עוד תוספת לשכר המינימום: יעלה ל-5,300 שקל מ-2017
ההסתדרות והמעסיקים הודיעו הערב על העלאת שכר המינימום במשק ב-300 שקל נוספים החל מדצמבר 2017, בנוסף להעלאה ל-5,000 שקל עליה כבר סוכם. מחרתיים ייעלה שכר המינימום במשק ל-4,650 שקל
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הודיעו הערב (ב') כי סיכמו על העלאת שכר המינימום בישראל ל-5,300 שקל, זאת במקום 5,000 כפי שקובע ההסכם הקודם בין הצדדים ושאושר בהחלטת ממשלה. מדובר בשכר הגבוה ב-1,000 שקל מעל שכר המינימום כיום.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
הודעה זו מגיעה יומיים לפני יישום הפעימה הראשונה של ההסכם להעלאת שכר המינימום, שאושר על ידי הממשלה. במסגרת החלטה זו, שכר המינימום אמור לטפס כבר ב-1 באפריל - יום רביעי הקרוב - ב-350 שקל, מ-4,300 שקל בחודש ל-4,600 שקל בחודש.
צפו: מסיבת העיתונאים של ניסנקורן וברוש
בסך הכל צפוי השכר לטפס בשלוש פעימות - השנייה תחול ב-1 באוגוסט 2016 אז יעלה שכר המינימום ל-4,825 שקל, והשלישית מתוכננת ל-1 בינואר 2017, אז צפוי לעלות שכר המינימום ל-5,000 שקל.
כעת, בארגונים מציינים כי בעקבות שיחות שהתקיימו ביניהם בשבועות האחרונים הוחלט על שינוי ההסכם ולפיו ב-1 בדצמבר 2017 תתווסף פעימה רביעית להעלאת שכר המינימום, במסגרתה הוא יועלה ל-5,300 שקל.
עוד נקבע, כי שיעור ההצמדה לשכר המינימום יעמוד על 47.5%, וכן סוכם על גיבוש תכנית משותפת שמטרתה העלאת פריון העבודה בישראל, הנחשב לנמוך במדינות ה-OECD. במסגרת התכנית, ייבנה מנגנון מיוחד לתגמול העובדים ועדכון שיטת שכר המינימום בגין העלאת הפריון.
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר הערב: "לפני כחמישה חודשים, כאשר הודעתי על דרישת ההסתדרות להעלות את שכר המינימום ב-1,000 שקל, היו הרבה מרימי גבה והיה גם שמצא נימוקים למה זה לעולם לא יכול לקרות. היום כולנו כאן כדי להראות שזה אפשרי ושלא נגזר על אף אדם עובד בישראל להיות אדם עני".
ניסנקורן הוסיף: "ההסתדרות שילבה ידיים עם נשיאות הארגונים העסקיים, על מנת לשנות את סדר העדיפיות הלאומי ובמקביל להשפיע לטובה על חייהן של 700 אלף משפחות שכבר בימים הקרובים יחלו להרגיש בשינוי. עד סוף 2017 שכר המינימום יעלה ברבע מגובהו הנוכחי. מדובר בשיעור חסר תקדים שמהווה צעד חיוני בצמצום פערים חברתיים והגדלת השוויון. בנוסף סיכמנו על עדכון שיטת שכר המינימום, כך שככל שפריון העבודה יעלה, יינתן לכך ביטוי בשכר המינימום. הפתרון האמיתי לשוק העבודה מצוי בהעלאת הפריון".
ברוש אמר: "אם רוצים לדאוג לחברה בישראל צריך להעלות את הפריון וכך יעלה השכר, ולכולנו יהיה טוב יותר. לכן החלטנו להחליף את השיעור שנקבע לפני מספר חודשים מ-52% ל-47.5% ומצד שני לגבש נוסחה שתאפשר לתת שכר גבוה יותר כאשר הפריון עולה. יחד עם זאת, ברור שהעלאת הפריון זה לא פרוייקט ליום אחד וגיבשנו תכנית שעל פני 5 שנים נוכל להעלות את הפריון ולהיות בתוצר לנפש כמו במדינות ה-OECD".
בהכנת הידיעה השתתף מיקי פלד, כלכליסט