שתף קטע נבחר

גם אמהות יכולות: משחק הכדורשת יוצא מהמגרש הביתי

למרות שהן אמהות ועסוקות מעל הראש בניהול קריירה, משפחה ובית, הן לא מוותרות על המחויבות שלהן לקבוצה, מתאמנות ומשחקות יחד כדורשת. והילדים? הם מעודדים מהיציע. בימים אלו הן אף מייצגות את ישראל בטורנירים בחו"ל

זה לא רק ספורט: בעשור האחרון יותר ויותר נשים מצטרפות לקבוצות בכל רחבי הארץ ומשחקות יחד כדורשת בליגות השונות. הן מתאמנות יחד, מתחרות נגד קבוצות אחרות, משתתפות בטורנירים, יוצאות למחנות אימונים ובקרוב אף יצאו לתחרויות בחו"ל. אז מה יש במשחק שסוחף כל כך את הנשים?

 

קראו עוד:

בלי לזוז מהמחשב: 9 תרגילי כושר למשרד

כושר זוגי: התרגילים שיחזקו את השרירים - והזוגיות

אחרי האימון: התזונה המושלמת לבניית שרירים

 

קבוצת דורה גרייט שייפ כפר סבא. משחק מהיר ואינטנסיבי ()
קבוצת דורה גרייט שייפ כפר סבא. משחק מהיר ואינטנסיבי

 

כל שחקנית תורמת למשחק

"אני חושבת שהמימד הקבוצתי מאד תורם לנשים, קל להן להשתלב כי האגו פחות משחק אצלן תפקיד ויש מקום לכל אחת לתרום למשחק", אומרת סלעית כץ אפודי, המשחקת בליגת העל בקבוצת דורה גרייט שייפ כפר סבא, "זה כיף גדול של אקשן בשילוב הרצון לנצח. המשחק מאפשר לחלקים שיש בנו מילדות, לבוא לידי ביטוי. על הדרך אנו מרוויחות אורח חיים פעיל".

 

משחק הכדורשת מבוסס על חוקי הכדורעף, וההבדל העיקרי הוא שבכדורשת לא חובטים בכדור, אלא מוסרים אותו, כך שהטכניקה נוחה יותר ללימוד בכל גיל. את המשחק המציאה קרלה בר גרגורי, מורה לחינוך גופני מארצות הברית ומשם הוא נדד למדינות נוספות, בהן ישראל.

 

"מי ששומע לראשונה על כדורשת יכול לחשוב בטעות שמדובר במשחק משעמם שמתנהל בעצלתיים, אולם בפועל מדובר במשחק מהיר ואינטנסיבי שדורש גם כושר גופני וגם הרבה טקטיקה", מדגישה כץ אפודי.

 

טורניר מאמאנט. כל אחת יכולה לשחק, בכל גיל, משקל ורמת כושר (צילום: מאמאנט ישראל) (צילום: מאמאנט ישראל)
טורניר מאמאנט. כל אחת יכולה לשחק, בכל גיל, משקל ורמת כושר(צילום: מאמאנט ישראל)

 

"המטרה ספורטיבית, המהות חברתית"

האישה שהפכה את הכדורשת לסיפור הצלחה ישראלי היא עופרה אברמוביץ', שהקימה לפני עשר שנים את ליגת מאמאנט - אמהות משחקות כדורשת. החזון של אברמוביץ' משלב את המשחק בתוך הקהילה, כאשר כל קבוצה מייצגת את בית הספר שבו לומדים ילדיהם של השחקניות.   

 

גם כותבת שורות אלה משחקת במאמאנט. סוד הקסם של המשחק בעיניי נעוץ בעובדה שהסיסמה "כל אחת יכולה" מיושמת הלכה למעשה. מהמשחק יכולה ליהנות כל אישה בכל גיל, גם אם מעולם לא זרקה כדור, וגם אם היא בכושר אישי ירוד או בעלת עודף משקל. כל מה שצריך זה מוטיבציה, וברגע שיש מחויבות קבוצתית, המוטיבציה ממילא כבר שם.  

 

"המטרה היא ספורטיבית, אבל המהות היא חברתית", מסכימה גלית אבשלום, מנכ"ל מאמאנט ישראל, "נשים באות לשחק ופוגשות שחקניות אחרות, נוצרת רשת חברתית שגם עוסקת ביזמות ותרומה לקהילה. המודל כל כך מוצלח שגם שחקניות מאמאנט שעשו רילוקיישן לחו"ל, הקימו במקומות החדשים שלהן ליגות עם אותה אג'נדה".

