שתף קטע נבחר

כמה ישלם שכן מטריד על רעש ותלונות שווא?

רמקולים בווליום גבוה, הפעלת מכונת דשא (אף שאין לו דשא) ותלונות לרווחה על סמים ואלימות: בני זוג מאשקלון נקלעו לסכסוך שכנים מהגיהנום

תושב רחוב שקט באשקלון נהג להתעלל בשכניו באופן שיטתי: הוא הפנה רמקולים רועשים לעבר ביתם, הפעיל מכונה לכיסוח דשא אף שאין לו דשא בחצר, חתך את הגדר המפרידה בין בתיהם, שרט את מכוניתם, גרם נזקי לחלון בית העסק שלהם והגיש נגדם תלונות שווא. אף שהורשע בפלילים בגין המעשים הללו, כשפנו הקורבנות לדרוש פיצוי במישור האזרחי נקבע שהם יקבלו 82 אלף שקל בלבד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

את הבית רכשו בני הזוג ב-2008, וזמן קצר לאחר מכן החל השכן למרר את חייהם בעיקר באמצעות רעש. תחילה הם התעלמו מהתנהגותו בתקווה שיפסיק, אך בשלב מסוים התריעו בפניו שינקטו נגדו הליכים. מאז, טענו, הוא הגביר את מעשיו והחל לגרום הן נזקים פיזיים לרכושם. במקביל הוא התלונן במחלקת הרווחה שבנם חשוף לסמים ואלימות.

 

בני הזוג הציבו מצלמות נסתרות בחצר ותיעדו את השכן טורק את מכסה הפח שלו בעוצמה ללא כל סיבה, מנסר חלקים מהגדר ושורט את מכוניתם. הם פנו למשטרה עם הצילומים, ולאחר הליך פלילי הורשע השכן בחבלה במזיד ברכב. הוטלו עליו קנס של 1,000 שקל ופיצוי של 1,000 שקל למתלוננים.

 

בני הזוג לא הסתפקו בכך פנו ובית משפט השלום באשקלון בתביעה לפיצוי על סך 418 אלף שקל בגין הנזקים שנגרמו למכוניתם ולבית העסק שלהם, לרבות עוגמת נפש, פיצוי על ירידת ערך הבית ועל לשון הרע בגין תלונות הסרק שהגיש.

 

השכן טען מנגד שבני הזוג הם שהטרידו אותו כששיפצו את ביתם והתקינו על הגדר קו חשמל מסוכן, מה גם שחיבלו ברכביו ותלו בשכונה שלטים המתארים אותו כחולה נפש. בכל מקרה, הוסיף, הוא כבר שילם על מעשיו בהליך הפלילי. לטענתו, גם אם יחויב בפיצוי, יש לקזז ממנו את הנזקים שנגרמו לו ולאשתו – שלכאורה עברה אירוע מוחי כתוצאה מהתנהלותם - בסכום של 442 אלף שקל.

 

להושיט יד לאכיפה אזרחית

לאחר שצפה בצילומים ושמע עדויות משכנים נוספים שסבלו מהתנהגות הנתבע, קבע שופט השלום באשקלון עידו כפכפי כי מדובר באדם שבאופן שיטתי ונבזי גורם בזדון נזק לרכוש מתוך אמונה שלא ייתפס.

 

"שעה שנחשף המבצע במערומיו, על בית המשפט להושיט יד לאכיפה אזרחית, מקום בו האכיפה הפלילית אין בכוחה למצות את הדין עם העושה נוכח המדרג הנמוך יחסית של הפעולות במדרג העבירות הפליליות", כתב השופט בפסק הדין.

 

השופט קבע כי התובעים זכאים לגור בבית פרטי ברחוב שקט מבלי לחשוש לרכושם או לשלוותם. על כן, ואף שחלק ממעשי הנתבע הם כאלה שבדרך כלל לא יחשבו למטרד המזכה בפיצוי, הוא יצטרך לפצות אותם על חוסר המנוחה, המתח והחרדה שנגרמו להם.

 

השופט דחה כמובן את טענותיו הנגדיות של הנתבע, וקבע כי בהיעדר פירוט או חוות דעת על נזקיו, הן אינן ראויות להתייחסות. לבסוף, השופט קיבל את התביעה רק בחלקה, וחייב את הנתבע לפצות את בני הזוג בכ-82 אלף שקל בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו להם. בנוסף, הנתבע ישלם לתובעים הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 25 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד אלי סלהוב
  • ב"כ הנתבע: עו"ד יוסף גבאי
  • עו"ד דרור שוסהיים עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים