תבע מיליונים מחדר כושר: 'ההוראות באנגלית'
לקוח של מרכז הנופש במכון ויצמן הגיש בקשה לייצוגית: הוראות השימוש במכשירים לא מופיעות בעברית וערבית. הסכום: 2.12 מיליון שקל
מתאמנים במכון כושר? הידעתם שלפי החוק מחויבת הנהלת המקום לשים ליד כל מכשיר הוראות שימוש בעברית, ערבית ואנגלית? לקוח במכון הכושר של מכון ויצמן ברחובות, ששם לב כי הוראות השימוש על המכשירים במכון כתובות באנגלית בלבד, הגיש על כך בקשה לייצוגית
בסכום של 2.12 מיליון שקל בבית משפט השלום בעיר.
מכון הכושר, נמצא במרכז הנופש של מכון ויצמן, נועד לשימושם של עובדי המכון ובני משפחותיהם. המבקש, צעיר כבן 32, בנו של גמלאי המכון, הסביר שלפני כחצי שנה החליט להתחיל להתאמן "ברצינות", אלא שאז שם לב שעל מכשירי הכושר במכון אין הוראות בעברית.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- נהג 3 פעמים תחת השפעת קוקאין – ולא ייכלא
- למרות הסכם ממון: זוגות עדיין מגיעים למשפט
- הוכר נכה נפש 35 שנה אחרי מלחמת ההתשה
- "אל תספרי איך נפצעת, כך נוציא כמה גרושים"
חוק מכוני הכושר וחוק רישוי עסקים קובעים כי מכון כושר מחויב לשים ליד מכשירי הכושר שילוט בולט עם הוראות השימוש של היצרן בשלוש שפות: ערבית, עברית ואנגלית. הצעיר, שפנה לבית המשפט באמצעות עורכי הדין אליעזר שוורץ וצביאל מוסקוביץ', טען שבנוסף להפרת החוק, היעדר הוראות בעברית וערבית עלול לפגוע פיזית במנויי המכון ולחשוף אותם לסכנה בריאותית ולנזקי גוף, מאחר שמי שלא שולט באנגלית אינו יודע כיצד להשתמש נכונה במכשירים.
תביעה
פציעה בחדר כושר של אגד תעלה 248 אלף ש'
עו"ד אריאל גולן
נהג בחברה נפצע בכתפו במהלך אימון שביצע בהפסקת צהריים והועבר לתפקד כסדרן. בית המשפט קבע שהחברה התרשלה והורה לפצות אותו
לדבריו, הוא פנה למדריכים אך לא קיבל מענה הולם. לאחר מכן הוא פנה במכתב למנהל המכון, אך גם הוא לא סיפק תשובה עניינית. הוא טען כי מדובר בהימנעות מכוונת ושיטתית, והזכיר שרוב המנויים בחדר הכושר הם דוברי עברית וערבית, ועל כן אינם יכולים לעשות שימוש נכון וראוי במכשירי הכושר.
לשיטתו של המבקש, המכון מטעה את הצרכנים באשר לאופן השימוש במכשירים ועלול לגרום לפגיעה באוטונומיה שלהם וביכולתם למצות את האימון: המכון לא נוקט במידת הזהירות הנדרשת ממנו כלפי לקוחותיו, ואף מתעשר על חשבונם שלא כדין, שהרי החליט "לחסוך" בהוצאות התפעוליות על גבם של המנויים.
המבקש העריך את חברי הקבוצה שנגרם להם נזק ב-8,000 איש, תוך שציין שמדובר בהערכה מתונה ביותר, והעמיד את הנזק על עלות חודשית של המנוי – 215 שקל בתוספת 50 שקל על עוגמת נפש.
המבקש ביקש לחייב את המכון לפצות בסכום את כל המנויים שהתאמנו במכון בשבע השנים האחרונות על מכשירים נעדרי הוראות בעברית וערבית, ובסך הכול שיער שהפיצוי הכולל לחברי הקבוצה יעמוד על 2.12 מיליון שקל.
- לקריאת הבקשה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד גיל איזנברג ממשרד איזנברג-גולדמן עוסק בתחום התובענות הייצוגיות
- הכותב לא מייצג בתיק
מומלצים