שתף קטע נבחר

 

קדחת הנילוס המערבי: יתושים נגועים באזור המרכז

המשרד להגנת הסביבה איתר יתושים הנגועים בקדחת הנילוס המערבי בתעלת ניקוז באור יהודה ובאזור אילת. בשנים האחרונות נפטרו כמה ישראלים מהמחלה ובמשרד קוראים לייבש מקורות מים ולטפל במפגעי יתושים

סכנה - יתושים: יתושים הנגועים בקדחת הנילוס המערבי נמצאו בסביבת אילת ובתעלת ניקוז באור יהודה. היתושים התגלו בבדיקה שגרתית של מומחי האגף לבקרת חומרי הדברה ומזיקים במשרד להגנת הסביבה. כך נמסר בצהריים (יום ה').

 

עוד בקיימות וכלכלה ירוקה

בשל זיהום בחוף: שימוע לראש מועצה

קרחון ששטחו פי 9 ממחוז ת"א יימס עד 2020

התוכנית למלחמה בזיהום בחיפה שנשארה על הנייר

תאגיד מיחזור מחזיר את הרווחים ללקוחותיו

 

הבדיקות בוצעו בשיתוף מעבדות משרד הבריאות ועם קבלת תוצאות המעבדה עדכן המשרד להגנת הסביבה את הרשויות המקומיות הרלוונטיות בממצאים והנחה להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים באזור כדי להפחית ככל האפשר את הסיכוי להדבקת התושבים בנגיף ויבוש מוקדי מים עומדים.

 

במדובר במחלה קלה על פי רוב, אך היא עלולה לגרום גם לתחלואה קשה ולתמותה. בשנת 2013 דווח על 71 אנשים שלקו במחלה בישראל, מתוכם נפטרו ארבעה. ב-2012 דווח על 89 מקרים, מתוכם נפטרו שני חולים.

 

במשרד קוראים לטפל במקורות מים ובמפגעי יתושים. ארכיון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
במשרד קוראים לטפל במקורות מים ובמפגעי יתושים. ארכיון(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

במשרד להגנת הסביבה הסבירו כי מחלת קדחת הנילוס המערבי נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, המועבר לאדם באמצעות עקיצת יתוש נגוע. במקרים בהם מתפתחת מחלה אצל בני אדם, היא קלה ומתבטאת לרוב בחום, כאבי ראש ושרירים.

 

עם זאת, בחלק קטן מהחולים, המחלה עלולה להסתבך ולגרום לדלקת במוח ואף למוות. מפני שלא קיים

 חיסון למחלה, טיפול במפגעי יתושים הוא האמצעי המרכזי למניעת העברת המחלה לאדם.

 

בעקבות הממצאים, המשרד להגנת הסביבה קורא לתושבים לפעול להפחתת כמות היתושים באזור על ידי ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. כמו כן, יש להתגונן מעקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים