7 סוגי מזונות שהכי מזיקים לילדים שלכם
להתרחק מסוגי ממתקים שנמכרים במסווה של בריאות, להימנע ממנות מהירות שמוסיפים להן מים חמים ולא לקנות חטיפים מלאי קלוריות ושומן. מה כדאי להוציא מהבית ועל מה צריך לשים לב באריזות של המוצרים?
מספיק לעבור במתחם האוכל בקניון ולראות במה אנחנו מאכילים את ילדינו. אולם, חשוב לזכור שלמרות שמאכלים רבים לא מומלצים, לא כדאי להעביר מסר שיש מזון מסוכן מאוד (מלבד אוכל מזוהם) שאם נאכל אותו נחלה. יש מזונות בריאים יותר, יש בריאים פחות ויש כאלה שכדאי להתרחק מהם. אבל גם אם נאכל פעם אוכל לא מומלץ, נישאר בריאים. הבעיה היא כאשר האוכל הלא מומלץ הופך להיות הקבוע.
אולי יעניין אתכם גם:
תינוקות טבעונים: בריאות או חוסר אחריות?
לפני הכול, רצוי להימנע מאוכל מתועש. למה לאכול שניצל תעשייתי (למרות שכתוב עליו שהוא ממש ביתי) הרי זה כל כך פשוט להכין אמיתי בבית. וכן, אני מבינה שההורים עסוקים, עובדים הרבה שעות, אבל היי, מי אמר שפשוט לגדל ילדים?
שבעה סוגי מזונות שעדיף להימנע מהם:
1. מזונות שמכלים שומן טראנס או שומן מוקשה
זה סוג השומן המסוכן לבריאותינו. לשמחתי, בחלק גדול מהמוצרים שהכילו פעם שומן טראנס, כמו מרגרינה למשל, בעקבות לחץ ציבורי הוציאו אותו. אולם, בבורקס שקונים במאפיות, בחלק מהעוגיות שומן זה חי ובועט.
2. מנות אוכל שמוסיפים להן מים חמים
לקראת החורף הקרב ובא ילדים מאוד אוהבים לקחת את מנת אוכל שמוסיפים מים חמים והופ, יש מה לאכול. אפילו ההורים מתפתים ורואים בזה משהו מזין וטוב. אולם, זה ממש לא מומלץ! אין במנות האלה כל ערך תזונתי. להיפך, אלה הן קלוריות שליליות. אין לי כל דבר חיובי לומר עליהן. המון נתרן (מלח), שומן, צבעי מאכל וטעם. מספיק להתבונן בתוויות ולהבין שכל כך הרבה מספרים שמתחילים עם האות E (צבעי מאכל, טעם ושימור) לא מבשרים טובות.
לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו
ומי רוצה להאכיל את ילדו האהוב והיקר במוצר שיכול להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן? הכוונה היא לכל השקיות של איטריות, פירה וכדומה שרק מוסיפים מים, מבשלים דקה והארוחה מוכנה. אני מכירה ילדים שבאים מבית הספר ומכינים לעצמם ארוחה שכזו. מגיע להם ארוחה קצת יותר מזינה.
3. קורנפלקס
אמנם קורנפלקס נחשב לארוחת בוקר טובה אצל רבים מאיתנו. הורים בטוחים שהם מספקים אנרגיה חיובית ובריאה לילדיהם בארוחה שכזו. ואכן, יש גם סוגי קורנפלקס טובים ומומלצים. אולם, לצערי, ילדים כמעט ולא אוכלים אותם. רוב סוגי הקורנפלקס הם בעצם עוגיות, ממתקים במסווה של בריאות.
מעט הורים יתנו לילדיהם כמה עוגיות לארוחת בוקר, אבל קורנפלקס? חופשי. אז אנא, התבוננו במרכיבים - מנת קורנפלקס מכילה כמות אדירה של סוכרים פשוטים. מעט מאוד סיבים תזונתיים (שהם מרכיב בריאותי חשוב) ולמרות האיורים וההבטחות הפנטסטיות על האריזות, קורנפלקס ממש לא מומלץ.
4. נקניקיות ונקניקים למיניהם
מה יש בנקניקיה? חצי ממנה שומנים והחצי השני זו הפסולת של תעשיית המזון והרבה תבלינים לטעם וכמובן, הרבה מאוד נתרן. נכון שאין צורך להוסיף מילים?
5. סוכריות צבעוניות
כאשר אנחנו נתקלים במוצרים עם צבע זוהר במיוחד (צהוב, אדום, כחול) - זהירות, לברוח. מוצרים אלו מכילים צבעי מאכל רבים שבחלקם מסרטנים ולילדים עם הפרעות קשב, מזיקים. בכלל, הכלל שצריך להוביל ולהדריך, האם בטבע קיים צבע שכזה?
סוכריות לא חייבות להיכנס לפה, אפשר פשוט לשחק איתן:
6. חטיפים
מדובר בקלוריות שליליות שאין בהם כל יתרון בריאותי ותזונתי. יש בחטיפים הרבה מאוד קלוריות, הרבה שומן, נתרן וצבעי מאכל ושימור. זה מה שאנחנו רוצים לתת לילדינו?
7. שתייה ממותקת
בכל כוס שתייה יש כשבע כפיות סוכר. רופאי השיניים הם היחידים שנהנים מהם, ולכן כדאי להרגיל את הילדים כבר מגיל צעיר לשתיית מים.
ועכשיו, לפני חג החנוכה, אני רוצה להזכיר את הסופגנייה. לא, אני ממש לא חושבת שצריך להימנע לחלוטין מסופגניות, אבל, אין צורך להגזים. כי הרי מהי בעצם סופגנייה? בצק שטוגן והוסיפו לו ריבה, שוקולד וכל מיני תוספות כיד הדמיון. בריאות זה לא מוסיף. אבל כאמור הכול עניין של פרופורציות. מותר – אבל לא כל הזמן.
הכותבת היא דיאטנית שפיתחה תוכנית ייחודית לאכילה - לאכול ולרזות עם רחל גרנות