שתף קטע נבחר

 

"המפסידים הגדולים מעזיבת קלגנוב אלה אנחנו"

שחר צוברי הגיב לחשיפת ynet ספורט כי המדליסט האולימפי החליט לעזוב את ישראל: "המערכת לא הצליחה לנצל את הידע הרב שיש לו". אריק זאבי: "זה עצוב". גל פרידמן: "ככה זה בספורט ההישגי שלנו ועצוב שזה לא הולך להשתנות בקרוב". בוועד האולימפי טוענים כי הוצעו לו מספר מקומות עבודה

הידיעה על הכוונה של המדליסט האולימפי, חותר הקיאקים מיכאל קלגנוב, כפי שנחשף היום (א') ב-ynet ספורט, לעזוב את ישראל הכתה גלים בעולם הספורט.

 

מדליסט הארד מאתונה 2004, אריק זאבי, אמר: "זה עצוב שהוא עוזב לא רק בגלל שהוא מדליסט, אלא יש פה ידע שלא קיים קודם לכן וענף שהוכיח את עצמו. זה ענף שגם יכול לעזור לפתח את הפריפריה, ואולי לכל זה לא יהיה עכשיו המשך".

 

גל פרידמן עם קלגנוב. "הפסד שלנו שהוא עוזב" (צילום: קבוצת החתירה של גל פרידמן) (צילום: קבוצת החתירה של גל פרידמן)
גל פרידמן עם קלגנוב. "הפסד שלנו שהוא עוזב"(צילום: קבוצת החתירה של גל פרידמן)

 

ג'ודוקא העבר סיפר על הנסיונות שלו לעזור לקלגנוב: "היה לי רעיון להקים פרויקט קיאקים בו קלגנוב יהיה המאמן הראשי, אך נתקלתי בבעיות תקציביות. אני מקווה שזה עוד יקרה. יש כבר מספר פרויקטים שכן עובדים, כמו עם ואלרי קוגן וקפיצה במוט וריצות ארוכות בשיתוף הוועד".

 

האלוף האולימפי היחידי של מדינת ישראל (באולימפיאדת אתונה 2004), הגולש גל פרידמן, אמר: "הפסד שלנו שהוא עוזב, ככה זה בספורט ההישגי שלנו ועצוב שזה לא הולך להשתנות בקרוב".

 

אריק זאבי. "רציתי לעזור לו, אבל נתקלתי בבעיות תקציביות" (צילום: אורן אהרוני ) (צילום: אורן אהרוני )
אריק זאבי. "רציתי לעזור לו, אבל נתקלתי בבעיות תקציביות"(צילום: אורן אהרוני )

 

"חבל מאוד שהוא לא הצליח אחרי הפרישה שלו כמו החיים הספורטיביים שעבר", סיפר מדליסט הארד מאולימפיאדת בייג'ינג, הגולש שחר צוברי. "המערכת לא הצליחה לקלוט אותו,

לנצל את הידע הרב שיש לו בענף וליצור המשכיות כדי שגם קלגנוב ירגיש שהוא ממצה את הפוטנציאל שלו. המפסידים הגדולים כאן הם המדינה וקלגנוב עצמו, שמרגיש שכאן הבית שלו ובסופו של דבר אין לו עבודה".

 

אורן סמדג'ה, מדליסט הארד מאולימפיאדת ברצלונה 1992 ומאמן נבחרת הג'ודו של ישראל, אמר: "אני זוכר את הרגע שהוא זכה במדליה, בסיכוי האחרון של המשלחת הישראלית. כל התקווה הייתה שקלגנוב יזכה. מאז קרו הרבה מאוד דברים. אני יודע שהוא לא הצליח למצוא את עצמו בשיחות שהיו לי איתו, אין ספק שזה לא נעים לשמוע. בסך הכול הוא המדליסט האולימפי השלישי של מדינת ישראל ומן הראוי ינסו למנוע את העזיבה שלו ולשלב אותו בספורט".

 

"ששרת הספורט מירי רגב תעשה הכול להשאיר אותו. הספורט הישראלי מאוד חשוב לתרבות שלנו ומה עושה הדגל שלנו בחו"ל. שמישהו מהכנסת או ציוני שאוהב את המדינה ייקחו וישלבו אותו בספורט הישראלי כי הוא לא בן אדם רגיל והוא נתן את כל כולו למדינת ישראל".