 

כיום פועלת ליגת מאמאנט בכ-80 יישובים בארץ ומונה אלפי שחקניות. את חגיגות העשור למועדון יציינו בהפנינג ענק שייערך ב-3.7.15 בכפר סבא, העיר בה נוסדה מאמאנט.

 

משחקות בליגת העל. רוב השחקניות עסקו בעבר בספורט ()
משחקות בליגת העל. רוב השחקניות עסקו בעבר בספורט

 

השחקניות הן אמהות ובעלות קריירה

תופעת הכדורשת היא כבר הרבה מעבר למאמאנט. בשנת 2009 פרשו שמונה שחקניות ממאמאנט, והחליטו להקים מועדון ובו ליגות מקצועיות, במטרה לעשות רגולציה בענף. במסגרת המועדון הישראלי לכדורשת נשים פועלות כמה ליגות, בהן ליגת על, ליגה לאומית, ליגה ארצית וכן ליגות אזוריות וליגות למקומות עבודה.

 

"מדובר במסגרת יותר תחרותית ויותר מקצועית", מבהירה כץ אפודי, המשחקת כאמור בליגת העל, "בהתאם, הרבה מהשחקניות בליגה עסקו בעברן בספורט בצורה מחויבת. כאשר התבגרו, נשאבו לעיסוקים אחרים כמו לימודים, משפחה וקריירה. הכדורשת נותנת הזדמנות להשתתף בספורט קבוצתי מאתגר ברמה תחרותית גבוהה".  

 

בקבוצתה יש שחקניות שעסקו בעבר בכדורסל, כדוריד וכדורעף חופים. כץ אפודי שיחקה כדורעף. "כל השחקניות בקבוצה הן אמהות בעלות קריירות שונות. זה יפה לראות מקבץ של נשים בטווח גילאים רחב משחקות יחד, ומנצחות", היא מחייכת.

 

הילדים מעודדים מהיציע

כפי שניתן להבין, על השחקניות להיות מחויבות לקבוצה, לאימונים ולמשחקים, דרישה לא פשוטה עבור נשים שממילא רוב הזמן מג'נגלות בין משימות. כדי להצליח בכך דרושה תמיכה מהבית, מבני הזוג ומהילדים.

 

"הגברים שלנו מחונכים היטב ומקריבים הרבה", מודה כץ אפודי, "אנחנו תמיד צוחקים שלא קובעים חתונות בימי משחק ולא קובעים חוגים בימי אימון. אנחנו מתככנים את הלו"ז משפחתי בהתאם לכדורשת. בלי תמיכה ופרגון, זה לא היה קורה".

 

במהלך המשחקים ניתן לראות ביציעים ילדים רבים המעודדים את האמהות שלהם, וגאים בהן. "אנחנו מהוות לילדים מודל מצוין לאורח חיים בריא ולהתנהגות ספורטיבית", אומרת  מיכל קינן, שחקנית מאמאנט, "הם רואים איך אנחנו מתייחסות להפסדים וניצחונות, וזה יותר מחנך מכל הרצאה שניתן להם".

 

קינן מוסיפה כי דרך מאמאנט היא מעורבת יותר בבית הספר של בניה. "הקבוצה מייצגת את בית הספר, והילדים חשים גאוות יחידה", היא אומרת, "הילדים גם שותפים לפעילויות התרומה לקהילה שאנחנו עושות דרך מאמאנט, ורואים את החשיבות של ערך הנתינה".

 

השלב הבא: לנצח בחו"ל

הוכחה ניצחת לכך שמשחק הכדורשת הוא לא עוד ספורט עממי שולי, אפשר למצוא בעובדה שבימים אלו שחקניות משני המועדונים מתכוננות לטורנירים בחו"ל.  

 

כץ אפודי וקבוצתה יצאו לאירוע ספורט בינלאומי ברומניה בעוד כמה ימים לאחר משחק הגמר, שייערך מחר (ג'), בו יתמודדו על התואר אלופת ישראל. "השאיפה היא למצב את מעמד הקבוצה גם ברמה הבינלאומית ולחזור עם הגביע", היא מדגישה, "יש הרבה התרגשות, ואנחנו כרגע מתאמנות הרבה כדי להגיע לשם בכושר מקסימלי".

 

בד בבד, השבוע יצאה משלחת של 50 שחקניות מאמאנט, להשתתף באיטליה בתחרות הבינלאומית של הקונפדרציה של הספורט העממי, ה –CSIT. במהלך התחרות אברמוביץ' תציג את דגם מאמאנט בפני נציגים מכל העולם.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאמאנט ישראל
כדורשת. אלפי נשים כבר משחקות ונהנות
צילום: מאמאנט ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים