שתף קטע נבחר

בגלל הגירושים מבנו: תבע מכלתו 760 אלף ש'

על רקע קשיים כלכליים סייע תושב הצפון לבנות בית לבנו, כלתו וילדיהם. כשהנישואים עלו על שרטון הוא דרש את הכסף בחזרה. מה קבע ביהמ"ש?

תושב הצפון שרצה לסייע כלכלית למשפחה של בנו, לקח הלוואות כדי לסייע להם בבניית בית. אולם לימים התגרשו בני הזוג, והסב המאוכזב דרש את הכסף בחזרה. אבל בית המשפט לענייני משפחה בטבריה קבע שהכסף ניתן במתנה ללא קשר ליחסים בין בני הזוג, ולכן התובע לא יקבל אותו חזרה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג, הורים לשלושה ילדים, נקלעו לפני כמה שנים לקשיים כלכליים ונעזרו באביו של הבעל כדי לבנות בית: הסב העביר להם זכויות בקרקע שליד ביתו וסייע להם גם לממן את הבנייה. אלא שבנובמבר 2011 התגרשו בני הזוג, ובמסגרת ההליכים המשפטיים הם פעלו לפרק את השיתוף בבית (מכירת הנכס וחלוקת התמורה שתתקבל).

 

מתוסכל מהמאמץ וההלוואות שלקח לשווא, החליט הסב לתבוע את בנו וגרושתו. לטענתו, כשהבין שיחסי בנו וכלתו עלו על שרטון, הוא ביקש מהם להחזיר את הכספים, אבל הם ביקשו לדחות את התשלום למועד מאוחר יותר, כשמצבם הכלכלי ישתפר. כשהבין שהם עומדים בפני פירוק שיתוף, הוא החליט לתבוע מכיוון שלא סביר שכל אחד מהם יקבל מחצית מהתמורה שתתקבל ממכירת הבית, והוא יישאר עם ההלוואות שלקח לטובתם.

 

הסב הדגיש שהוא לא חוזר בו מהעברת הבעלות על הקרקע לטובתם אלא דורש החזר של הכספים שהשקיע בבניית ביתם, בסך 761,923 שקל, כדי שיוכל להחזיר את ההלוואות שנטל.

 

בנו הסכים בבית המשפט שיש להשיב לו את הסכום שנתן לבניית הבית מהתמורה שתתקבל ממכירתו. אולם האישה התעקשה שמדובר במתנה בין קרובים שניתנה ללא תנאי ומבלי שהוא ציפה להשבת הכספים.

 

לדבריה, היא לא התנהגה בצורה "מחפירה" (המצדיקה על פי החוק את החזרת המתנה), ולמעשה מי שאחראי לפירוק התא המשפחתי הוא בנו של התובע, שבגד בה ונטש אותה לטובת אישה אחרת, התנהג כלפיה באלימות והשתמש בסמים. בינתיים, היא נותרה לבדה לגדל את הילדים והוא אפילו לא משלם מזונות.

 

ואכן, השופט מחמוד שדאפנה דחה את התביעה שהגיש הסב בנימוק שהוא העניק לבנו ואשתו את הכספים במתנה ובשלב הזה הוא אינו רשאי לחזור ממנה. המתנה, הבהיר, ניתנה בעקבות היחסים המשפחתיים ורצונו של הסב להשקיע בבניית בית שבו יוכלו נכדיו לגדול באהבה וללא מצוקה כלכלית.

 

השופט שדאפנה הוסיף שהסב יוכל למצוא נחמה בכך שלאחר פירוק השיתוף יעברו נכדיו לקורת גג חדשה שבה יגדלו באהבה.

 

לפני סיום הביע השופט תקוותו שהסב ימשיך לשאת לנגד עיניו את החשיבות שבקיום מערכת יחסים תקינה בין הצדדים לטובת נכדיו.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד יסמין בן-דוד עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים