הסוד התגלה: זוג עלה לישראל בזהות מזויפת
בתחילת שנות ה-90 אוימו בני זוג רוסים על ידי עבריינים שאנסו את בתם. הם זייפו זהות יהודית והצליחו להימלט לישראל. עד שקרוב משפחה הלשין עליהם
בני זוג שהגיעו לישראל מרוסיה בשנות ה-90 באמצעות זהות יהודית מזויפת עומדים בפני גירוש מהארץ. לאורך התקופה האחרונה הם הגישו שורת בקשות שיאפשרו להם להישאר, כשהאחרונה שבהן התבססה על אזהרה של הפסיכיאטרית של הנכדה שלהם: אם סבה וסבתה יגורשו – היא עלולה להתאבד. על רקע זה החליט בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים לתת להם הזדמנות נוספת.
פסקי דין נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- אלמנה תגורש מביתה בגלל חוב שצבר בעלה
- החוב של האישה לגרוש שלה קוזז מהמזונות
- בנק הפועלים הסתיר מידע וישלם 630 אלף ש'
- נמחצה ידו של נהג משאית: זו תאונת דרכים?
ההחלטה של בני הזוג להגיע לישראל נולדה בנסיבות קשות: בתם הבכורה הותקפה ונאנסה באכזריות כשהייתה בת 16, וכתוצאה מכך אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי. התוקפים שנעצרו איימו על ההורים, ורופא יהודי שטיפל בבת המליץ למשפחה להגר לישראל.
מאבק
את לא יהודייה מספיק כדי לקבל טיפול בארץ
מערכת PsakDin
לאחיות מגיאורגיה יש אב יהודי וסבתא ניצולת שואה, אבל המדינה סירבה להעניק להן מעמד. גם מחלתה של אחת מהן לא שכנעה את משרד הפנים
במהלך השנים נישאו הבנות והקימו משפחות בארץ, אולם לאחר גירושיה של הבכורה פנה בעלה לשעבר למשרד הפנים וסיפר על הזיוף שאפשר למשפחה להגיע לישראל מתוקף חוק השבות. בעקבות זאת שללה המדינה את מעמדם של ההורים ודרשה מהם לעזוב את הארץ.
שורה של בקשות ועתירות שהגישו נדחו. האחרונה שבהן הייתה בקשה מטעמים הומניטריים. הם טענו שבתם ונכדתם נמצאות בדיכאון קשה ועלולות לשים קץ לחייהן אם הם ייאלצו לעזוב את הארץ. לאחר הליכים שונים דחה בית הדין לערעורים של הוועדה הבין-משרדית את הבקשה וקבע שהם יעזבו את הארץ עד 1 בספטמבר.
על החלטה זו הגישו הסבא והסבתא ערעור בבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים. הם טענו כי בית הדין לא נתן מספיק משקל לנזק הקשה שייגרם לנכדתם אם ייאלצו לעזוב את ישראל. הם צירפו תיעוד רפואי של פסיכיאטר שהתרשם כי הבת במצב נפשי מעורער ופרידה מהוריה עלולה לגרום להחמרה נוספת. הרופאה של הנכדה ציינה כי היא מאיימת להתאבד אם סבה וסבתה יגורשו.
השופטת נאוה בן אור הדגישה שהמסמכים הרפואיים שצורפו לערעור לא הובאו בפני הוועדה הבין-משרדית. היא אמנם מתחה ביקורת על ההתנהלות שבמסגרתה הגיעו הסבא והסבתא לישראל, אך הבהירה כי למרות זאת יש לברר את הבקשה באופן מעמיק שכן מדובר בדיני נפשות.
לטעמה, בשל הרושם שמדובר בנסיבות קשות, יש לתת למערערים הזדמנות נוספת למצות את האפשרות להציג בפני הוועדה הבין-משרדית את מכלול הנתונים הנוגעים למצבם הנפשי של בני המשפחה, על מנת שאלה יישקלו בלב פתוח ובנפש חפצה.
לכן, בסיכומו של דבר קבעה השופטת שהעניין יוחזר לוועדה, שתבדוק שוב את מצבן של הנכדה ושל הבת על יסוד נתונים עדכניים. עד להחלטת הוועדה, המערערים לא יורחקו מן הארץ. במידה שהבקשה תידחה, המערערים יורשו להישאר בארץ 30 יום, על מנת לאפשר להם למצות את ההליכים המשפטיים.
- לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המערערים: עו"ד עדיאל מליץ
- ב"כ המשיב: עו"ד יעל רוד-סליטן
- עו"ד גיא דוד ממשרד עו"ד דוד, סרוסי, סול, עוסק באזרחות ואשרות בישראל
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים