תיעוד מיוחד: מבט נשי מתוך הניקאב
נשים רבות בעולם המוסלמי עוטות על עצמן את הניקאב - אם מבחירה או מכפייה דתית. החיים עם הבד השחור סקרנו את צלם AP והוא החליט לעטות על עצמו את הרעלה ולצלם דרכה בטיילת בלבנון ובפירמידות במצרים
ברחבי המזרח התיכון, אך לא רק בו, מביטות נשים מוסלמיות שמרניות על העולם שמסביבן מבעד הבד הדק של הניקאב. במהלך סיוריו, החליט צלם סוכנות הידיעות AP חסן עמר לצלם דרך ניקאב מלא כדי להעניק הצצה לדרך שבה הנשים המוסלמיות רואות מבעד לבד השחור. בעיר הולדתו ביירות, צילם עמר כמה תמונות בטיילת באופן זה. הצבעים המנצנצים מהים התיכון נקלטו מעומעמים דרך הניקאב בעדשת המצלמה. כך קרה גם בפירמידות גיזה שבמצרים, שם הפך יום כחול-שמיים לאפרפר. צפו בתמונות המיוחדות.
עמר מספר כי במהלך עבודתו במזרח התיכון פגש נשים רבות עוטות ניקאב. במולדתו לבנון, נשים מתלבשות לפי בחירתן האישית, בעוד חלק לובשות ביקיני בחוף הים, אחרות עוטות על עצמן רעלות או ניקאב.
עוד חדשות בעולם:
מעוז נוסף בידי דאעש: "באו למות בעיראק"
סוף לסבל: מתה אחות שנאנסה לפני 42 שנה ושקעה בתרדמת
מהגרים נדחו בים: 'דקרו זה את זה כדי לשרוד'
לרבות מהנשים הללו עטיית הניקאב נעשית מבחירה. הן לובשות אותו כחלק מפרשנותן לקוראן ולחדית' - אוסף של מסורות וסיפורים על הנביא מוחמד - שלפיה גוף האישה צריך להיות מכוסה מטעמי צניעות.
אך עם עליית ארגון הטרור הקיצוני "המדינה האיסלאמית" במדינות השכנות, סוריה ועיראק, הכריחו הלוחמים את הנשים במעוזי השליטה שלהם ללבוש את הניקאב. עונשים כבדים ואף עונש מוות הוטלו על אלה שסירבו לעשות זאת.
נשים אלה רואות כעת את העולם אחרת. הניקאב, רעלה ארוכה המכסה את כל הפרצוף
או בעלת פתח קטן לעיניים, משנה את נקודת המבט של האישה העוטה אותו. נשים מכוסות ניקאב נאלצות להרים אותו מעט כדי שיוכלו לשתות או לאכול.
למרות זאת, יש נשים שמברכות על האנונימיות המגיעה עם הבד המכסה אותן וטוענות כי הוא מגן עליהן מפני הטרדות.