שתף קטע נבחר

 

יהודים במנצ'סטר: בית המשפט אנטישמי

ארבעה נערים חובשי כיפה הותקפו באכזריות, ספגו קללות ויריקות על הכיפה - אך בית המשפט במנצ'סטר סירב להתייחס לתקיפה כאל "פשע שנאה": "הם היו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון". מייקל פירסט, שבנו נפצע באורח קשה בראשו, טוען כי המערכת העדיפה להתעלם מהנפגעים ומעדותם

זעם במנצ'סטר: לפני כחודש אירעה במנצ'סטר תקיפה ברוטאלית נגד ארבעה צעירים יהודים, שזיעזעה את בריטניה כולה – וכתוצאה ממנה נפגע נער יהודי פגיעה מוחית. בעיתוני הממלכה – ובהם ה-BBC – הוגדרה התקיפה כ"אנטישמית". אלא שבשבוע האחרון קבע בית המשפט כי "לא מדובר בפשע שנאה".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

הקביעה גוררת ביקורת רבה בקהילה היהודית – אך גם מחוצה לה. העיתונות הבריטית דיווחה ביממה האחרונה כי בית המשפט בחר להתעלם במכוון מעדותו של אחד המותקפים, שטען כי הנער שהיכה וקילל אותו, ירק על כיפתו.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

בית המשפט העדיף לקבל את גרסת התוקפים, שטענו כי היו בגילופין ולכן אינם זוכרים את המניע למעשיהם. חבר הפרלמנט הבריטי, איוון לואיס, הצטרף לקריאתם של הורי הנערים – והפציר במערכת לשקול שוב את עמדתה, אך עד כה זכתה הבקשה להתעלמות.

 

בקהילה הגדירו את התקרית "תקיפה אנטישמית בוטה"

כפי שדיווחנו כאן, התקיפה הקשה בתחנת רכבת חשמלית מקומית, בוצעה לפני כחודש על ידי שני נערים בני 17 - ששמם ותמונתם הותרו לפרסום, בצעד חריג, למרות היותם קטינים. ג'וזף קלי וזאק בירץ', שהיו בגילופין בעת ביצוע המעשה, תקפו באכזריות רבה ארבעה נערים יהודים, שניים מהם בני 18, אחד בן 20, ואילו הרביעי - משה פירסט (17) - היה הנפגע העיקרי בתקרית.

 

אביו של משה: "אפשר רק לתהות מדוע הבלשים והמערכת אכיפת החוק הממלכתית הפסיקו את הטיפול בנושא כפשע שנאה, על אף שזו הייתה תחושתם של הנערים המותקפים" ()
אביו של משה: "אפשר רק לתהות מדוע הבלשים והמערכת אכיפת החוק הממלכתית הפסיקו את הטיפול בנושא כפשע שנאה, על אף שזו הייתה תחושתם של הנערים המותקפים"

 

בעקבות התקיפה סבל פירסט משברים חמורים בגולגולת, והיה חסר הכרה למשך ארבעה ימים. פירסט סובל עד היום מנזק מוחי בעקבות האירוע.

 

בכלי התקשורת דווח כי לא ברור מה בדיוק אמרו התוקפים למותקפים, אבל נראה שתוכן הדברים היה אנטישמי, וכי המשטרה חוקרת את המעשה כפשע שנאה.

 

בקהילה היהודית במנצ'סטר הגדירו את התקרית "תקיפה אנטישמית בוטה". ארגון הביטחון של הקהילה ציין כי הוא מלווה את משפחות הפצועים והוא אף קרא לציבור למסור למשטרה מידע על זהות התוקפים.

 

הורי הנערים: ראיות הוסתרו

בעת מתן פסק הדין ציין השופט, ג'יימס פארוז, כי האירוע " שנה את חייהם של ששת הצעירים לעד", ובכך כלל את התוקפים עם המותקפים. הוא שלח את ג'וזף קלי ל-18 חודשי מאסר בכלא נוער, ואת בירץ' ל-12 חודשים.

 

ג'וזף קלי וזאק בירץ'. תמונותיהם הותרו לפרסום בצעד חריג, על אף היותם קטינים ()
ג'וזף קלי וזאק בירץ'. תמונותיהם הותרו לפרסום בצעד חריג, על אף היותם קטינים

 

הורי הנערים, ובהם אביו של משה פירסט, מעבירים ביקורת קשה על המערכת המשפטית - החל בתביעה וכלה בבית המשפט המחוזי - שסירבו לתייג את התקיפה כ"פשע שנאה", ומאשימים באנטישמיות.

 

האב, מייקל פירסט, ציין על פי הדיווח ב"דיילי ריפורט", כי השימועים שהתקיימו במהלך המשפט בסלפורד ובמנצ'סטר תיאר אחד הקורבנות, כיצד נרמסה כיפתו בידי אחד המורשעים - שאף אף ירק עליה, בשעה שנפל ארצה בעקבות המכות שקיבל.

 

האב ציין כי הכיפה לא נבדקה לאיתור הרוק, שיכול היה לאושש את סיפורו של המותקף - ואף התביעה סירבה להציג אותה כראייה במשפט.

 

"זה מאוד מתסכל, מאחר ואנחנו חושבים שאם הכיפה הייתה מוצגת כראיה, ניתן היה להתייחס לזה כאל פשע שנאה". הוא הוסיף כי "אפשר רק לתהות מדוע הבלשים והמערכת אכיפת החוק הממלכתית הפסיקו את הטיפול בנושא כפשע שנאה, על אף שזו הייתה תחושתם של הנערים המותקפים.

 

"השופט טען כי היה מדובר בתקיפה שתודלקה באלכוהול, וזנח את המניע האנטישמי, בעוד שהאלכוהול רק הפך את הרגשות האנטישמיים לאינטנסיביים יותר. אבל הכוונה נותרה זהה".

 

השופט: "אירוע חד פעמי"

על פי ה"דיילי מייל אונליין", במהלך המשפט ציין השופט פארוז כי הקורבנות לא הותקפו עקב יהדותם, אלא משום "שהיו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון", והוסיף כי מדובר באירוע "חד פעמי".

 

חבר הפרלמנט איוון לואיס, התומך בעמדתם של הורי הנערים המותקפים, מציין כי במידה והתביעה הייתה מתייחסת לאירוע כאל "פשע שנאה", "הדבר יכול היה לשלוח מסר חזק שברחובות מנצ'סטר לא יסכימו לסבול תקיפות אנטישמיות מסוג זה". לואיס הוסיף כי לדעתו "היו די ראיות להצדיק את התיוג ככזה".

 

אף שהעדות הנוגעת לכיפה נאמרה כחלק מגביית הצהרה רשמית, בתגובה שמסר משרד התובע המקומי ל"מנצ'סטר איבנינג ניוז" - אמר כי על פי העדות שהתקבלה, הקורבן "לא היה בטוח בסוגיית הכיפה, והאם החשוד אכן ירק עליה".

 

מהמשטרה נמסר ל"מייל און ליין" כי לא היו בידה די ראיות שיצדיקו את תיוג התקיפה כפשע גזעני. "יש לנו עדויות ממצלמות שתיעדו את האירוע, והתייחסנו מאוד בזהירות למה שכל אחד מהקורבנות ציין על מה שאמרו התוקפים במהלך האירוע. אף אחד מהקורבנות לא דיווח על שפה גזענית, ואין ראיות ברורות אחרות כדי להוכיח שהתוקפים פעלו מאיבה דתית או גזעית".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים