פיטורי ענק ב-HP: תפטר עד 30 אלף עובדים ברחבי העולם
ענקית המחשוב, שמבצעת מהלכי התייעלות דרמטיים בשנים האחרונות, בדרך להיפרד מכמות עצומה של עובדים במסגרת שינוי מבני גדול. לטענתה, הפיטורים יחסכו לה 2.7 מיליארד דולר. לא ברור כיצד ישפיע המהלך על פעילות החברה בישראל
ענקית המחשבים HP בדרך להיפרד מ-25,000 עד 30,000 עובדים כדי לקצץ בהוצאות, כך מדווח כעת אתר CNBC. הפיטורים ייעשו במסגרת תוכניתה של HP להתפצל לשתי חברות: הראשונה שתתמקד בשוק הצרכני והשנייה שתתמקד בשירותי ענן.
ב-HP מסרו כי רוב כוח האדם שיקוצץ,בהיקף של כ-10% מכלל כוח האדם בחברה, יגיע משינוי באופן שבו מועסקים עובדי שירותים בתאגיד. "השינוי ייצור מבנה יותר תחרותי ובר קיימא לתאגיד HP החדש", אמרה מג וויטמן, המנכ"לית והיו"רית של HP בהודעה לעיתונות ששיגרה החברה הערב. "עשינו עבודה ניכרת בשנים האחרונות לצמצם עלויות ולפשט תהליכים והפעולות שאנו עושים כעת יבטלו את הצורך של שינויים מבניים כלשהם בעתיד". החברה מקווה כי הפיטורים יחסכו לה 2.7 מיליארד דולר.
תוכניתה של HP להתפצל לשתי חברות פורסמה כבר לפני שנה, ואז נטען כי במסגרת המהלך יפוטרו "רק" 5,000 מעובדי החברה. גל זה מתווסף לתכנית הקיצוצים המקורית של מנכ"לית HP מג וויטמן, במהלכה פוטרו עד כה כ-38 אלף עובדים מתוך יעד של כ-45 עד 50 אלף מפוטרים.
לפני שנה פורסם כי וויטמן צפויה לנהל את תחום האנטרפרייז והשוק העסקי הרווחי יותר, בעוד שדיון ויסלר, ראש חטיבת המחשבים האישיים הנוכחי, ינהל את החברה הצרכנית. בעלי המניות הנוכחיים של HP היו אמורים לקבל מניות בשתי החברות דרך עסקת פיצול מניות.
עם ההכרזה וויטמן יצאה כנגד ההכרזות הקודמות שלה שלפיהן HP תשאר חברה אחת. זאת ככל הנראה בעקבות הכשלונות של נסיונות של החברה למכור חלק מנכסיה או לבצע מיזוג עם EMC.
בדרך כלל, חברות מבצעות ספין-אוף כאשר הן חושבות שהן יכולות לשפר את המיקוד שלהן, להכנס לשווקים חדשים ולהגדיל את שווי השוק הכולל. איביי למשל הודיעה לאחרונה על כוונתה לבצע ספין-אוף לחטיבת פייפל באמצע 2015 על מנת לאפשר לפייפל לפעול ביתר חופשיות וגם להכנס לשווקים שכיום היא מנועה מהן, כגון אתרי סחר מקוון מתחרים לאיביי. החברות הקטנות יותר גם יכולות להיות יותר גמישות ולהתאים את עצמן במהירות לשוק.
זאת גם לא הפעם הראשונה ש-HP שקלה לשנות את האסטרטגיה שלה. לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", שדיווח במקור במהלך סוף השבוע האחרון על התוכנית לפיצול החברה, HP שקלה לבצע פיצול דומה כבר ב-2011. ליאו אפותקר, המנכ"ל הקודם בחברה, רצה להפוך את HP לחברת תוכנה בלבד ולהפטר ממחלקת המחשבים האישיים שהפכה להיות בור בלי תחתית מבחינה פיננסית.