שתף קטע נבחר

 

"משימה בלתי אפשרית 5": פצצת הטום

המעמד של השחקן טום קרוז בארצות הברית נמצא בדעיכה, אבל ככוכב אקשן הוא נמצא עדיין בפסגה - עליה הוא שומר ב"משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים". הפעלולים המרהיבים שהוא מבצע באופן אישי, המיומנות המקצועית וגם הגישה ההומוריסטית שלו מציבים אותו ואת הסרט על הגובה

גם בגיל 53 מכונת הכריזמה המכונה טום קרוז עדיין פועלת באופן תקין. לעומת זאת, מצבו של השחקן טום קרוז, ומצבו של קרוז ככוכב קולנוע בארצות הברית, אינו כתמול שלשום. המנעד של הופעותיו בשנות ה-90 (מחאה פוליטית, קומדיה רומנטית, אימה, דרמה ארוטית - ומועמדויות לשלושה אוסקרים) צומצם לז'אנר האקשן-מדע בדיוני. בפעם הבודדת בשבע השנים האחרונות שבה הוא העז לחרוג מהז'אנר (כשגילם בסרט "רוק לנצח" כוכב רוק מזדקן), הסרט נכשל.

  

הטריילר של "משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים"

הטריילר של "משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבחנה שניה קשורה למעמדו הציבורי המתערער בארצות הברית. הופעותיו האקסצנטריות בתוכניות אירוח, והפרטים המביכים בנוגע למעמדו בכת הסיינטולוגית יצרו נזק מצטבר. סרטו התיעודי המרתק של אלכס גיבני "הסיינטולוגיה וכלא האמונה" שכלל צילומים של קרוז מצדיע לתמונתו של ל. רון האברד, ועדויות על השירותים שחברי הכת הזוטרים אולצו לעשות עבורו, בוודאי לא תורמים להפגת התחושה שמאחורי החיוך מסתתרת אישיות גבולית.

 

עוד ביקורות סרטים בערוץ הקולנוע:

 

על הכוונת בארצות הברית. טום קרוז ()
על הכוונת בארצות הברית. טום קרוז

המעמד של קרוז ככוכב נשמר בזכות הקהל בשווקים מחוץ לארה"ב. בשנות ה-90 כמעט חצי מההכנסות של סרטיו הגיעו מהשוק האמריקני, ובעשור האחרון היחס פחת לאזור ה-30 אחוז. אמנם שינוי זה משקף שינויי מגמה רחבים יותר בתעשיית הסרטים, ובכל זאת המקרה של קרוז קיצוני מבחינה זו. כל ההקשרים מובילים להבנת החשיבות העליונה של סרטי "משימה בלתי אפשרית" לשימורו של המותג "טום קרוז".

 

לזכותו של קרוז יאמר שהוא משקיען בנשמה. בגיל 53 מצבו הגופני מעורר קנאה גם באנשים שגילם חצי משלו. בעידן של ריבוי סרטי אקשן בכיכובם של שחקנים הנמצאים עמוק בתוך גיל העמידה ומעבר לגיל זה, קרוז לא רק נראה כמי שיכול לבצע את הפעלולים בעצמו - הוא גם עושה זאת בפועל תוך מידה לא מקובלת של סיכון עצמי לכוכב במעמדו.

 

טום קרוז הפעלולן. "משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים" ()
טום קרוז הפעלולן. "משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים"

סדרת סרטי "משימה בלתי אפשרית" היא הגילום המושלם של מה שקרוז יכול וממשיך להציע לצופי הקולנוע. הסרט האחרון והחמישי בסדרה "משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים" ("Mission: Impossible - Rogue Nation"), בבימויו של כריסטופר מקווירי (שגם כתב את התסריט יחד עם דרו פירס), הוא השני באיכותו במדרג סרטי הסדרה (נופל רק מהסרט הראשון שבויים על ידי בריאן דה פאלמה). בהתחשב בכך שסדרה זו הכילה רק סרט נפל אחד (החלק השני בבימויו של ג'ון וו), ושני סרטי אקשן משובחים (השלישי והרביעי בבימוי ג'יי.ג'יי אברהמס ובראד בירד) - זהו הישג לא מבוטל.

