצטרפים לעובדי מפעל תרכובות ברום של הקבוצה ששובתים זה היום ה-18. שתי השביתות הן בשל מחלוקת עם ההנהלה על אופן הקיצוץ בכח אדם בקבוצה, כאשר הנהלת כיל דורשת פיטורים של מעל ל-700 עובדים משני המפעלים בשנתיים הקרובות, אם בכפייה של הוצאה לפנסיה מוקדמת ואם בפיטורים, כאשר הועדים מצידם מוכנים לפרישה מרצון בלבד.