מסעדת "מול ים" בנמל ת"א נשרפה
קצר חשמלי במטבח של מסעדת היוקרה "מול ים" גרם הלילה לשריפה. כוחות האש ניסו במשך שעות להשתלט על הלהבות ולכבות את מוקד השריפה שהתמקד בעיקר בגלריה ומתחת לתקרה. בן מחרובסקי: "יום עצוב מאוד למשפחת 'מול ים"
מסעדת היוקרה "מול ים" בנמל תל אביב נשרפה הלילה. בשעה 02:00 לפנות בוקר התקבלה קריאה ביחידת כבאות תל אביב כי שריפה פרצה בהאנגר 24 בנמל תל אביב. כוחות הכיבוי שהגיעו למקום הבחינו כי אכן מדובר בהאנגר 24 ובמסעדת "מול ים". ההאנגר נשרף כליל.
כוחות הכיבוי ניסו במשך שעות להשתלט על האש, כשהבעירה התמקדה בגלריה ומתחת לתקרה. רק בסביבות השעה 04:45 לפנות בוקר הצליחות הכבאים להשתלט על האש, ולחסל את מוקדי השריפה בתקרת המבנה.
בן מחרובסקי, מבעלי המסעדה, מסר בתגובה: "זה יום עצוב מאוד למשפחת "מול ים". הכל יוודע בתום חקירה של חוקר השריפות, אבל ככל הידוע היה קצר חשמלי קטן שהרס מסעדה של 20 שנה".
מסעדת היוקרה "מול ים", נחשבת לאחת המסעדות הוותיקות והיציבות בארץ. המסעדה הוקמה בשנת 1995 על ידי שלום מחרובסקי, יבואן יינות, דגים ופירות ים. השף הראשון של המסעדה היה השף יונתן רושפלד, שעזב אחרי פחות משנה. מי שהחליף אותו היה השף יורם ניצן, שמכהן כשף המסעדה עד היום.
תפריט המסעדה מושתת בעיקר על פירות ים ודגים משובחים ונדירים, והמסעדה נחשבת לחוד החנית של מסעדות העלית בארץ. לפני חודשים ספורים חגגה המסעדה את יום הולדתה ה-20.
זו לא הפעם הראשונה שמשפחת מחרובסקי נלחמת בלהבות: לפני כשנתיים נשרפה מסעדת "פיר 23" שממוקמת בסמוך למסעדת "מול ים" בנמל תל אביב, ושיייכת גם היא לבן מחרובסקי. בעקבות השריפה המסעדה נסגרה וחזרה לפעילות רק בקיץ האחרון.
לאחר חקירת חוקר השריפות של שירותי הכבאות, סיבת השריפה היא כשל חשמלי במקרר במטבח המסעדה.
בהכנת הכתבה השתתפו: נועם (דבול) דביר ואלי סניור