 

בסרט הנוכחי נרדפת יחידת ה-IMF מבפנים ומבחוץ. מבפנים היא ניצבת בפני שימוע ואיום בפירוק אותו יוזם אלן האנלי (אלק בולדווין) ראש ה-CIA, ומבחוץ על ידי ארגון סתרים, ה"אנטי IMF" ,שמשתמש בסוכנים שנחשבים למתים משלל ארגוני ביון לשם ביצוע מזימותיו בכל רחבי העולם.

 

אלק בולדווין וסיימון פג ב"משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים" ()
אלק בולדווין וסיימון פג ב"משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים"
 

אית'ן האנט (קרוז) הופך לעריק במנוסה, בעודו מנסה להתחקות אחר עקבותיו של הארגון האפל. בתנאי מצוד הוא מנסה להביא מחדש את הצוות לפעולה, ולהתגבר על האיום בעזרתה של סוכנת ה-MI6 הבריטית אילזה פאוסט (רבקה פרגוסון המרשימה) שספק עובדת בארגון הסתרים, ספק פועלת כנגדו.

 

"אומת הנוכלים" מהווה נוגדן למרבית סרטי האקשן בקולנוע העכשווי. זהו סרט "מיושן" במובן הטוב של המילה. החל מסצנת הפתיחה בה תלוי האנט על צידו של מטוס ממריא, פעלול שקרוז ביצע בעצמו, יש סבירות פיזית במה שמתרחש. שיהיה ברור - חוקי הפיזיקה והפיזיולוגיה מעוקמים שוב ושוב ויש שימוש באפקטים דיגיטליים. ובכל זאת, רוב הפעלולים "אמיתיים", מבוצעים ומצולמים בעולם "ממשי", ואין הידרדרות לדרגות המופרכות מעוררת הפיהוק של אקשן סינתטי בסדרות כמו "מהיר ועצבני". בקולנוע העכשווי זה נחשב לריאליזם.

 

יתרון משמעותי שני הוא הביצוע המוקפד של מקווירי בסצנות האקשן הגדולות. ניכר כי הוא לא רק דוחס עוד ועוד שוטים כדי לייצר תזזית של אקשן, אלא בונה מהלך מתוכנן הנע לעבר השיא. אלו החומרים מהן עשויות סצנות אקשן קלאסיות, להבדיל מעיסת אקשן "רובוטריקית" שאין לה התחלה ואין לה סוף. אחת הסצנות מתרחשת בבית האופרה בווינה, ומתפתחת, שומו שמיים, לצלילי האריה המפורסמת "נסון דורמה" מ"טורנדוט" של פוצ'יני (המוזיקה ממשיכה להדהד לאורך המשך הסרט).

 

ג'רמי ריינר וטום קרוז ב"משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים" ()
ג'רמי ריינר וטום קרוז ב"משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים"
 

המרכיב השלישי שקיים בסדרה ועובד היטב בפרק זה הוא אלמנט ההומור. יחידת ה-IMF כוללת מאז ראשיתה את איש המחשבים לות'ר (ווינג ריימס) שאליו הצטרף בשני הסרטים הקודמים סיימון פג בתפקיד בנג'י דאן הטכנאי

 המשמש כ"חננה הקומית" של הצוות. בפרק הרביעי, חבר אליהם גם ג'רמי רנר כוויליאם ברנדט, האנליסט של הצוות. הדינמיקה בין הדמויות מכילה ממד קומי סימפטי, גם אם הסרט שומר על הגבולות ולא הופך לקומדיה.

 

כמו סרטי בונד בעידן דניאל קרייג, סרטי "משימה בלתי אפשרית" הם אקשן מושקע ומלוטש, רב אטרקציות ואתרים בינלאומיים, אך הדבר נעשה עם מידה של קלילות שחסרה בסרטי בונד.

 

"משימה בלתי אפשרית - אומת הנוכלים" (ארצות הברית) - במאי: כריסטופר מקווירי, שחקנים ראשיים: טום קרוז, רבקה פרגוסון, אלק בולדווין, ווינג ריימס, ג'רמי רנר וסיימון פג. אורך הסרט: 131 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טום קרוז ב"משימה בלתי אפשרית: אומת הנוכלים"
לאתר ההטבות
מומלצים