שתף קטע נבחר
 

פשוט וטוב: מתכון דרום אמריקאי עם בשר טחון

בין מנות חגיגיות ומושקעות, רותי קינן מתרפקת במטבחה על מאכל פשוט ונטול פוזה בסגנון דרום אמריקאי של בשר טחון על מצע אורז לבן, או מגולגל בתוך טורטייה. אפילו הילדים יבקשו תוספת

בין לבין כל ארוחות החג, הנה משהו שכולם אוהבים: תבשיל בשר נטול מכשולים (עצמות, חלקים שומניים, סיבים), בעל שמץ מתיקות וחריפות מתונה (אפילו מאוד, איך שתחליטו), שאינו דורש מאמץ בלעיסה ומחניף כמעט לכל חך, אפילו לילדים.

 

אחרי המנות החגיגיות, המושקעות והמפונפנות (ולעתים קרובות – גם יקרות), היה לנו נעים להתרפק על התבשיל הפשוט ונטול הפוזה הזה. אכלנו אותו על מצע של אורז לבן, ואת השאריות חיממנו מחדש וליפפנו בטורטייה. מאחר שעם הסועדים נמנה גם פעוט בן פחות משנה, השמטנו את הפלפל החריף. מי שרצה – החריף את המנה שלו בפפריקה אכזרית במיוחד, ובטבסקו שהונח על השולחן.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אל תיבהלו מהרשימה הארוכה של המרכיבים – אפשר בהחלט להשמיט (למשל את הצלפים) אם אין לכם בבית. במקום לחלוט עגבניות טריות – מותר להשתמש בעגבניות קצוצות משומרות מבית טוב. אם יש תינוקות בסביבה – אפשר לוותר על השקדים, זה ממש לא הכרחי.

 

מקורו של התבשיל הזה במטבח הדרום אמריקני, הזוכה לאחרונה להרבה עידוד בנוף הקולינרי שלנו, ובצדק. תוכלו ללוות אותו במבחר נאה של סלסות ורטבים (כמו אלה של טרז פזוס, חברה ישראלית שלה מוצרים טעימים ממש).

 

בשר טחון דרום אמריקני (picadillo)

מקובל להגיש את התבשיל על מצע אורז לבן. את מה שנשאר אפשר להגיש למחרת מגולגל בתוך טורטיות, בחברת עלי חסה. מומלץ לחמם מעט את הטורטיות על מחבת משני הצדדים, כדי להחזיר להן את גמישותן.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

3 כפות שמן תירס

1 שן שום גדולה כתושה

1 ק"ג בשר טחון

1/3 כוס יין אדום יבש

2 כפות מיץ לימון

4 עגבניות בינוניות, חלוטות קלופות וקצוצות

1 פלפל ירוק חריף, קצץ דק (אפשר להשמיט, אם מעדיפים לשלוט בחריפות)

100 גר' זיתים ירוקים, מגולענים ופרוסים

100 גר' צימוקים

3 כפות צלפים

2 כפיות מלח

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן טחון

1 כף סוכר

100 גר' שקדים מולבנים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום למחבת ביחד עם הבשר הטחון, ומטגנים תוך כדי בחישה והפרדת גושי הבשר עד שהוא מאבד את צבעו האדום.
  2. יוצקים למחבת את היין ומיץ הלימון, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף, הזיתים, הצימוקים, הצלפים, התבלינים והסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  3. מכסים את המחבת ומבשלים במשך כשעה וחצי. אם בתום הבישול התבשיל מכיל הרבה נוזלים, מסירים את המכסה ומבשלים על להבה גבוהה עד שחלק מהנוזלים מתאדה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. קולים את השקדים על מחבת קטנה נקייה עד שהם משחימים, וזורים על פני התבשיל.
  5. את השאריות אפשר להגיש מגולגלות בתוך טורטיות, בתוספת עלי חסה.

 

מחפשים מתכון נוסף עם בשר טחון? צפו:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דרום אמריקה על המפה, בשר טחון מגולגל בטורטיה
צילום: ירון ברנר
מומלצים