 

גילי לוסטיג ויעל ארד. לטענתם קלגנוב דחה את ההצעות שלהם (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גילי לוסטיג ויעל ארד. לטענתם קלגנוב דחה את ההצעות שלהם(צילום: אורן אהרוני)

 

מהוועד האולימפי נמסר: "מאד מצער אותנו לשמוע שמיכאל קלגנוב עוזב את הארץ. אנחנו כמובן מאחלים לו בהצלחה בדרכו החדשה ומקווים שישוב בהקדם. יחד עם זאת חשוב לציין כי לפני מספר חודשים,

כשנודע לנו שהופסקה עבודתו כמאמן קיאקים בטבריה בגלל ניגוד עיניינים בהיותו בעל תפקיד בעיריית טבריה במקביל, הוא הוזמן לפגישה ביוזמתם של גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל, ויעל ארד, חברת הנהלת הוועד האולימפי בישראל ויו"ר ועדת הספורט. במהלך הפגישה הועלו מספר רעיונות ואופציות אפשריות ובמרכז הדברים נבדק עם קלגנוב מה העדפותיו והאם יהיה מוכן לעבור למרכז עם משפחתו אם תימצא לו עבודה ראויה לטווח ארוך. לאחר שבדק עם אשתו חזר קלגנוב עם תשובה חיובית".

 

"הוועד האולימפי בחן מספר אפשרויות במציאת עבודה ראויה ויזם פניה ליורם אייל, מנכ"ל כפר המכבי ויו"ר מרכז מכבי, אשר התגייס בשמחה והזמין את קלגנוב לפגישה. בפגישה שהתקיימה מיידית בליווי גילי לוסטיג עם מנכ"ל כפר המכביה הוצעה לקלגנוב עבודה קבועה כמאמן כושר בכפר המכביה על מנת לייצר הכנסה קבועה והובטח לו שעד המעבר למרכז תימצא אופציה נוספת של השתלבות שלו כמאמן במרכז החתירה דניאל בתל אביב ו/או באחת מהאגודות במרכז. כמו כן, הוצע לאשתו להשתלב בעבודה בכפר המכביה במקצוע שלה כקוסמטיקאית".

 

"כמו כן הוצע לקלגנוב להשתלב בהרצאות לילדים בחוויה האולימפית בתשלום, כפי שעושים ספורטאי עבר אחרים, כמו אסתר רוט שחמורוב, טל ברודי, ורד בוסקילה ורבים אחרים, אך הוא סירב בטענה שאינו אוהב להופיע בפני קהל. הפגישה הסתיימה בלחיצת יד חמה, ולאחר מספר ימים הופתע מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל גילי לוסטיג לקבל שיחת טלפון מקלגנוב, בה הודיע לו הודיע כי החליט לוותר על ההצעה והעזרה וסיפר שמצא עבודה".

 

מירי רגב. "נסיונו כספורטאי וכסמל יכול להוות השראה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מירי רגב. "נסיונו כספורטאי וכסמל יכול להוות השראה"(צילום: AFP)

 

יעל ארד: "כל תחום הפרישה של ספורטאים בענפים האישיים חייב להיות מטופל . העובדה שספורטאי בכיר פורש ללא תנאים סוציאליות, יש לתקן באמצעות מענק חד פעמי עם הפרישה. המעבר לחיים האישים הוא לא פשוט וכל מי שעבר את התהליך יודע שהוא תהליך מורכב. אני שנמצאת בהנהלת הוועד ונציגת הספורטאים, פועלת כדי להביא תוכנית מסודרת ליום שאחרי, הכוללת הכנה ולווי הספורטאים כדי לשלבם במערכות הספורט ובשוק האזרחי. פעלתי רבות לסייע לקלגנוב עם מנכ"ל הוועד גילי לוסטיג. לדאבוני מיכאל בחר שלא להשתלב בפעילות שהוצאה לו בתחום האימון ועם הילדים ואני חושבת שמצער מאוד שבחר לעזוב".

 

השרה מירי רגב: "מקווה שיחזור לישראל"

שרת התרבות והספורט, מירי רגב, הביעה צער על החלטתו של קלגנוב וסיפרה כי הוצעה לו עבודה במועצה האזורית עמק הירדן ובמרכז הימי בטבריה. ושהוא קיבל גם הצעות עבודה באילת ומועדון כפר המכביה. "למדליסט קלגנוב הסטוריה מפוארת ואני תקווה כי הוא יחזור לישראל", אמרה השרה, "אין ספק כי נסיונו כספורטאי וכסמל יכול להוות השראה בתפקיד מאמן הספורטאים האולימפיים".

 

גם במפלגת המחנה הציוני הגיבו ובחרו לתקוף את שרת הספורט: "ראוי ששרת הספורט תפסיק לעסוק בתפירת קומבינות לכאורה, ובאיך להסביר אותן, ותשקיע את כל מרצה בדאגה לספורטאים. מירי רגב מחפשת איפה ומי יושב עם דגל מאחוריו, אבל לא נראה שהיא עושה משהו כדי שדגל ישראל יונף באולימפיאדה או בכל תחרות ספורט אחרת. כנראה שכמו לימור לבנת, שלפי קלגנוב 'ידעה רק לעלות על הפודיום של הזוכים במדליה', מעדיפה שרת הספורט להיות שותפה רק בהצלחות בלי להשקיע בקידום ספורטאים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי רוט
מיכאל קלגנוב
צילום: יוסי רוט
מומלצים