החינוך הפלסטיני: לא לשלום, לא להכרה, לא לחלוקה
פני "הפרטנר" הפלסטיני האמיתיות: יו"ר ארגון 'מבט לתקשורת הפלסטינית', איתמר מרכוס הגיע אמש לאולפן בשבע וסיפר על השיח הפנים-פלסטיני. שלום לא תראו פה
איתמר מרכוס באולפן (ערוץ 20)
82% מהפלסטינים סבורים כי הפיגועים בצרפת, בשרלי הבדו ובהיפר כשר, נעשו על ידי יהודים. 25 בתי ספר נקראים על שם מחבלים ותלמידים לומדים להעריץ שאהידים. הילדים לומדים שירי ערגה וגעגוע אל יפו, חיפה וירושלים. אלו רק חלק מהממצאים שגילה איתמר מרכוס, יו"ר ארגון "מבט לתקשורת הפלסטינית", שהגיע אמש לאולפן "בשבע" ושוחח עם אברי גלעד על הפניה האמיתיות של הרשות הפלסטינית.
>>עוד באתר ערוץ 20>>
"למדנו שהמסרים החשובים שההנהגה הפלסטינית רוצה להעביר לעם שלהם אלו הדברים שאנחנו צריכים לדעת. חייבים להקשיב להנהגה", מסביר מרכוס. "זה לא רק מה שהם אומרים, זה מה שהם עושים", מסביר מרכוס, שהקים את ארגונו לפני כעשרים שנים.
מרכוס גם הציג את דבריו של מחמוד אל-הבאש, השופט השרעי העליון ויועצו של יו"ר הרשות הפלסטינית לענייני דת, שדיבר על שיחות הפיוס בין הפת"ח וחמאס. "על מה אנחנו חלוקים? האם אנחנו חלוקים על ירושלים, למשל? על שחרור פלסטין מהים עד הנהר? על מה הם חלוקים?". לדברי מרכוס דבריו של איש הדת הבכיר ביותר ברשות מבהירים כי הפער בין הפת"ח והחמאס אינו קיים. "הפת"ח אימץ לחלוטין את הרעיון שמדובר בצו אסלאמי", הוא אומר.
גם משרד החינוך הפלסטיני זוכה למעקב צמוד. על פי דו"ח שהפיק PalWatch 25 בתי ספר קרויים על שם מחבלים, כששלושה בתי ספר נקראים על שמה של דלאל מוגרבי, מחבלת שהוציאה לפועל את טבח כביש החוף, פיגוע בו נרצחו 37 ישראלים.
עימות בין פלסטינים ובין חיילי צה"ל
צילום: AFP