האיחוד האירופי מממן עבריינות בנייה פלסטינית
תנועת "רגבים" מזהירה: האיחוד האירופי בונה באופן בלתי חוקי בגוש אדומים ממזרח לירושלים מתוך רצון לקבוע עובדות בשטח. עו"ד בעז ארזי: "היה צריך לעשות מזה סיפור לפני שנים רבות"
בנייה בלתי חוקית של ערבים באיו"ש
השבוע הופיע מתאם הפעולות בשטחים, האלוף פולי מרדכי והודה כי יש בעיה חמורה בבנייה ביהודה ושומרון. בעקבות הדברים, החליטה הוועדה כי תוגבר האכיפה על בנייה לא חוקית ערבית בשטחים. לאולפן "בשבע" הגיעו עו"ד בעז ארזי מתנועת "רגבים" ושרן השכל, יו"ר השדולה הירוקה בליכוד.
תנועת רגבים עורכת מעקב מתמשך אחר בנייה בלתי חוקית של ערבים בשטחים ובתוך הקו הירוק. ארזי סיפר כי הנתונים ידועים לו. "אולי העובדה שזה נאמר על השולחן אולי תעודד את המערכת לטפל בבעיה בצורה יותר אגרסיבית. הבעיה מצטברת לממדים מפחידים".
>>עוד באתר ערוץ 20>>
לדברי ארזי, הבנייה הלא חוקית מגיעה לממדים של 18,000 מבנים לא חוקיים, כשהאוכלוסייה מונה 150,000 איש. "המשמעות היא שרוב הבתים לא חוקיים", הוא מסביר.
עו"ד ארזי תקף את אלו שגורסים כי לערבים אין חובה בשמירת החוק. "החוק ביהודה ושומרון הוא לא החוק הישראלי, הוא החוק של יהודה ושומרון וצריך לציית לו כמו בכל מדינה מתוקנת. חוק זה חוק. כשאין ציות לחוק זה גולש לדברים אחרים".
לדבריו מדובר בתופעה מרתיחה, משום שהאיחוד בונה בצורה אסטרטגית. "הוא תורם מיליוני שקלים לבניית מבנים בעיקר באזור מזרח ירושלים בגוש אדומים. הוא מקבע בנייה בלתי חוקית בצורה שמאד קשה לטפל בה והוא יוצר מצבים שמשפיעים על המדיניות. יש ניסיון לנתק בין ירושלים ובין מעלה אדומים".
שרן השכל, שבעקבות מינויו של דני דנון לשגריר באו"ם תיכנס לכנסת בקרוב, אמרה כי מדובר בהפרה חמורה של ריבונותה של ישראל. "האיחוד האירופאי בונה בצורה בלתי חוקית בשטחי C שהם בשליטה של מדינת ישראל מתוקף הסכמי אוסלו, זה פשוט מוסר כפול", אמרה.
השכל גם דחתה את ידי האיחוד המושטות לנסות ולתווך בין ישראל ובין הפלסטינים. "אדם שמביע עמדה כזו לא יכול להיות המתווך. מלכתחילה רואים שיש לו צד אחד בסכסוך. הם מתערבים במדינת ישראל באופן שהם לא עושים באף מדינה אחרת".
היא גם סיפרה כי לאחר שהנושא הועלה בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ישונו נהלי האכיפה. "עד כה צו ההריסה הוצא רק כשהבנייה הושלמה, מה שנתן להם אפשרות לבנייה מאד רחבה. הנהלים ישונו. כעת הצו יוצא כבר עם תחילת הבנייה".
חוטובלי ומוגריני. שינוי בדרישות הישראליות?
צילום: משרד החוץ